Am făcut otită din nou deși sunt sub tratament

26-12-2018
AlexandraStefan
Nu este medic/terapeut
AlexandraStefan
Bună ziua ! În urmă cu o lună și câteva zile am făcut otită la ambele urechi (la una otita medie și la una externa) din cate am inteles de la un doctor neamț pt că nu eram in tara, mi-a dat sa iau antibiotic Amoxi 1000 (1 pastila la 8 h) și niște picături pt ureche, nu imi amintesc exact cum se numeau, timp de 7 zile..cand am terminat tratamentul (Ma aflam deja în tara) ai am fost la un medic ORL-ist căruia i.am prezentat situația și mi-a mai dat un tratament cu Sinutox ( 1 cp de 3 ori pe zi ) Aerinaze (2 cp de 2 ori de zi) și Dymista spray ( 1 puf dimineata si unul seara) dupa o saptamana m-am dus iar la control iar doctorul mi-a spus să iau în continuare tratamentul iar cand termin pastilele să iau Borenar ( 1 cp dimineata pe stomacul gol și dupa să nu mănânc 1h) și spray Dymista în continuare urmând să merg la control in ianuarie. Ieri am făcut otita din nou la urechea stângă, și astăzi simt ca ma doare si se umfla și cea dreaptă. Este normal ca în timpul tratamentului să fac iar otita?
Ce pot face acuma pt ca medicul nu este până în ianuarie? La urgente nu pot sa ma duc pt ca nu sunt asigurata iar în perioada asta a sărbătorilor nu este nimeni la particular?am luat ieri de la farmacie amoxacilina arena 500 și iau la 8 h pt ca nu stiu ce sa mai fac de durere si nu aș vrea să stau așa până în ianuarie.. vă rog să îmi spuneți ce aș putea face? Ce îmi recomandați? Vă multumesc..
3 comentarii
1
26-12-2018, ora 17:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ce descrii acum este O otita externa..despre care am scris mult p e forum , ca pielea urechii NU trebuie traumatozata cu betisoare, nu trebui esa ajunga apa si sapun in ureche...
fac otita externa doar pacinetii cu probleme gastro -intestinale..care au tendinta sa fi e supra ponderali si transpira mult.
tratamentul care i.l faci de la ORL esste cu antialergice tab si sprey.. ce denota un tratament pentru rinita alergica.. care duce la otita seroasa sau cea medie
asa ca DA se poate face otita externa [e tratamentul acela antialergic..fiindca nu sa exclus cauza care duce la otite
Pt durere acum se poate lua Flamexin la pliculet, nurofen,
in ureche Otis T cte 5 pic, calde de 3-4 ori pe zi
0
26-12-2018, ora 17:20
AlexandraStefan
Nu este medic/terapeut
AlexandraStefan
Mulțumesc mult ! Pot continua cu amoxacilina arena până ajung la medic? Și nu este nici o problemă dacă folosesc Otis dacă am avut perforat timpanul?
0
26-12-2018, ora 18:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe timpan perforat vorbim cu totul despre altfel de otite si Otis.. poate sa usture tare
poate fi pus doar la intrare in ureche pe un pansament sau vata dar sa nu ajunga la timpan
urechea se usuca in interior cu servetele de hartie..si dupa asta se pot pune picaturi oftalmice cu Antibiotc
cirofloxacina, ..s.a ele NU ustura..
in rest antibiotic, antiinflamat, antialergic pe gura de baut
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.