Administrare anticonceptionale
Buna ziua! am nelamuriri legate de administrarea anticonceptionalelor.Am 20 ani, nu am mai luat anticonceptionale pana acum, am mers la planning familial pentru o recomandare. Dna doctor mi-a recomandat Artizia. Mi-a spus sa iau incepand din prima zi a menstruatiei si asa am facut.
Ieri am luat prima pastila insa nu stiu daca am procedat corect intrucat prima scurgere a fost deschisa la culoare, maronie.Azi, nu am mai avut scurgeri. Ora la care am luat pastia este 23.Trebuie luata in fiecare zi la aceeasi ora?nu pot intarzia o ora, sau doua?
O alta nelamurire este legata de perioada de pauza. Dupa ce termin cele 21 pilule din folie o sa urmeze o perioada de o saptamana de pauza. in aceasta saptamana pot avea contact sexual neprotejat?
Ieri am luat prima pastila insa nu stiu daca am procedat corect intrucat prima scurgere a fost deschisa la culoare, maronie.Azi, nu am mai avut scurgeri. Ora la care am luat pastia este 23.Trebuie luata in fiecare zi la aceeasi ora?nu pot intarzia o ora, sau doua?
O alta nelamurire este legata de perioada de pauza. Dupa ce termin cele 21 pilule din folie o sa urmeze o perioada de o saptamana de pauza. in aceasta saptamana pot avea contact sexual neprotejat?
1 comentarii
Buna, nu e niciun fel de problema daca intarzii o ora, doua..sa nu depaseasca 12 ore, atunci nu mai e protectia asigurata, iar in perioada de pauza contraceptia se mentine, scrie si pe prospect.Sanatate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6am luat o alta pastila decat ceea ce trebuia
- 11diane 35
- 3Injectabil sau pastile
- 2pilula luata inainte cu o zi de venire menstruatie
- 3Mare prostie, am nevoie de o lamurire...sub ce risc ma aflu?
- 2Care sunt sansele de a fi protejata?
- 15karissa
- 4ar putea fi o sarcina?
- 3administrare anticonceptionale, prezevrativ rupt... eram protejata?
- 3cum iau yasmin?
- 11marvelon 28
- 3Pot sa iau anticonceptionale dupa ce mi-sa terminat ciclul?
- 4am uitat sa incep un blister nou
- 4au trecut 12 ore de cand trebuia sa ia pilula
- 4pauza la anticonceptionale... si reluarea lor
- 5cand isi fac efectul anticonceptionalele?
- 1cum se iau anticonceptionalele corect?
- 0menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor Karissa
- 4Anticonceptionale fara pauza
- 4Prima data cand vreau sa iau anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: