44 ani, 1.87m inaltime, 60Kg - " inalt ca bradul slab ca gardul " cum pot sa ma ingras ?

18-04-2021
Laur3nt1u
Nu este medic/terapeut
Laur3nt1u
Va salut,

Am 44 ani, fumator (1 pachet pe zi), inaltime 1.87m, greutate 60 Kg.

Asa am fost toata viata si niciodata nu am sarit din 59-61 Kg. Ce imi recomandati sa mai pun si eu cateva Kg pe mine ?
Am o activitate destul de alerta, depun efort fizic, merg si stau in picioare minim 4-5 ore zilnic.
Nu am mese regulate datorita serviciului dar nici pofta de mancare. Nu ma stiu suferind de nici o boala.
In general analizele facute dealungul timpului au iesit "in parametrii".

Multumesc.
1 comentarii
0
10-06-2021, ora 19:09
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Interventia nutritionala este dificila de realizat in mediul online in lipsa unei evaluari antropometrice amanuntite si a unui profil nutritional complet.


Este indicat un consult de specialitate efectuat de un nutritionist-dietetician, in vederea stabilirii unui diagnostic nutritional si stabilirea unui plan alimentar personalizat care sa asigure cresterea in greutate intr-un mod echilibrat si sanatos.

Ancheta alimentara realizata de specialist poate evidentia daca va alimentati suficient sau daca nu reusiti sa acoperiti nevoile calorice si nutritonale ale organismului, motiv pentru care va mentineti constant la aceasta greutate.

Aveti aici si un articol detaliat pe care il puteti consulta: http://dieta.romedic.ro/regim-de-ingrasare

Consumul de tutun poate influenta negativ apetitul si astfel va puteti confrunta cu lipsa poftei de mancare. De asemenea, au impact si asupra ratei metabolice bazale. Intreruperea fumatului ar putea avea efecte benefice in ceea ce priveste cresterea poftei de mancare.

Încercaţi să aveti o dieta cat mai variata, care sa contina toate grupele alimentare, realizand un aport constant de nutrienti si energie, necesar bunei functionari a organismului si a sustinerii efortului fizic, profesional si recreativ.

Consumaţi alimentele care vă plac şi încercaţi să limitaţi consumul produselor bogate în zahăr, din comerţ (biscuiţi, batoane de ciocolată, etc), în cazul în care consumaţi.

Alegeţi alimentele bogate în nutrienţi (iaurtul, oul, brânza, carnea slabă, peștele gras, nucile, semintele crude) şi variantele integrale de pâine, paste, cereale, leguminoase boabe, alături de variate fructe si legume pentru a acoperi o gama cat mai larga de vitamine si minerale pentru o nutritie optima.

Puteţi încerca să includeţi 2-3 gustări, înainte de prima masă de exemplu şi între prânz şi cină, respectiv o gustare seara, dar cu maximum 2-3 ore inainte de ora somnului. Puteţi alege să consumaţi 1 pumn de nuci sau alune (neprăjite), fructe, iaurt, 1-2 felii de toast integral cu un ou fiert si legume crude, iar exemplele pot continua.

Acestea sunt sfaturi generale, însă adevăratele recomandări ar trebui să ţină cont de programul dvs. şi de preferinţele alimentare.

Multa sanatate va doresc si intelepciuen in ceea ce priveste alegerile alimentare!

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: