Ameteli periodice

04-09-2014
cezmary
Nu este medic/terapeut
cezmary
Sotul meu are 45 de ani si tratament pentru hipertensiune arteriala. De vreo cateva luni are periodic ameteli, crestere usoara a tensiunii (cel mai adesea, 13 cu 9)si presiune la nivelul fruntii. Trebuie sa mai spun ca are un loc de munca extrem de stresant, cu multe raspunderi. Va rog sa-mi spuneti o parere despre aceste stari, ce sfat ne-ati da in privinta asta. Va multumesc frumos!
7 comentarii
0
05-09-2014, ora 01:29
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Este necesar sa faca un consult neurologic.
Medicul neurolog o sa-i recomande un set de analize si investigatiile pe care le va considera necesare: doppler de carotide si vertebrale si probabil si un angio-RMN cerebral.
Cu stima:
Dr Petre Muresan
0
05-09-2014, ora 12:10
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Eu sunt pacient care fac chimio si tratamentul imi da tensiune mare la mine este intre 14 si 15 si cateodata 18 (mereu pe timpul tratamentului) si cateodata am ameteli cand nu dorm suficient sau cand nu mananc paine o zi si daca se fac doua zile mai am un pic si lesin(dar asta cu painea este din cauza toxicitatii de la chimio si doctora imi zice mereu sa mananc din toate grupele alimentare inclusiv carne cereale fainoase lapte etc...).Dupa cum ai spus si tu STRESUL este cel mai nociv pt organism.
0
05-09-2014, ora 12:19
marhiluca
Nu este medic/terapeut
marhiluca
Buna ziua.De vreo 3 luni am tot felu de simtome in primul rind ameteli mari zi de zi urechi infundate continu si simt o presiune in Ele si in cap.dureri dupa ceafa ca o stringere infurnicaturi ma apasa ff tare in crested. Ma stringe prin tot capul ma infierbinta in cap dupa ceafa in urechi prin spate pe colon a. Imi arde ff tare fata..am gura foarte uscata ma simt ff slabita obosit a mereu.Am tot timpul senzatie de rau mie frica ca o sa cad.cind incepe capul sa ma doara incepe sa infierbinta cind la ceafa cind in crested cind o jump tate de cap..si ma doare si gitul se lasa durerea pe umeri. Am fost la or Mia zis ca sunt alergica la polen analizele bune..Mia gasit o anemia si o lipsa de calciu.Mia zis sa ia fier 30 de zile.La neurolog Mia dat Cebrium 30 zile si Betaserc pentru 3 luni..va rog Un raspuns nustiu ce sa mai cred de ce am simtomele astea care nu imi dau pace !
0
12-09-2014, ora 11:20
gabrriela
Nu este medic/terapeut
gabrriela
buna, pot sa spun ca si eu am avut aproape aceleasi simptome si inca ma ma mai confrunt cu ele dar nu mai sunt de aceeasi intensitate, s~au mai ameliorat in urma tratamentului injectabil prescris de medicul neurolog...este mai eficient
0
13-09-2014, ora 10:03
marhiluca
Nu este medic/terapeut
marhiluca
Ce tratament ai facut poti sa imi lasi adresa ta de yahoo sau de facebook sa vb daca nu te deranjeaza? multumesc
0
15-09-2014, ora 16:16
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va recomand sa nu faceti tratamente imprumutate, chiar daca aveti impresia ca vi se potrivesc foarte bine. Este necesara o consultatie.
Cu respect si stima :
dr Petre Muresan
0
30-08-2021, ora 11:10
cezmary
Nu este medic/terapeut
cezmary
Bună ziua! Am o rugaminte, pentru sindrom vestibular periferic, care e schema de tratament pentru betasrrc 24 mg? Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •