Administrare anticonceptionale

Buna ziua! am nelamuriri legate de administrarea anticonceptionalelor.Am 20 ani, nu am mai luat anticonceptionale pana acum, am mers la planning familial pentru o recomandare. Dna doctor mi-a recomandat Artizia. Mi-a spus sa iau incepand din prima zi a menstruatiei si asa am facut.
Ieri am luat prima pastila insa nu stiu daca am procedat corect intrucat prima scurgere a fost deschisa la culoare, maronie.Azi, nu am mai avut scurgeri. Ora la care am luat pastia este 23.Trebuie luata in fiecare zi la aceeasi ora?nu pot intarzia o ora, sau doua?
O alta nelamurire este legata de perioada de pauza. Dupa ce termin cele 21 pilule din folie o sa urmeze o perioada de o saptamana de pauza. in aceasta saptamana pot avea contact sexual neprotejat?
Ieri am luat prima pastila insa nu stiu daca am procedat corect intrucat prima scurgere a fost deschisa la culoare, maronie.Azi, nu am mai avut scurgeri. Ora la care am luat pastia este 23.Trebuie luata in fiecare zi la aceeasi ora?nu pot intarzia o ora, sau doua?
O alta nelamurire este legata de perioada de pauza. Dupa ce termin cele 21 pilule din folie o sa urmeze o perioada de o saptamana de pauza. in aceasta saptamana pot avea contact sexual neprotejat?
1 comentarii

Buna, nu e niciun fel de problema daca intarzii o ora, doua..sa nu depaseasca 12 ore, atunci nu mai e protectia asigurata, iar in perioada de pauza contraceptia se mentine, scrie si pe prospect.Sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ultima pastila
- 8sunt nesigura.pt un medic
- 6Pot sa iau pilule ca sa imi intarziu ciclul?
- 8O fi sarcina sau nu?
- 6este normal sa am o secretie maronie in timp ce iau pastilele?
- 3Pot sa iau anticonceptionale dupa ce mi-sa terminat ciclul?
- 6anticonceptionale si efectele lor
- 7secretii maronii - reactii adverse ale anticonceptionalelor?
- 4dureri ingrozitoare de sani
- 2e grav daca nu mai iau anticonceptionalele dupa ce am luat 5 zile?
- 9Pot sa iau contraceptive si maine?
- 3exista riscul sa fiu insarcinata?
- 8Pastila uitata luata apoi in 12 ore, dar fara cateva minute!
- 0Are ceva daca imi intarzii menstruatia?
- 10Anticonceptionale Artizia
- 2contraceptive Melleva 35
- 0cum sa iau anticonceptionale?
- 1lipsa menstruatie dupa anticonceptionale
- 0Problema anticonceptionale Belara
- 1Menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: