A facut de trei ori otita medie seroasa bilaterala

17-09-2010
didi21_ro
Nu este medic/terapeut
didi21_ro
Am o fetita de 2 ani si 5 luni si in trei luni a facut de trei ori otita medie seroasa bilaterala, mai pronuntat la urechea dreapta. Am fost la Spitalul de copii di Cluj. I-a dat tratament cu Unasyn, Betabioptal, nurofen. A doua oara cand a facut otita pe 1 septembrie am urmat tratamentul, vineri 10 sept am fost si ia facut audiograma, a spus ca e perfecta, iar a doua zi a inceput sa se planga de dureri de ureche, ne-am intors la spital si au spus ca are din nou optita. Acum i-au dat doar nurofen si maxitrol. Fiica mea isi mai duce mana la ureche dar nu se plange ca o doare tare. Ce vreau sa specific e ca nu face febra. Ar trebui sa mai fac ceva? Ce ar trebui sa fac sa nu se mai repete otita?
Doctorul a spus ca sa ma gandesc pe viitor sa ii scot polipii. Ar fi asta o soluzie? Polipii se pot reface? Eu am intrebat si au spus ca cu noua tehnologie nu se mai refac.
Multumesc anticipat
15 comentarii
0
18-09-2010, ora 02:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
polipii se refac pana la 5-7 ani.. la toti copii cu fond alergic.. indiferent de tehnica operatorie/
e de dorit sa se evite interventiiel chirurgicale pt.polipi la copii de 2-3 ani
trebuie sa aveti acasa aparat de aerosoli
aspirator nazal
sa gasiti o farmacie care poate sa prepare PROTARGOL cate 2 pic la 8 ore 10 zile in pozitie culcat...
0
21-09-2010, ora 13:13
didi21_ro
Nu este medic/terapeut
didi21_ro
Buna ziua
Va mai deranjez cu problema aceasta.
Am cautat la sugestia d-voastra Protargol in farmaciile din Cluj dar nu se gaseste si nu prepara nimeni. Luni am fost din nou la control, iar doctorul Mihut a spus ca trebuie scoase vegetatiile adenoide. Specific ca acum fiica mea respira pe nas si in timpul zilei si noaptea, isi mai duce mana la ureche dar foarte putin, ieri o singura data, nu i-a facut audiograma, maine trebuie sa mergem din nou la control si sa o programeze pt operatie. D-voastra ce ma sfatuiti avand in vedere ca respira bine si nu face febra. Este inevitabila operatia? Oare nu ar trebui sa i se faca prima data ceva analize de alergie, cum ati spus d-voastra? Daca face ceva alergie la anestezie?
Va multumesc mult pentru promptitudine
Cu respect Diana Moldovan
0
21-09-2010, ora 21:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu am vazut copilu si nu pot sa ma pronunt.
personal Nu operez copii la asa varsta ( dacat daca copilul respira numai pe gurita si nu mai exista alta solutie) ..findca recidivele sunt foarte dese si la 5-6 ani trebuie de reoperat.
1
22-09-2010, ora 11:11
didi21_ro
Nu este medic/terapeut
didi21_ro
Am fost azi cu fetita la doctor, a spus doctorul ca i-a trecut otita si recomanda de principiu scoaterea vegetatiilor adenoide, a spus sa ma gandesc bine. Eu ma gandesc sa incep un tratament pentru imunitate, pentru ca fetita merge la cresa. Ar mai trebui sa fac ceva?
Oricum va multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi
Cu respect Diana Moldovan
0
22-09-2010, ora 22:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa aveti acasa un aparat de aerosoli si un aspirator nazal.
0
30-01-2011, ora 23:00
dobra_imola
Nu este medic/terapeut
dobra_imola
Buna ziua,
O intrebare pentru dl. dr. Flueraru - ce sa punem in aerosol?
Am o fetita de 3, 5 ani care acum in septembrie a inceput gradinita. De atunci a avut 5 raceli care in ultima perioada s-au transformat in 2 otite seroase bilaterale una dupa alta. In acest moment conform timpanogramei nu mai are lichid in ureche, insa tot nu aude ca inainte... poate ca a mai ramas totusi un pic de lichid? pentru siguranta cam in cat timp sa facem o alta timpanogramie de control? si cam cat la suta sanse sunt ca a pierdut din auz? se poate reface auzul? - cand vorbim pe ton mormal aude, insa cand soptim ne intreba de mai multe ori ce am spus. Toate problemele cu otita au inceput acum cam 2 luni...
Si intre timp ce sa facem sa prevenim o a III-a otita? - eu in acest moment ii aspir nasucul, fac spalaturi dimineata si seara cu ser fiziologic + picaturi de protargol.
Multumesc.
0
31-01-2011, ora 06:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru nas faceti corect ce faceti
in aparatul de aerosoli se pune fila de ACC + 2 pic de aer.efedrinat + 1 pic de ulei volatil de eucalipt si restul ceai cald de musetel.
Urechile se incalzesc inainte de culcare cu saculete cu sare sau uscatorul de par ( se sufla aer cald in ureche 3-4min)
0
27-05-2011, ora 08:04
dana77
Nu este medic/terapeut
dana77
Buna ziua, d-le doctor

Am o fetita de 1 an si 1 luna care acum 5 sapt a fost diagnosticata cu otita seroasa urechea stanga si otita flictenulara, urechea dreapta ( i-a si curs ceva lichid din urechea dreapta ).Am primit tratament cu Zinnat, nurofen si picaturi Maxitrol. Am mers la contol saptamanal, iar acum in a cincea saptamana, diagnosticul a fost de otita seroasa bilaterala. Practic din cate am inteles otita initiala nu s -a vindecat trecand prin diverse stadii pana am ajuns la otita seroasa. Cauza ar fi racelile repetate si secretiile pe care le-a avut cu ocazia lor, deoarece a racit destul de des iar secretiile nazale au fost abundende.
Tratamentul prescris a fost curatarea nasului cu ser fiziologic si atat.Doctorul care o trateaza a spus ca din punctul lui de vedere e prea devreme pt a a o opera, ca acest lichid poate stationa in spatele timpanului pentru mai multa vreme, luni de zile chiar iar pb se va rezolva pe masura ce va creste si va invata sa isi sufle nasul.As dori sa imi confirmati aceste informatii.
De asemnea, am vazut ca dvs. prescrieti ser efedrinat.Care este diferenta fata de serul fiziologic ?
Va rog sa imi precizati in ce masura este afecteaza auzul acest tip de otita, avand in vedrere ca afectiunea dureaza de 5 saptamani ?In cazul in care exista o afectare a auzului aceasta este ireversibila sau odata vindecata otita auzul revine la normal ? Mie mi se pare ca fetita aude sau cel putin atunci cand vorbim cu ea pe un ton normal reactioneza.
Am vazut ca prescrieti si un masaj al urechii pentru a garbi vindecarea, dupa ce in prealabil urechea a fost incalzita.Nu imi este f clar cum sa fac acest masaj.Pus si simplu acopar cu un deget canalul urechii si apas repede sau trebuie sa introduc degetul in ureche ?
Am vazut ca se mai prescriu si aerosoli...Care este rolul lor ?Am aparat de aerosoli, dar fetita mea de 5 sapatamani nu are secretii de nici un fel.

Cu respect, va multumesc pentru informatii.
0
27-05-2011, ora 09:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la acesta varsta.. trompa lui Eustache.. care leaga rinofaringele de ureche.. este destul de larga si acea otita seroasa se reneaza si se vindeca.. cu conditia ca tratamentul trebuie sa fie corect
1. ser. efedrinat de 0.5 % are rol de desfundat nasul si trompa lui eustache
2. aerosolii patrund mult mai bine peste tot in cavitatea nazala s. este indicat acum de facut cu 3 pic de ser.efedrinat si 1 fiola de ACC
3. Da urechea trebuie incalzita de 3-4 ori pe zi si de facut acel masaj cu degetul acoperind conductul auditiv
0
18-09-2011, ora 22:03
clau1
Nu este medic/terapeut
clau1
Buna ziua,

Sunt insarcinata in 29 de saptamani si am facut in aceasta perioada otita medie seroasa de 2 ori si a trebuit sa iau anbtibiotic (augmentin si aerosoli cu acc fiole). De cand am tratat ultima otita am ramas cu o secretie care imi curge pe gat in jos si care simt ca este tot mai groasa si mai lipicioasa. Sunt ingrijorata sa nu fac din nou otita deoarece de ceva vreme simt dureri de ureche si nasul are o secretie lipicioasa daca ma intelegeti adica nu apoasa. De asemenea aud un zgomot in ureche ca un televizor pornit din cand in cand.
Pot sa iau ceva tratament ca sa previn inca o oitita. Nu vreau sa am nevoie de antibiotic din nou.
Multumesc mult de sfaturi.
0
19-09-2011, ora 09:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 inhalatii pe nas cu ceai de musetel cald 10 min
2 spalaturi nazale cu ceai de musetel cald..dupa inhalatii
3 spalaturile si suflatul nasului se face.. una, cate una..fiecare parte a nasului
4 urechea incalzita cu uscatorul de par cate 5 minute de 3 ori pe zi
0
19-09-2011, ora 20:03
clau1
Nu este medic/terapeut
clau1
Multumesc o sa fac ce mi-ati spus.
0
06-06-2012, ora 10:52
silvinic
Nu este medic/terapeut
silvinic
Buna ziua!
D-le doctor, v-am citit interventiile pe acest forum si v-as ruga daca se poate sa imi spuneti si mie parerea dvs. despre cazul copilasului meu de 5 ani. Am fost cu baietelul meu in decursul ultimilor doi ani la cateva controale ORL, deoarece a facut 3-4 episoade de otita, fara complicatii majore, respira normal (uneori are nasucul infundat in timpul noptii si ii pun Nazomer cu propolis, Betabioptal sau Biorinil), nu sforaie, nu doarme cu gurita deschisa, am facut si o audiograma, sa fiu linistita ca nu a ramas cu urmari si rezultatul a fost in parametrii normali, nu are probleme de auz. Cu toate acestea, unul distre medici a spus ca trebuie scosi polipii.Intrebarea mea este daca exista un tratament care il poate ajuta, sa nu fie nevoie sa facem operatia respectiva?sau cum putem evita sa se ajunga la acele episoade de otita(pediatrul mi-a explicat ca secretiile ajung in ureche si asa se formeaza infectia, insa baietelul meu isi sufla nasul si incercam cu picaturi sa-l curatam bine)?ar ajuta un aparat cu aerosoli ? Am mare nevoie de sfatul dvs., asadar astept cu interes raspunsul dvs! Va multumesc!
0
07-06-2012, ora 09:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu cred ca polipii trebuie operati acum
e suficient un tratament cu Colargol in nsa si aerius 2.5 ml seara.. 10 zile.. ca sa fie un rezultat pozitiv
0
07-06-2012, ora 14:31
silvinic
Nu este medic/terapeut
silvinic
Multumesc pentru raspunsul dvs.! Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Implant cohlear: o nouă metodă de monitorizare ar putea ajuta la dezvoltarea unor implanturi mai performante
  •