Favorizarea alimentelor procesate minim în dietă nu înseamnă neapărat o alimentație sănătoasă
©
Autor: Airinei Camelia

Julie Hess, doctor în nutriÈ›ie È™i cercetător la USDA-ARS Grand Forks Human Nutrition Research Center, care a condus studiul, a afirmat că este posibil să se consume o dietă de calitate scăzută chiar È™i când se aleg alimente minim procesate. De asemenea, a subliniat că dietele mai procesate pot avea o durată de viață mai lungă È™i pot fi mai puÈ›in costisitoare, fără a compromite neapărat valoarea nutriÈ›ională.
Studiul este o continuare a cercetărilor anterioare ale echipei, care au demonstrat posibilitatea de a elabora un meniu de înaltă calitate, conform ghidurilor alimentare, cu majoritatea caloriilor provenind de la alimente clasificate ca ultra-procesate. În noul studiu, cercetătorii au investigat posibilitatea de a construi un meniu de calitate scăzută bazat pe alimente „simple”.
Au fost create două meniuri: unul mai puÈ›in procesat, cu 20% din calorii provenind de la alimente ultra-procesate, È™i unul mai procesat, cu 67% din calorii din aceeaÈ™i categorie. Ambele meniuri au obÈ›inut scoruri aproximativ egale la Indicele de AlimentaÈ›ie Sănătoasă, de aproximativ 43-44 din 100, reflectând o aderență scăzută la Ghidurile Dietetice pentru Americani. Meniul mai puÈ›in procesat avea un cost zilnic estimat de 34,87 de dolari pe persoană, în timp ce meniul mai procesat costa 13,53 de dolari pe zi. De asemenea, timpul mediu până la expirarea produselor din meniul mai puÈ›in procesat era de 35 de zile, comparativ cu 120 de zile pentru cele mai procesate.
Studiul subliniază decalajele dintre procesarea alimentelor È™i valoarea lor nutriÈ›ională È™i sugerează că definiÈ›iile legate de alimentele „ultra-procesate” È™i „puÈ›in procesate” necesită o caracterizare mai precisă din partea comunității de cercetare în nutriÈ›ie. Prin urmare, construirea unei diete nutritive implică mai mult decât considerarea gradului de procesare a alimentelor.
sursa: News Medical
Data actualizare: 02-07-2024 | creare: 02-07-2024 | Vizite: 228
Bibliografie
Eating primarily minimally processed foods does not make for a healthy diet, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20240630/Eating-primarily-minimally-processed-foods-does-not-make-for-a-healthy-diet-study-shows.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Contaminarea pe scară largă cu microplastice a peștilor și fructelor de mare de pe coasta de vest a SUA
- Diferențe observate la nivel neurologic între copiii cu sau fără tulburare de alimentație compulsivă
- Rețelele de socializare normalizează alegerile alimentare nesănătoase, modelând obiceiurile tinerilor și loialitatea mărcii
- Un tip specific de post intermitent poate îmbunătăți starea generală de sănătate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni