Administrare anticonceptionale
Buna ziua! am nelamuriri legate de administrarea anticonceptionalelor.Am 20 ani, nu am mai luat anticonceptionale pana acum, am mers la planning familial pentru o recomandare. Dna doctor mi-a recomandat Artizia. Mi-a spus sa iau incepand din prima zi a menstruatiei si asa am facut.
Ieri am luat prima pastila insa nu stiu daca am procedat corect intrucat prima scurgere a fost deschisa la culoare, maronie.Azi, nu am mai avut scurgeri. Ora la care am luat pastia este 23.Trebuie luata in fiecare zi la aceeasi ora?nu pot intarzia o ora, sau doua?
O alta nelamurire este legata de perioada de pauza. Dupa ce termin cele 21 pilule din folie o sa urmeze o perioada de o saptamana de pauza. in aceasta saptamana pot avea contact sexual neprotejat?
Ieri am luat prima pastila insa nu stiu daca am procedat corect intrucat prima scurgere a fost deschisa la culoare, maronie.Azi, nu am mai avut scurgeri. Ora la care am luat pastia este 23.Trebuie luata in fiecare zi la aceeasi ora?nu pot intarzia o ora, sau doua?
O alta nelamurire este legata de perioada de pauza. Dupa ce termin cele 21 pilule din folie o sa urmeze o perioada de o saptamana de pauza. in aceasta saptamana pot avea contact sexual neprotejat?
1 comentarii
Buna, nu e niciun fel de problema daca intarzii o ora, doua..sa nu depaseasca 12 ore, atunci nu mai e protectia asigurata, iar in perioada de pauza contraceptia se mentine, scrie si pe prospect.Sanatate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1anticonceptionalele pot cauza lipsa menstruatiei
- 5problema neobisnuita cu anticonceptionalele
- 3cand trebuie sa incep sa le iau din nou Logest?
- 3ati folosit cilest?
- 3anticonceptionale LO-FEMENAL
- 8Cat de des pot sa iau postinor?
- 4acneea, rozaceea si anticonceptionalele
- 4anticonceptionale pentru prima oara
- 106riscul de a ramane insarcinata.?
- 2acnee provocata de mercilon?
- 4am mai luat o buna perioada de timp anticonceptionale, la varsta de 17 ani la recomandarea medicului
- 7O nelamurire: nu a mai facut pauza, e insarcinata?
- 3yasime luate gresit pana in ciclu
- 6Am nevoie urgenta de un sfat.Va rog... menstruatie doar o singura zi
- 1Anticonceptionale luate invers
- 11Mi-e frica! Sa fac sau nu pauza la Karissa?
- 0cum iau contraceptivele?
- 2anticonceptionale
- 0Anticonceptionale luate in prima zi a menstrei
- 8Escapelle -ROG Raspuns URGENT
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: