Absenta Rivotril

20-05-2023
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Dai cu tunul si iarasi nu se mai gaseste Rivotril in farmaciile din Romania.Nici macar la Tei.Chestia e ca nu se gaseste nici pe siteurile colaboratoare cu FarmaExpress, cele germane.Am si eu o reteta cu acest medicament pentru anxietatea mea dar, deocamdata, n-am de unde sa-l iau.E un medicament bun si nu vreau sa renunt la el, mai alesca iau putin, 1 mg pe zi.Nu l-o mai fabrica Roche cum s-a mai intamplat acum 6-7 ani.Poate stie cineva...
15 comentarii
2
20-05-2023, ora 21:00
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Incercati pe reteaua 2.0
1
20-05-2023, ora 22:18
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Multumesc !! Interesant site-ul !
1
24-05-2023, ora 19:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O sa reapara dupa 10 iunie.
1
24-05-2023, ora 21:31
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Mersiiii de raspuns !!
1
10-06-2023, ora 13:00
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Din pacate "regele benzodiazepinelor", Rivotril, nu se va mai gasi in farmacii nici dupa 10 iunie, asa mi-au spus cei de la Roche Romania, importatorul oficial in Romania al acestui medicament, deoarece este "delistat".Poate cei de la CN Unifarm vor initia demersuri pentru a importa Clonotril, din Cipru, cum au facut acum 6 ani cand, tot asa, era o criza de clonazepam.Aviz celor care sunt pe acest medicament.
Asa se intampla cand jigodia de stat scade la minimum pretul medicamentelor, le plafoneaza din populism ieftin, acestea nu se mai gasesc pentru ca importatorul pierde, efectiv, si renunta in a-l importa.
1
10-06-2023, ora 15:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
A scris cineva la minister si i s-a raspuns ca vor aduce Rivotril pe la sfarsitul lui iulie.
Inlocuiti Rivotril cu Diazepam.
1 mg Rivotril = 15 mg Diazepam
1
10-06-2023, ora 17:02
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Gresit 1 mg de rivotrivil is
20mg de diazepam
1
10-06-2023, ora 17:48
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
@ clara_p

Intr-adevar cel mai bun inlocuitor al Clonazepamului este Diazepamul...Eu folosesc Rivotril doar pentru insomnia data de anxietate si are un efect foarte rapid, si, de asemenea, nu tine mult, adica trezirea este foarte buna, fara ameteli, fara somnolenta etc.La Diazepam timpul acela de injumatatire este mult mai mare, cel mai mare, tinand si a doua zi, cu mica somnolenta si mica ameteala, dar cu o cafea trec repede.

Ma gandesc la un stabilizator de dispozitie care da si somn plus un anxiolitic slab, gen Anxiar sau Bromazepam...Sa vedem ce spune si doctorul.
1
10-06-2023, ora 19:41
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Vai de capu tau in ce te bagi citeste ce a scris userul anxiar te joci cu focul nu o sa mai scapi de ele veci...o citez ea le-a luat 6 ani tot un pshiatru le-a prescis ii mai greu de lasat de decat cocaira heroina.cautai postarile lua anxiar si rivotril o trebuit sa renunte la locul de munca ii asistenta medicala
3
10-06-2023, ora 22:08
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Nici n-ar trebui sa raspund unui baiat care nu-si mai ia tratamentul, zicand ca-i bine, si se uita la toate bazaconiile de pe youtube in legatura cu medicamentele din psihiatrie, cu teorii ale conspiratiei si alte prostii d-astea.

Toate medicamentele psihiatrice sunt facute SA AJUTE, nu sa distruga.E problema celui care ia daca face abuz.
Auzi, cocaina, heroina si nu stiu ce-a patit un user de pe aici.Mai baiete, tu iti dai seama ce enormitati debitezi !?
Ii mai bagi la 'begi" pe toti bolnavii psihic? Invata naiba sa scrii romaneste si dupa aceea posteaza.
0
30-08-2023, ora 23:52
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
S-a vandut ca painea calda Rivotrilul de 0, 5 g in farmaciile Tei.
Mai e doar la Constanta.
Din curiozitate, am fost si eu la trei farmacii din Bucuresti, Tei, si am intrebat, la cozile interminabile, ce medicamente iau.Trei sferturi mi-au raspuns ca Rivotril.
La Catena se gaseste, dar estimez ca, intr-o saptamana, se vor termina.
Felicitari patronilor celor doua farmacii, care, din cate am aflat, au incheiat contract direct cu producatorul, Cheplafarma Arzneimittel GmbH, de livrare a medicamentului deoarece nu exista importator si distribuitor precum era Roche Romania.

Rusine ministrului sanatatii, Rafila, pe care l-a durut in basca de faptul ca, de un an, acest medicament vital nu exista in farmacii,

El stie, conform presei, sa lase bortoase nevestele altora.Rusine si dezgust pentru acest personaj care nu are ce cauta in fruntea acestui minister !!
0
02-09-2023, ora 21:46
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mie Anxiar mi se pare mult mai bun ca Rivotril, mie rivotril îmi da o stare nasoala de nu poți sa îl iei decât noaptea, când anxietatea e mai diminuata și din cauza apariției somnolență naturale gen eliberării de melatonina naturala însă pe timpul zilei dacă iei chiar și putin rivotril îți dă o stare ciudata parca de durere și amorțeală de creier.De exemplu mie Anxiar îmi da o stare de calm și culmea la mine are efect antidepresiv îmi ridica moralul sa știți de la mine ca Anxisrul adică lorazepamul e singura benzodiazelina care ridica dispoziția, moralul și are efect antidepresiv precum și de calmare și limpezire a minții.
Dar trebuie sa incercam sa scăpăm neapărat de ele sa le scadenta treptat ca afecteaza grav memoria în timp dacă iei foarte mult timp și dau dependenta serioasa, eu deja iau de 1 an jumate și deja o sa îmi fie foarte greu sa scap de el dar trebuie sa incerc, măcar sa iau și eu mai puțin dacă nu sa scap de tot.
0
02-09-2023, ora 23:26
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Posibil sa ai dreptate in legatura cu Anxiarul.
Bromazepamul, Anxiarul, Medazepamul, Xanaxul, Diazepamul etc.ar putea fi numite, si sunt numite asa, "tranchilizante de zi"
In schimb Rivotrilul se foloseste, mai mult, pentru insomnia data de anxietate.

Este, de departe, cea mai potenta benzodiazepina si are efecte exceptionale in tulburarea de panica-cea mai agresiva forma de anxietate.

Eu am luat Rivotril 4 ani, pentru somn, acum nu mai iau pentru ca nu s-a mai gasit in Romania.Nu am devenit dependent, n-am avut niciun sevraj cand l-am lasat.Iau Imovane, sa vedem pentru cat timp...

Recunosc ca sunt fan benzodiazepine si, spre surprinderea multora, o singura data am avut sevraj, cu dureri de cap, atunci cand am lasat Xanaxul, acum vreo 5 ani...

Benzo nu sunt medicamente rele, dimpotriva, daca nu abuzezi, ele fac foarte bine.Nu stiu de unde vine aceasta frica teribila fata de ele.
0
03-09-2023, ora 21:44
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Ce doza de benzo iei pe zi și de cat timp?Cum faci când o sa renunti la ele?
0
03-09-2023, ora 22:15
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Deocamdata nu mai iau deloc benzo, iau Imovane pentru somn, ruda de benzo, si, desi e un somnifer eficient, nu intentionez sa mai continuu cu el...
Vreau sa trec pe diazepam, 15 mg, care are timpul de injumatatire mult mai mare fata de alte benzo, sedeaza pe o perioada mai mare.
Eu am tulburare anxios-depresiva de multi ani, nu stiu daca mi-a trecut sau nu
, si mai iau Arketis de 20 mg, dimineata.

Lucrez si am nevoie sa dorm bine.

Sa ma las de ele ? Pai de ce sa ma las daca imi merge bine asa.Schimb benzo cand vad ca nu mai merge unul cu altul.Si asa mai departe...

Nu-ti mai fie frica de anxietate, ea se hraneste cu frica ta.Nu esti primul sau ultimul cu anxietate, sunt milioane in Romania, multi nici nu stiu ca au asa ceva si se chinuiesc teribil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul