Medicament uzual pentru diabet reduce greutatea corporală cu 20% (cercetare în tratamentul obezității)

©

Autor:

Medicament uzual pentru diabet reduce greutatea corporală cu 20% (cercetare în tratamentul obezității)
Cercetătorii de la University College London au desfășurat un studiu global în încercarea de a reduce rata obezității - un factor important de risc pentru complicații COVID-19, dar și pentru multe alte boli devastatoare.
Rezultatele cercetărilor au fost publicate în jurnalul New England Journal for Medicine și sunt privite ca un adevărat agent de schimbare a perspectivei în tratamentul obezității.

Datele studiul

Studiul a inclus 1.961 de adulți supraponderali sau obezi, cu greutatea corporală medie de 105 kg, din 16 țări. Voluntarilor li s-a adminstrat o doză de 2,4 mg din medicamentul semaglutidă, fie o doză placebo. Totodată, aceștia au participat la ședințe individuale de consiliere cu un dietetician, pentru a primi sfaturi de dietă, activitate fizică, dar și pentru a fi motivați să respecte un stil de viață sănătos.

Rezultatele au arătat că participanții care au luat semaglutidă au slăbit în medie 15,3 kg, iar cei care au luat medicamentul placebo au slăbit în medie 2,6 kg. De asemenea, la persoanele care au luat semaglutidă s-a observat o reducere a factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare și diabet: circumferința taliei, grăsimile din sânge, glicemia ridicată, hipertensiunea.

Despre semaglutidă

Semaglutida este substanța activă din medicamente aprobate pentru tratamentul diabetului: Ozempic și Rybelsus. Aceestea acționează similar glucagonului (GLP-1) eliberat în organism în mod natural după fiecare masă. GLP-1 induce slăbirea reducând senzația de foame și sporind senzația de sațietate.

Având în vedere rezultatele acestui studiu, cercetătorii au depus deja un raport pentru aprobarea semaglutidei ca medicament împotriva obezității la Agenția Europeană a Medicamentului, Administrația Medicamentului din SUA și Institutul Național de Excelență Clinică.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-02-2021 | creare: 17-02-2021 | Vizite: 2663
Bibliografie
'Gamechanger' drug for treating obesity cuts body weight by 20 percent, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210211091352.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care sunt cele mai eficiente medicamente pentru tratarea obezității?
  • Autostigmatizarea persoanelor obeze poate crește riscul de sindrom metabolic
  • Bypass-ul gastric mai eficient în controlul obezității și diabetului decât modificările stilului de viață
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum