Administrare anticonceptionale
Buna ziua! am nelamuriri legate de administrarea anticonceptionalelor.Am 20 ani, nu am mai luat anticonceptionale pana acum, am mers la planning familial pentru o recomandare. Dna doctor mi-a recomandat Artizia. Mi-a spus sa iau incepand din prima zi a menstruatiei si asa am facut.
Ieri am luat prima pastila insa nu stiu daca am procedat corect intrucat prima scurgere a fost deschisa la culoare, maronie.Azi, nu am mai avut scurgeri. Ora la care am luat pastia este 23.Trebuie luata in fiecare zi la aceeasi ora?nu pot intarzia o ora, sau doua?
O alta nelamurire este legata de perioada de pauza. Dupa ce termin cele 21 pilule din folie o sa urmeze o perioada de o saptamana de pauza. in aceasta saptamana pot avea contact sexual neprotejat?
Ieri am luat prima pastila insa nu stiu daca am procedat corect intrucat prima scurgere a fost deschisa la culoare, maronie.Azi, nu am mai avut scurgeri. Ora la care am luat pastia este 23.Trebuie luata in fiecare zi la aceeasi ora?nu pot intarzia o ora, sau doua?
O alta nelamurire este legata de perioada de pauza. Dupa ce termin cele 21 pilule din folie o sa urmeze o perioada de o saptamana de pauza. in aceasta saptamana pot avea contact sexual neprotejat?
1 comentarii
Buna, nu e niciun fel de problema daca intarzii o ora, doua..sa nu depaseasca 12 ore, atunci nu mai e protectia asigurata, iar in perioada de pauza contraceptia se mentine, scrie si pe prospect.Sanatate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3anticonceptionale LO-FEMENAL
- 10mi-a curs o secretie maronie am inceput sa iau anticonceptionale
- 5prima pastila in a 7 zi de ciclu?
- 5Yasmin sau Microgynon - sunt foarte nehotarata
- 5daca iau anticoagulante, contraceptivul isi va mai face efectul?
- 11anticonceptionalele karissa nu sunt eficiente din prima luna?
- 8am uitat sa iau 2 pastile
- 8anticonceptionale
- 106riscul de a ramane insarcinata.?
- 5anticonceptionale: regividon si microgynon
- 4va rog sa ma ajutati
- 7E normal sa intarzie menstruatia daca ai facut pauza la anticonceptionale?
- 3Administrare anticonceptionale
- 20Pilulele anticonceptionale provoaca avort timpuriu? Sunt nocive?
- 6daca iau o saptamana anticonceptionale si dupa le intrerup imi va veni menstruatia?
- 5nelamurire administrarea contraceptivelor
- 11postinor - va rog din tot sufletul sa ma ajutati!
- 0menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor Karissa
- 7mercilon
- 2anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: