Tulburări anxioase și atacuri de panica. Ajutor

Și soc : NU AVEAM NIMIC. Analizele ieșeau bune. Mam dus la cardiologie și la fel... Nu am nimic. M-am dus la gastroenterologie.. am făcut gastroscopie și mi sa găsit helycobacter pylori. Am făcut făcut tratament dar starea mea era neschimbată. Medicul de familie mi-a dat cateva tablete de xanax. După câteva zile parca lumea mea incepe sa se schimbe. mă simțeam mai bine. După ce am întrerupt xanaxul stările au revenit... Nu ma puteam ocupa de copii și îmi era ciuda pe mine fiindcă nu îmi pot controla stările. Din cauză că sunt singura acasă cu copii nu am putut ajunge la un psihiatru pentru consultație și tratament. Când soțul meu a venit în concediu acasă l-am rugat să mă ducă la biserica să mă rog. După acest episod nu am mai avut în atac de panică în adevăratul sens al cuvântului. Au trecut 3 luni de atunci și acum stările au revenit. Nu mai suport. Vreau sa fiu bine. Ba chiar i-am spus soțului sa vină acasă fiindcă am nevoie de ajutorul lui. A spus că o să vină. Ajutatima. Voi cum ați scăpat de iadul asta. Ce pot sa fac. Daca vede un medic psihiatru sau psiholog acest post rog sa îmi răspundă ce pot face. Vă mulțumesc

Doamna Loredana, atacul de panica reprezinta o tulburare de anxietate, in care persoana poate trai brusc niste stari de frica foarte intense insotite de palpitatii, senzatie de lipsa de aer, senzatie de ameteala, valuri de caldura sau de frig, senzatie de amorteala, durere in piept, teama de pierdere a controlului, teama de moarte etc.
Atacul de panica poate aparea ca urmare stresului intens si indelungat la care suntem expusi. In alte situatii cauza principala o reprezinta un tip de gandire mai anxioasa (obiceiul de a ne face griji din orice, de a vedea pericole la tot pasul etc.).
Interpretarile catastrofice pot fi legate de moarte (atac de inima, atac cerebral), pierderea controlului (lesin, a innebuni) si/sau a te face de ras in public.
Teama de a avea un nou atac de panica, ingrijorarea excesiva contribuie la evitarea activitatilor si a situatiilor asociate cu posibila aparitie a senzatiilor fizice.
Deoarece evenimentul critic in atacul de panica este interpretarea eronata, catastrofica a senzatiilor corporale interventia psihoterapeutica vizeaza in primul rand modificarea acestor interpretari.
Exista diverse metode pentru a realiza acest lucru: psihoeducatie (oferirea de informatii corecte), exercitii de expunere interoceptiva, disputare cognitiva.
Efectuarea comportamentelor si expunerea la situatiile evitate sunt alte elemente importante ale terapiei pentru dobandirea sentimentului de siguranta, incredere si independenta.
Invatarea unor tehnici de relaxare si respiratie. Acestea ajuta de asemenea la reducerea starii de activare generale si la eliberarea tensiunii din organism.
In acest caz, este indicata psihoterapia, deoarece va invata cum sa nu va mai incarcati cu stres in exces, cum sa va corectati stilul de gandire anxiogen, cum sa dobanditi un mai bun autocontrol asupra starilor emotionale etc.
Multa sanatate!

Mers cred la peste 10 psihologi pana l-am gasit pe cel care a putut sa ma ajute cu adevarat. Sa traiesti cu anxietate e o lupta grea, dar nu e imposibil de castigat, va pot spune ca e foarte usor, daca gasesti persoana potrivita care sa te ajute. Sa nu ai incredere in tot felul de reclame care promit minuni, pastile, ceaiuri, etc! Accepta ce ti se intampla si cauta un psihoterapeut bun! Nu te da batuta! Sper sa fii bine!

P.S-Doar pt faptul ca am relatat totul asa pe scurt sa nu credeti ca nu stiu ce inseamna sau ca la mine ar fi vreo forma mai usoara..chiar deloc.inca ma gandesc ce o sa fie cu viata mea si inca ma gandesc ca nu mai pot urca pe scena si ma doare sufletul ca asta stiu sa fac si totusi nu o mai pot face..sper sa reusesc sa trec si peste toate starile. Va pup!

Într-adevar, aţi trecut prin multe încercari într-o perioada scurta.
Depresia este reprezentată de o serie de simptome, cum ar fi: pierderea energiei şi a interesului în activităţile zilnice şi în viaţă, tristeţe, iritare, autocritică, sentimente de disperare, izolarea de ceilalţi, dificultăţi în concentrare, dificultăţi în luarea deciziilor, pierderea speranței și uneori ideaţie suicidară, dureri fizice, pierderea poftei de mâncare şi scădere în greutate sau invers - creşterea poftei de mâncare.
Multe persoane care suferă de depresie sunt simultan şi anxioase. Aceste persoane se îngrijorează des, au senzaţii de greață, ameţeli, uneori pot avea bufeuri, transpiraţii, vedere înceţoşată, senzație de nod în gât sau gol în stomac, dureri de cap, batăi puternice ale inimii etc.
Depresia este determinată de mai mulţi factori. Aceşti factori pot fi biochimici, interpersonali, comportamentali, şi cognitivi. În cazul unor persoane, depresia este cauzată de factorii din una dintre aceste arii de funcţionare, însă poate fi cauzată şi de combinarea factorilor din toate aceste arii de funcționare. Factorii biochimici pot include predispoziţia genetică a familiei dumneavoastră sau, de exemplu, biochimia actuală a creierului dumneavoastră.
Conflictele şi pierderile din relaţiile interpersonale pot fi, de asemenea, factori cauzatori ai depresiei, la fel şi factorii comportamentali (niveluri ridicate de distres sau scăderea numărului de evenimente pozitive, plăcute). Exemple pentru factori cognitivi sunt diverse stiluri de gândire distorsionate şi dezadaptative. În cele ce urmează, vă vom prezenta pe scurt factorii comportamentali, interpersonali şi cognitivi.
Psihoterapia se axează pe gândurile şi comportamentele actuale care cauzează și mențin problemele anxios-depresive. Împreună cu un psihoterapeut veti putea examina modul în care anumite acţiuni, lipsa altor acţiuni pot contribui la starea dumneavoastră de bine şi de rău. Există anumite acţiuni prin efectuarea cărora vă veţi putea simţi mai bine. Veti examina şi stilurile de gândire negative şi nerealiste care vă cauzează depresia. Prin intervenţie, veţi putea învăţa cum să gândiţi mai realist şi să vă şi simţiţi bine.
Veţi fi rugat să completaţi diverse fişe de lucru şi teste standardizate prin care se pot evalua ştiinţific simptomele dumneavoastră.
În cadrul şedinţelor de început, veţi fi rugat să vă stabiliţi anumite scopuri pe care doriţi să le atingeţi – de exemplu, dezvoltarea stimei de sine, îmbunătăţirea stilului de comunicare, reducerea lipsei de speranţă, activarea profesionala - scena.
Împreună veti monitoriza progresul în cadrul terapiei, comparând scorurile la evaluările iniţiale cu cele obţinute ulterior, pe măsură ce vă apropiaţi de scopurile stabilite.
Sănătate şi succes!

Va pup si va imbratisez!

Netratate afecțiunile anxios-depresive pun stăpânire pe mintea noastră şi pătrund în toate ungherele vieţii noastre: ne reduc performanţele, ne deteriorează relaţiile cu cei apropiați, ne diminuează dramatic bucuria de a trăi.
Încă esti tânar și energia pe care o ai la această vârstă sper că te va ajuta în demersul psihoterapeutic să te activezi și să depașești dificultățile din prezent.
Toate cele bune!
Roxana Pătrașcu psihoterapeut

Va multumesc din nou Pt ca va luati din timp sa-mi raspundeti!
Multumesc frumos!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
- 10palpitatii
- 5ameteli in urma unui atac de panica
- 25Atac de panica? Anxietate?
- 7Inca o intrebare..chiar e pe fond psihic?
- 3Solian + anxietate
- 4Frica intensa... Mi-e frica sa nu mor :(
- 1Tulburare anxioasa sau..?
- 11depresie? anxietate? Ma ajuta cineva?
- 17atac de panica si anxietate
- 3atac de panica de 9 ani
- 0Betablocant
- 1Presiune in piept, lipsa de aer, durere in zona sanului si a mainii stangi
- 8Copil de 14 ani - probleme in special dimineata
- 3Simptome cauzate de anxietate/sindrom de panica?
- 6Cum sa scapi de Anxietate, starile depresive ?
- 0Nevralgie intercostala de 5 luni ? Atacuri de panica ? sau ceva mai grav ?
- 3Derealizare
- 7Tinitus sau anxietate?
- 7Tulburari de anxietate, de concentrare si memorare, anxietate.Ma poate ajuta cineva?
- 8Atac de panica?
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica