ameteli puternice... de vreo 2 luni

09-04-2014
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Buna ziua, va sciu in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.De cativa ani ma confrunt cu ameteli puternice Insa acum e si mai rau de vreo 2 luni nici nu ma mai tin pe picioare.Ametesc ingrozitor de tare.Am fost la diversi medici neurologi care mi au spus ca ar fi sindrom vestibular.Am fost si la ORL si nimic.Au zis ca nu acolo e problema.Nu stiu ce sa mai fac analizele sunt bune dar eu ametesc in continuu parca sunt intr-un tren in miscare, pe langa asta am si stari de greata, slabiciune totala vedere incetosata desi nu am probleme cu vederea, si stare de lesin.Am incercat un timp scurt cu betaserc insa nu am avut nici un rezultat si am renuntat.Exista vreun tratament pt asa ceva sau ar trebui sa mai fac si altfel de investiatii. Nu mai rezist nici la servici nu ma mai pot duce.
14 comentarii
0
10-04-2014, ora 18:19
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Eu m-am confruntat anul trecut cu o ameteala foarte puternica, aveam stari de greata si parca se invartea casa in jurul meu, nici macar nu puteam sta in picioare.Dupa mai multe investigatii, inclusiv CT si analize, am aflat ca defapt era vb despre o carenta de fier, pe care ulterior am tratat-o.
Tu spui ca analizele sunt bune, tomografie computerizata ti-ai facut (la cap)?
0
18-04-2014, ora 20:42
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Trebuie sa faceti niste analize uzuale si un computer tomograf cerebral.
0
23-04-2014, ora 10:28
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Multumesc pt sfat insa din cate am inteles computerul tomograf nu este atat de performant precum RMN analize uzuale am facut si toate au iesit bune iau tratament cu betaserc de 24 de 2 saptamani si nici o schimbare ametesc la fel de tare imi pierd echilibrul.Va rog sa imi explicati si mie sindr. vestibular entral inseamna cumva leziuni ale creierului sau a trunchiului cerebral?
Ca nu stiu exact ce inseamna asta nimeni nu mi a explicat de ce ametesc atat de tare si de atat de mult timp si cum scap de acete ameteli caci nu mai pot sa ies din casa de frica sa nu cad pe jos.
0
23-04-2014, ora 12:55
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Asa este, RMN este mai evocator decat CT. Sdr vestibular central inseamna afectarea partii centrale a caii vestibulare. Calea vestibulara e formata din doua parti - una periferica, de la analizatorul vestibular care se afla in urechea interna pana la ganaglionul Scarpa, si calea centrala, care este de la ganglionul scarpa trecând prin trunchiul cerebral, avand diverse conexiuni cu multiple elemente nervoase pana la proiectia corticala in lobul temporal.
Dar sunt numeroase cauze de ameteli, nu orice ameteala este un sindrom vestibular. De aceea va recomand sa faceti si analizele uzuale din sange.
0
23-04-2014, ora 21:54
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Analize uzuale banuiesc ca va referiti la hemoleucograma adica fe, siderimie hgb, ca ionic total mg colesterol etc.Daca la astea va referiti le am facut acum cateva saptamani si au iesit bune fara modificari ale valorilor de referinta.De aceea nu inteleg de unde vin aceste ameteli puternice.
0
23-04-2014, ora 21:57
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Are cumva legatura aceste ameteli cu circulatia cerebrala deficitara? Credeti ca ma ajuta sau nu betasrcul de 24, sau ar trebui sa iau altceva?
Va multumesc mult pt raspunsuri
0
25-04-2014, ora 13:31
Dr. Todorescu Arta-Melania
Neurologie, Timisoara
Dr. Todorescu Arta-Melania
Tratamentul cu Betaserc este de lunga durata, dupa 2 saptamani nu se poate concluziona "ca nu merge". Cauzele ametelilor pot fi multiple, faceti analize, dar incercati sa va ganditi-care au fost circumstantele in care au aparut ametelile, au aparut brusc sau progresiv, daca sunt sau nu insotite de senzatie de rotatie sau numai senzatie de plutire, sau de "lighthead"-"cap usor" (nu am gasit o traducere fidela); ati suferit de otite repetate sau tulburari de auz; daca se amelioreaza intr-o anumita pozitie, sau cedeaza intr-o anumita perioada a zilei. Ce varsta aveti? Ati efectuat acel RMN?
0
29-04-2014, ora 10:49
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Inca nu am facut acel RMN.Analizele uzuale mi au iesit bune, otite nu am avut si nici infectii ale urechii.Ametelile au inceput sa apara progresiv si nu se amelioreaza intr-o anumita pozitie.Nu sunt insotite de senzatie de rotire.Imi simt capul plin cu senzatie de presiune in zona cefei si senzatie de plutire.AM UNEORI VEDERE INCETOSATAsi dureri de cap cu senzatie de greata.Problema cea mai mareeste ca nu mai pot parcurge distane mari deoarece simt ca ma prabusesc incep sa imi tremure picioarele si ma duc intr-o parte.Adevarul este ca am prin si frica de a mai iesi pe stada.Ameteala are caracter permanent si nu cedeaza deloc decat cand stau intinsa sau pe scaun.Am 38 de ani si totul a inceput acum 2 ani.AM fost la diversi neurologi care mi au zis ca am acest sindrom vestibular am facut si control ORL dar nu mi a iesit nimic acolo. Nu mi s-a facut nici o testare vestibulara suplimentara si nici nu mi s-a recomandat un RMN ci doar betaserc de 24 de 2 ori pe zi dimineata si seara. Ma ingrijoreaza fff tare aceste ameteli pt ca deja sunt de prea mult timp si imi afecteaza activitatea de zi cu zi, si mi e frica sa nu fie vreo leziune pe creier ireversibia sau chiar o tumora. De aceea va rog sa imi da ti un sfat Rmn cu substanta de contrast sau fara.
0
29-04-2014, ora 19:51
Dr. Todorescu Arta-Melania
Neurologie, Timisoara
Dr. Todorescu Arta-Melania
Nu stiu ce va considera neurologul care va va face trimiterea dar personal as face RMN cu substanta de contrast. Trebuie insa sa tineti cont de contraindicatii: antecedente alergice, dispozitive metalice, sarcina etc. (le aveti scrise pe biletul de trimitere acela in dublu exemplar daca faceti compensat.
0
30-04-2014, ora 08:26
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Multumesc pt raspuns Medicul neurolog mi a dat bilet de trimitere pt RMN dar fara substanta de contrast. Si mi a dat alt tratament. Calvington si sermion asta pana fac acel RMN De asemenea mi dat o trimitere pt testarea vitezei nervilor periferici.
0
30-04-2014, ora 10:54
Dr. Todorescu Arta-Melania
Neurologie, Timisoara
Dr. Todorescu Arta-Melania
Daca v-a trimis la viteza de conducere posibil sa banuiasca o afectare a nervilor periferici. Sermion si Cavinton aveti pentru circulatie.
0
01-05-2014, ora 10:09
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Multumesc pt raspuns nu e prea mult sa iau si sermion si calvinton ?
0
02-05-2014, ora 23:14
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Ar putea fi o insuficienta bazilara? Sau poate ceva mi grav
0
14-10-2014, ora 13:51
sebby76
Nu este medic/terapeut
sebby76
Anyacris..acelaeasi simtome le am si eu..ce vizite de specialitate ai mai facut si apropos...nu te-a indrumat nimeni sa mergi la un psihiatru(e la moda acum)daca vrei o parere personala poate fi vorba de o tulburare ansio-depresiva..eu pana acum nu i-am gasit nici un leac acestei boli cu care ma confrunt de 3 ani de zile si toate tratamentele au fost in zadar.Sper din suflet la tine sa fie vorba despre cu totul altceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •