Expresiile faciale ale copiilor în urma privării de somn pot fi folosite pentru a prezice probleme sociale dezvoltate ulterior în viață

©

Autor:

Expresiile faciale ale copiilor în urma privării de somn pot fi folosite pentru a prezice probleme sociale dezvoltate ulterior în viață
Somnul inadecvat la copii afectează funcționarea lor emoțională în moduri care pot prezice probleme sociale pe termen lung. Un nou studiu, publicat în jurnalul Affective Science de către profesorul de psihologie Candice Alfano de la Universitatea din Houston, a examinat dacă schimbările în expresiile faciale ale copiilor după restricția de somn prezic probleme sociale concomitent și/sau în timp.
Problemele de somn la copii sunt asociate în mod obișnuit cu o competență socială mai scăzută și cu mai multe probleme în relațiile cu semenii, dar nu înțelegem cu adevărat ce motivează aceste asocieri”, raportează Alfano. Pe baza unor descoperiri din cercetări anterioare, Alfano a emis ipoteza că răspunsurile ar putea sta parțial în felul în care fețele copiilor exprimă emoțiile atunci când sunt obosiți. Pentru a testa ipoteza, Alfano și colegii săi au examinat 37 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani în timpul a două evaluări emoționale în laborator.

Prima examinare a fost realizată când copiii erau bine odihniți, iar cea de a doua după două nopți de restricție parțială a somnului. În timpul evaluărilor, copiii au văzut pe ecranul computerului imagini pozitive și negative în timp ce o cameră de înaltă definiție le înregistra expresiile faciale. Părinții participanților au furnizat rapoarte despre funcționarea socială a copilului lor la acel moment și aproximativ doi ani mai târziu.

„Așa cum am bănuit, copiii care au afișat expresii faciale mai puțin pozitive ca răspuns la imagini plăcute atunci când somnul este restricționat au raportat că au mai multe probleme sociale doi ani mai târziu, chiar și atunci când controlează problemele sociale anterioare”, a spus Alfano. Rezultatele susțin un corp de cercetări în plină dezvoltare care indică calitatea slabă a somnului în previziunile pentru copilărie despre probleme socio-emoționale ulterioare și indică, de asemenea, importanța studiilor care explorează modul în care somnul afectează multiple fațete ale sănătății mintale și ale bunăstării copiilor.

sursa: Science Daily
foto: University of Houston

Data actualizare: 22-10-2021 | creare: 22-10-2021 | Vizite: 674
Bibliografie
In your face: Children’s expressions tell the story of poor sleep, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211019223241.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru un somn odihnitor și sănătos la copii
  • Co-sleeping – dormim în același pat cu bebelușul?
  • Siguranța copilului la somn
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum