Experiențele traumatizante din copilărie influențează riscul de a dezvolta afecțiuni fizice sau psihice în viața de adult

©

Autor:

Experiențele traumatizante din copilărie influențează riscul de a dezvolta afecțiuni fizice sau psihice în viața de adult
Persoanele abuzate fizic în copilărie prezintă riscuri semnificativ mai mari de a dezvolta afecțiuni fizice sau psihice în viața de adult, comparativ cu cei care nu au fost supuși abuzurilor fizice în copilărie, potrivit unei cercetări recente. Comparativ, riscul victimelor abuzurilor fizice de a dezvolta depresie sau anxietate este de două ori mai mare.
Descoperirile sugerează că experiențele traumatizante din copilărie pot influența într-un mod negativ nu doar sănătatea mentală, ci și sănătatea fizică, la intervale lungi de timp de la momentul în care s-au produs abuzurile. Studiul subliniază importanța evaluării experiențelor adverse din copilărie în rândul pacienților de toate vârstele, inclusiv a adulților în vârstă.

Bolile fizice raportate cel mai frecvent au fost diabetul, cancerul, artrita, bolile cardiovasculare și boala pulmonară cronic-obstructivă (BPOC). Legătura dintre abuzul din copilărie și sănătate a persistat chiar și după ce au fost luați în considerare factori care ar fi putut influența rezultatele, precum nivelul de educație, veniturile sau anumite vicii, precum fumatul sau consumul cronic de alcool.

Studiul nu a putut determina în mod specific care au fost mecanismele și căile care au determinat creșterea riscului de boli fizice sau psihice în viața de adult la cei abuzați în copilărie. Studii anterioare sugerează însă faptul că abuzurile fizice din copilărie influențează în mod negativ răspunsul organismului la stres. Corpusul cercetării actuale a fost constituit din datele colectate de la peste 5.000 de adulți cu vârsta de minimum 60 de ani din Columbia Britanică. Dintre aceștia, puțin peste 400 au raportat că au fost victime ale abuzului fizic în copilărie.

sursa: News Medical

Data actualizare: 25-07-2022 | creare: 25-07-2022 | Vizite: 300
Bibliografie
Childhood physical abuse victims more likely to experience poor physical and mental health, https://www.news-medical.net/news/20220707/Childhood-physical-abuse-victims-more-likely-to-experience-poor-physical-and-mental-health.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Traumele din copilărie cresc riscul pentru diverse probleme de sănătate fizică și psihică la vârsta adultă
  • Traumele din copilărie cresc de 3 ori riscul de boală mintală la vârsta adultă
  • Traumele suferite în copilărie pot afecta recunoașterea emoțiilor la maturitate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum