Emoțiile bărbaților fluctuează la fel ca ale femeilor, fără a exista diferențe de gen sesizabile

©

Autor:

Emoțiile bărbaților fluctuează la fel ca ale femeilor, fără a exista diferențe de gen sesizabile
Sentimente precum entuziasmul, nervozitatea sau puterea sunt adesea interpretate diferit între femei și bărbați. Modul în care este interpretată de femei și bărbați noțiunea de „emoțional” reprezintă un nou subiect de cercetare. Un studiu recent, condus de oamenii de știință de la Universitatea din Michigan, elimină stereotipurile de gen, care spun că femeile sunt adesea fapturi mai emoționale, comparativ cu bărbații.
De exemplu, un bărbat ale cărui emoții fluctuează în timpul unui eveniment sportiv este descris drept „pasionat”. Dar o femeie ale cărei emoții se schimbă din cauza oricărui eveniment, chiar dacă este provocată, este considerată „irațională”, spune autorul principal al studiului, Adriene Beltz, profesor asistent de psihologie la Universitatea din Michigan.

În cadrul studiului, cercetătorii au urmărit peste 140 de bărbați și femei pe parcursul a 75 de zile, pentru a afla mai multe despre emoțiile lor zilnice, atât pozitive, cât și negative. Femeile au fost împărțite în patru grupuri: unul dintre grupuri era compus din femei care mergeau în mod natural cu bicicleta și alte trei grupuri din femei care foloseau diferite forme de contraceptive orale.

Cercetătorii au detectat fluctuațiile emoțiilor în trei moduri diferite și apoi au comparat sexele. Ei au găsit diferențe mici sau nicio diferență între bărbați și diferitele grupuri de femei, sugerând că emoțiile bărbaților fluctuează în aceeași măsură ca și ale femeilor (deși probabil din motive diferite). „De asemenea, nu am găsit diferențe semnificative între grupurile de femei, arătând clar că fluctuațiile emoționale se datorează multor influențe, nu numai hormonilor”, a spus Adriene.

Descoperirile au implicații pentru cercetări ulterioare, deoarece demonstrează că fluctuațiile hormonale ovariene nu influențează rezultatele în ceea ce privește emoțiile acestora, ceea ce se presupunea anterior. „Femeile au fost excluse în istorie de la participarea la cercetări similare, în principal din cauza presupunerii că fluctuațiile hormonului ovarian duc la variații ale rezultatelor, care nu pot fi controlate experimental. Studiul nostru oferă în mod unic date psihologice pentru a arăta că justificările pentru excluderea femeilor în primul rând (deoarece hormonii ovarieni fluctuanți și, în consecință, emoțiile, experimentele confuze) au fost greșite”, a spus Beltz.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-10-2021 | creare: 28-10-2021 | Vizite: 692
Bibliografie
Women are not more emotional than men, researchers say, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211025113735.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exprimarea emoțiilor în scris ajută la reducerea stresului
  • Un studiu arată că oamenii au 27 de emoții
  • Emoții ca frica și iubirea nu sunt limitate la o singură regiune din creier
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum