Microbii non-bacterieni din intestinele umane influențează metabolismul alimentelor procesate
Autor: Teodorescu Mihai

Cercetătorii de la Universitatea Alabama din Birmingham au analizat ciupercile din jejun, partea centrală a intestinului subțire, locul celei mai diverse populații fungice din intestinul șoarecelui. Ei au descoperit că expunerea la o dietă procesată, care este reprezentativă pentru o dietă tipică occidentală bogată în carbohidrați purificați, a dus la diferențe persistente în comunitățile fungice care s-au asociat semnificativ cu depunerea diferențiată a masei corporale la șoarecii masculi, în comparație cu șoarecii hrăniți cu o dietă standardizată.
„Am arătat că micobiomul intestinal al șoarecilor sănătoși a fost modelat de mediu, inclusiv de dietă și că s-a corelat semnificativ cu rezultatele metabolice”, a declarat autorul corespondent al studiului, Kent Willis, profesor asistent la Universitatea Alabama din Birmingham. Cercetătorii au descoperit că depunerea grăsimilor în ficat, adaptarea transcripțională a țesuturilor metabolice active și nivelurile serice ale biomarkerilor metabolici au fost toate corelate cu modificări ale diversității și compoziției fungice a comunității. Variațiile ciupercilor din două genuri (Thermomyces și Saccharomyces) au fost cele mai puternic asociate cu tulburări metabolice și creșterea în greutate.
Rezultatele evidențiază importanța potențială a micobiomului intestinal în sănătate și are implicații pentru studiile metabolice umane și experimentale. Rezultatele susțin un rol pentru micobiomul intestinal în adaptarea metabolică a gazdei și au implicații importante în ceea ce privește proiectarea studiilor asupra microbiomilor și reproductibilitatea studiilor experimentale ale metabolismului gazdei.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni