Efectul combinației GLP-1 și bupropionă/naltrexonă asupra pierderii în greutate

©

Autor:

Efectul combinației GLP-1 și bupropionă/naltrexonă asupra pierderii în greutate
În contextul dificultăților întâmpinate în menținerea pierderii în greutate doar prin modificări comportamentale, terapia farmacologică devine o necesitate. Studiul publicat în International Journal of Obesity explorează efectele tratamentului combinat cu peptida asemănătoare glucagonului 1 (GLP-1) și bupropionă/naltrexonă asupra pierderii în greutate la pacienții obezi.
GLP-1, care reglează apetitul prin inhibarea peptidelor asociate, și combinația bupropionă/naltrexone, care influențează plăcerea asociată cu consumul de alimente, sunt două abordări efective.

Studiul a inclus adulți cu un indice de masă corporală (IMC) de peste 30 kg/m², excluzând cei care au primit tratament chirurgical pentru obezitate sau au fost anterior tratați cu bupropionă/naltrexonă. Participanții au primit sfaturi privind stilul de viață și au fost monitorizați timp de aproximativ 511 zile. S-au colectat date despre utilizarea și dozajul medicamentelor, precum și informații despre comorbidități și stilul de viață la începutul studiului.

Analiza a arătat că terapia combinată nu a oferit un avantaj semnificativ în termeni de scădere procentuală a greutății totale corporale (TBWL) comparativ cu monoterapia cu GLP-1, cu excepția cazurilor răspunzători la monoterapie. În aceste situații, adăugarea bupropionă/naltrexonă a fost asociată cu o pierdere suplimentară în greutate de 4-5%. Rezultatele sugerează un posibil beneficiu al terapiei combinate pentru persoanele care nu răspund suficient la monoterapia cu GLP-1, dar acestea trebuie confirmate în cadrul unor studii controlate randomizat.

sursa: News Medical

Data actualizare: 14-05-2024 | creare: 14-05-2024 | Vizite: 142
Bibliografie
Enhanced weight loss outcomes with GLP-1 analogues and bupropion/naltrexone combination, link: https://www.news-medical.net/news/20240513/Enhanced-weight-loss-outcomes-with-GLP-1-analogues-and-bupropionnaltrexone-combination.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dozele orale crescute de semaglutidă, eficiente în scăderea glicemiei și slăbire
  • Nou medicament pentru slăbire care are același efect asupra corpului ca exercițiile fizice
  • Fenomenul #Ozempic de pe TikTok și impactul asupra persoanelor cu diabet
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum