Compusul din laptele matern combate bacteriile dăunătoare

Compusul din laptele matern combate bacteriile dăunătoare

©

Autor:

Compusul din laptele matern combate bacteriile dăunătoare

Cercetătorii de la National Jewish Health È™i University of Iowa au identificat un compus din laptele matern uman care combate infecÈ›iile provocate de bacteriile dăunătoare, permiÈ›ând în acelaÈ™i timp, bacteriilor benefice să prospere.
„Constatările noastre demonstrează că nivelurile ridicate de GML sunt specifice laptelui matern uman È™i inhibă creÈ™terea bacteriilor patogene", a declarat Donald Leung, autorul studiului.

După ce au stabilit că laptele matern uman conÈ›ine niveluri de GML mult mai mari decât laptele de vacă, cercetătorii au arătat că laptele matern inhibă creÈ™terea bacteriilor patogene Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis È™i Clostridium perfringens. Laptele matern uman nu a inhibat creÈ™terea bacteriilor benefice Enterococcus faecilis.

Atunci când cercetătorii au eliminat GML din laptele matern uman, acesta È™i-a pierdut efectul antimicrobian împotriva S. aureus. De asemenea, atunci când echipa de cerectare a adăugat GML în laptele de vacă, acesta a devenit antimicrobian.

Cercetătorii au arătat, de asemenea, că GML inhibă inflamaÈ›ia în celulele epiteliale, care aliniază intestinul È™i alte suprafeÈ›e ale mucoasei. Inflamarea poate deteriorarea celulele epiteliale È™i poate contribui la sensibilitatea, atât la infecÈ›iile bacteriene, cât È™i la cele virale.

Laptele matern uman conÈ›ine de peste 200 de ori cantitatea de glicerol monolaurat (GML) decât se găseÈ™te în laptele de vacă. Cercetările viitoare vor determina dacă GML ar putea fi un aditiv benefic pentru laptele de vacă È™i o opÈ›iune pentru sugari.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 15-10-2019 | creare: 15-10-2019 | Vizite: 539
Bibliografie
Compound in breast milk fights harmful bacteria. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191010075428.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laptele matern – hrană pentru creier
  • Laptele matern uman, eficient în tratarea dermatitei atopice la copii
  • O proteină din laptele matern ar putea să omoare bacteriile rezistente la medicamente
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum