A luat careva Roaccutane si a nascut apoi? E sanatos copilul?

10-03-2009
Afro
Nu este medic/terapeut
Afro
Problema majora este ca am luat Roaccutane fara ca medicul sa ma informeze ca nu am voie sa raman insarcinata mai multi ani ulterior finalizarii tratamentului. Am terminat tratamentul acum 2 ani si 6 luni si recent ultimul dermatolog la care am fost *Dr. Salavastru mi a zis ca 5 ani de la terminarea tratamentului nu am voie sa am copii deoarece substanta teratogena ramane in tesutul adipos. Mai mult, mi a zis ca nu e o informatie sigura... dar ca asa a declarat la ultima conferinta firma Roche. Sunt disperata. Mai are cineva cunostinte in domeniu? VA ROG SA MI RASPUNDETI!!! IMI DORESC CU DISPERARE UN COPIL. A luat careva Roaccutane si a nascut apoi? E sanatos copilul??? Doamne ajuta!!! Va multumesc.
9 comentarii
0
10-03-2009, ora 18:41
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ascultati ce v-a spus doctorita, altfel riscati sa faceti un copil malformat !
Chiar daca cineva de pe forum ar fi nascut un copil normal dupa tratamentul cu Roaccutane asta nu inseamna ca va diminueaza dvs riscul !!!
0
13-03-2009, ora 08:57
Afro
Nu este medic/terapeut
Afro
Va multumesc mult ptr raspunsul prompt. Inteleg ca dupa 5 ani totul va fi ok, nu? Pot sta relaxata ca voi naste un copil sanatos daca astept 5 ani? Acum am 30, au trecut deja 2 ani si 6 luni, mai astept 2 ani si 6 luni. In definitiv, 33 e o varsta potrivita pentru a avea copii, nu?
Stiti ce e paradoxal? Ca pe prospect nu scrie asa ceva. E strigator la cer... Si deasemeni, e strigator la cer cate femei iau acest medicament fara sa stie acest lucru extrem de important. Mai citeam pe forum ca unele fete iau Roaccutane acum si vor sa aiba copii la sfarsitul anului...
Va multumesc inca o data. Sanatate multa si dvs.
A! Ca informatie suplimentara, acneea NU MI A TRECUT. A dat rezultate un tratament homeopat, prescris de dr. Trifa. Tot dumneaei m a incurajat si mi a dat un tratament ptr ca fatului sa nu i fie transmise problemele mele... scuze ptr exprimarea bruta, dar... In fine, suna cam a magie, dar important e ca ma ajuta. Oricum intentionez sa respect si perioada de 5 ani, chiar daca homeopata mi a zis ca nici o substanta nu ramane atat de mult timp in corp si ca as putea face copii in orice moment, iar ea imi garanteaza ca vor fi sanatosi. Eu sunt insa ca Toma necredinciosul, merg pe combinatia de alopat si homeopat si sper ca peste 5 ani sa fie totul bine.
0
13-03-2009, ora 19:12
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Diferenta dintre alopat si homeopat consta si in faptul ca noi STIM ca o substanta poate ramane in corp si MAI MULT DE 5 ANI, in timp ce homeopatii nu au aflat !!
Apropo, intrebati homeopatul cam in cat timp ar putea elimina din corp, prin tratamente specifice, strontiul radioactiv ?
Initial firma Roche avertiza pacientele ca timp de 2 ani nu au voie sa aiba copii dupa un tratament cu retinoizi. Daca in prezent au extins aceasta perioada la 5 ani, fiti sigura ca acest lucru nu s-a intamplat fara sa fie cercetata problema !
0
09-02-2012, ora 14:36
krl
Nu este medic/terapeut
krl
eu am citit pe un site ca producatorii de medicamente recomanda 6 luni dupa term tratamentului, desi in prospect scrie sa nu ramaneti insarcinata in timpul tratamentului si o luna dupa, dar dupa 5 sapt nu exista restrictii asta scrie in prospect roaccutane 10 mg de la firma Roche, medicii dermatologi recomanda 1 an, cercetatorii 2 ani. Exista ceva analize care sa determine retinoizii in organism?
0
03-04-2012, ora 11:32
krl
Nu este medic/terapeut
krl
afro spune-mi te rog si mie ce fel de homeopat ti-a recomandat? eu inca sunt sub tratament cu roaccutane 4 cps/zi dar in 2max 3 ani imi doresc copil, e intradevar suparator ca nu spune cat timp nu ai voie sa ramai insarcinata dar asta in romania doar, du-te la o clinica in austria si-ti spun exact cat timp in urma unor analize, nu dupa speculatii! eu am fost in ungaria si exista test care sa determine retinoizii in organism. nu-ti face griji vei avea copii sanatosi ai incredere! multa sanatate!
0
13-12-2012, ora 15:42
andpop
Nu este medic/terapeut
andpop
Buna ziua, ne puteti spune va rog care sunt efectele utilizarii roaccutane la barbati din punct de vedere reproducere? Daca efectele sunt atat de severe in cazul in care sunt luate de femei...ce se intmapla atunci cand sunt luate de barbati? Care este perioada de "siguranta" ce trebuie pastrata intre tratamentul cu roaccutane aplicat unui barbat si conceperea unui copil de catre acesta?

Va multumesc anticipat.
0
13-02-2018, ora 11:51
MihaelaPasca
Nu este medic/terapeut
MihaelaPasca
Buna ziua. Eu am uramat un tratament cu Rouacutane. Cosmeticiana mea mi-a recomandat o jumate de pastila pe zi, timp de 3 luni, dar eu am luat doar 2 luni. Asta s-a intamplat in lunile ianuarie si februarie 2013. Am recurs la acest tratament din disperare pentru ca urma sa ma casatoresc in 18 mai in acelasi an, iar fata mea, mai exact in zona subpometilor era plina de cosuri mari si durerosi. In acelasi an am ramas insarcinata la sfarsitul lunii iulie. Si am nascut un baietel cu hidrocefalie(stenoza de apeduct sylvius), corioretinita pigmentara, nistagmus, stabism, ratard psihomotor. Dilatarea ventruculilor s-a vazut 35 de saptamani de sarcina, TORCH-ul a iesit negativ. Alte cauze nu s-au gasit, iar eu tind sa cred ca acest medicament a contribuit la aceste anomalii. Cu mare parere de rau va spun sa nu luati acest medicament daca vreodata va doriti sa aveti copii. Sunt atatea tratamente cu care puteti sa scapati de accnee. Este adevarat ca timp de 2 ani nu am avut probleme cu accneea, pana anul trecut, cand iar a aparut. Dar de data aceasta am folosit erifluid antibiotic local si skinoren crema. Intr-o luna am scapat ce cosuri. Mare mare atentie la rouaccutane. Multa sanatate va doresc.
0
11-10-2018, ora 16:09
gabrielash
Nu este medic/terapeut
gabrielash
Buna< Afro!

Ne poti spune, ce s-a schimbat in anii astia care au trecut? Referitor la sarcina si Roaccutane?
mersi
0
31-10-2019, ora 18:11
Maria Selina
Nu este medic/terapeut
Maria Selina
Buna! In urma cu 2 săptămâni jumătate am luat 5 pastile de sotret 10 mg... apoi am oprit tratamentul.. pt ca am aflat ca sunt insarcinata.. am aflat astăzi ca am o luna de sarcina.. O sa nasc copilul cu probleme ??? A mai pățit cineva așa ceva ???
Menționez ca nu știam ca sunt insarcinata !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menstruația peste sarcină
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Antidepresivele în sarcină: substanța bupropion traversează placenta
  •