Ameteli si dureri in zona inimii

13-06-2008
teocezi
Nu este medic/terapeut
teocezi
Buna ziua. Am 35 de ani si de cativa ani ma confrunt cu ameteli si palpitatii. In urma cu 2 ani am suferit de atacuri de panica, am facut psihoterapie mai bine de un an dar am ramas cu o oarecare stare de anxietate.
In ultimele luni ma confrunt cu ameteli puternice, senzatia ca fug obiectele din fata mea, ca totul se misca, moleseala in picioare si ma sperii si vine si anxietatea cu starile ei :greutate in respiratie - parca aerul nu se duce in plamani, palpitatii, frisoane, racirea membrelor, junghiuri in zona inimii, furnicaturi, senzatia de blocare a maxilarului, presiune in ceafa. Ametelile apar cand fac miscari bruste dar si cand stau intinsa si linistita. Uneori am impresia ca se intuneca imaginea si ca imi pierd cunostinta.
Incercand sa ma autocontrolez cu ajutorul respiratiei patrate, constat ca de cate ori vreau sa inspir adanc ma ia ameteala mai rau si apoi vine anxietatea.
Analizele de sange au iesit ff bune cu exceptia glicemiei care mi-a iesit 67, desi in trecut nu am avut probleme cu glicemia, ma situam undeva in jur de 90. Am facut EKG, eco dopller color - nu am nimic la inima desi simt in zona inimii o presiune, un junghi din zona sternului care se opreste in umar, uneori firbinteli in zona inimii, parca bate neregulat si am palpitatii. Momentan iau magne b6, calciu, betaserc si bilobil ( de 7 zile), cate una pe zi din fiecare, dar nu am simtit nici un efect. Mentionez ca funez de la 18 ani cam un pachet pe zi, nu mai beau cafea de 2 ani si alcool numai ocazional.

Am fost si la camera de garda si mi s-a facut un sulfat de magneziu intravenos si mi-au trecut ametelile dar ulterior au revenit.
Doresc o indrumare din partea unui cadru medical si nu numai. Multumesc anticipat.
4 comentarii
0
19-06-2008, ora 00:00
Edina
Nu este medic/terapeut
Edina
Buna
Eu am 25 de ani si ma confrunt cu atacuri de panica si spasmofilie de cateva luni.Le-am mai avut si acum 6 ani dar acuma reaparut.
Fac psihoterapie si acuma mi s-a perscris niste medicamente antianxietate plus iau ca si mg in fiecare zi.
Incearca l;a un medic enurolog el te va ajuta.
Sanatate multa:)
0
07-07-2009, ora 21:27
mariancr
Nu este medic/terapeut
mariancr
aceleasi simptome le-am avut si eu, si am mers prin toti doctorii pana la urma sa dovedit a fii lipsa de calciu. Acum am un tratament cu calciu+vit.d3 efervescent 10 zile dupa care timp de 20 de zile iau magne b6.acest tratament se ia timp de 3 luni.ERAM UN IUBITOR AL TIGARII O VENERAM NU-MI IMAGINAM VIATA FARA EA, uite ca se poate si fara ea dar mai intai trebuie sa te sperii bine sau sa fii constient de faptul ca viata este scurta si merita traita.Incearca sa te duci la un medic care sa aiba rabdare cu tine sa te inteleaga si sa nu te arunce la pisicolog imediat.MULTA SANATATE
0
25-01-2010, ora 19:26
laur3ntzyu
Nu este medic/terapeut
laur3ntzyu
sal.am 18 ani.si sunt din braila.aceleasi simptome le am si eu de 2 saptamani. mi se intampla in general noaptea in timpul somnului...ma trezesc speriat si fara aer in piept...iar inima incepe sa-mi bata puternic. si inafara de asta imi simt inima batand neregulat, am ameteli(numai in timpul noptii), si am impresia ca totul in jurul meu dispare pt o clipa. si mai am si lipsa de concentrare...de ex. cand stau de vb cu persoane cunoscute nu pot discuta liber ca si inainte.stau numai cu gandul ca ceva in mine se intampla mereu. astept un raspuns de la cineva care ar putea sa ma ajute.va multumesc!!
0
13-02-2012, ora 14:52
dianav1985
Nu este medic/terapeut
dianav1985
salut tuturor. la sfarsitul lui 2009 m-am imbolnavit din cauza stresului (aveam 25 de ani) si timp de 2 ani de zile am avut acelasi simptome descrise de voi (palpitatii, ameteli, anxietate, probleme de respiratie, etc). am facut tratamente injectabile, am inghitit multe pastile, dar ameliorarea era aproape nesesizabila. anul trecut am avut norocul si inspiratia sa ma duc la un doctor specialist in homeopatie (era ultima mea speranta) si viata mea s-a schimbat radical in bine. dupa 6 luni de zile eram alta persoana. ma duc regulat la consult si continui cu tratamentul. va recomand si voua si sper ca rezultatele sa fie aceleasi.
multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.