am avut niste atacuri de panica acum cativa ani... de ce au aparut atacurile astea?

27-04-2009
sorin7907
Nu este medic/terapeut
sorin7907
buna ziua! si eu am avut niste atacuri de panica acum cativa ani dar au trecut! intrebarea mea este: de ce au aparut atacurile astea? ce anume le-a declansat? nu am suferit nici o trauma din cate stiu sau ceva de genul asta.pur si simplu m-am trezit cu ele!!!! multumesc
5 comentarii
0
03-05-2009, ora 01:57
laurasaed
Identitate neconfirmată
laurasaed
Ai consultat un psihoterapeut?
0
03-05-2009, ora 21:40
sorin7907
Nu este medic/terapeut
sorin7907
AM FOST LA PSIHIATRU SI MI-A PRESCRIS UN TRATAMENT CU ANSILAN SI ZOLOFT CU CEA MAI MICA DOZA SI DUPA VREO 2 LUNI NU AM MAI AVUT PROBLEME! ASTA SE INTAMPLA IN 2005! ACUM MAI AM CATEODATA NISTE STARI DE ANXIETATE PE CARE=INCA= LE POT CONTROLA PRIN AUTOSUGESTIE! DAR MEREU M-AM GANDIT DE LA CE AU PUTUT APAREA ACESTE ATACURI! NU AM FOST LA NICI PSIHOTERAPEUT! AR TREBUI?
0
04-05-2009, ora 20:00
laurasaed
Identitate neconfirmată
laurasaed
Buna.
Orice tulburare de comportament, are o cauza. Pentru a vedea care este acea cauza, psihoterapia este una dintre metodele terapeutice care te pot ajuta sa descoperi ce anume s-a intamplat cu tine, de ai ajuns sa faci atacuri de panica. Din punctul meu de vedere, tratamentul medicamentos, este necesar in unele cazuri, dar nu suficient. De ce? El poate rezolva pe moment starile prin care treci, dar dupa o anumita perioada, reapar, sau apar sub o alta forma.
Daca vrei sa mergi la psihoterapeut, tu hotarasti, dar daca te uiti pe net, vei gasi suficiente informatii care iti pot confirma ca psihoterapia, este una dintre metodele care te pot ajuta.
Numai bine.

Laura Saed
Psihoterapeut
0
06-05-2009, ora 13:30
claudya29
Nu este medic/terapeut
claudya29
pt doamna doctor laura: si cum pot sa scap de atacurile de panica, mergand des la un psiholog? ma poate ajuta sa scap de ele..?? prin terapie sau stiu eu medicamente..?
0
06-05-2009, ora 18:28
laurasaed
Identitate neconfirmată
laurasaed
Buna.
Psihoterapia care se practica la noi in tara, are la baza mai multe scoli terapeutice. Spre exemplu psihanaliza se face cu o frecventa intre 3 si 5 sedinte pe saptamana, timp de mai multi ani. Dar in general, psihoterapeutii romani, adopta o frecventa intre 1 si 3 sedinte pe saptamana, una, doua sau mai multe luni (poate un an, sau doi), in functie de tabloul clinic, dar si de timpul clientului.
Psihoterapia este una dintre metodele terapeutice care se aplica cu succes, in cazul atacurilor de panica.
Personal recomand psihoterapia, dar daca clientul are un tratament medicamentos prescris de medic, este bine sa-l urmeze pana la ameliorarea starilor, urmand ca in cursul psihoterapiei, sa le elimine treptat.
O zi buna in continuare.

Laura Saed
Psihoterapeut
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: