Amorteala parte stanga a fetei

16-08-2020
BEva87
Nu este medic/terapeut
BEva87
Buna ziua. In urma cu 36 de ore am primit trei lovituri de pumn in partea stanga a fetei (dintre care una in ochi, iar doua nu sunt sigura unde, insa in puncte apropiate ochiului). Tesutul de sub ochi s-a invinetit (aproape negru), insa ochiul in sine nu e foarte umflat, vederea nu e tulbure, pot misca ochiul in toate directiile fara sa simt vreo durere (poate un usor discomfort cand il indrept in sus). In schimb falca si nara stanga, cat si buza superioara de pe partea stanga si dintii superiori de pe partea stanga) imi sunt amortite (ca si cand mi s-ar fi facut anestezie locala). Cu diferenta ca limba nu imi este anesteziata catusi de putin. Din cand in cand experimentez dureri usoare (ca o presiune), dar nu dureri severe. Pot inchide gura normal, experimentez durere daca incerc sa musc mai puternic, iar cand am presat un pic mai tare pe pometul stang, s-a simtit ca si cand ceva pocneste usor. Din cand in cand simt mancarimi in diverse parti ale zonelor umflate s iamortite. In special in jurul buzei si de-a lungul falcii. Am aplicat Arnigel pentru echimoza de la ochi, am luat ketoprofen pentru inflamatie si am utilizat comprese reci pe partea afectata. Nu am sangerari nazale (nasul mi-a sangerat la momentul loviturilor, dar nu a continuat sa sangereze dupa aceea). In urma celor ce v-am putut spune, imi puteti spune, va rog, despre ce considerati ca ar putea fi vorba, cat de serioasa poate fi conditia in sine sau ce riscuri poate implica si, poate cel mai important, carui fapt se datoreaza amorteala pe care o resimt si cat poate dura, aproximativ, revenirea la normal? Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
7 comentarii
0
17-08-2020, ora 09:04
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Trebuie sa mergi la medic si la politie.
0
17-08-2020, ora 10:19
BEva87
Nu este medic/terapeut
BEva87
Doamna/Domnisoara doctor Albu, va multumesc pentru raspuns (ca nu erati obligata sa mi-l oferiti), dar sunt curioasa daca raspunsurile va cresc statisticile pe site. Altfel, judecand macar dupa felul in care-am scris, ma gandesc ca puteati sa va dati seama (mai ales cu pregatirea dumneavoastra academica si cu nivelul de inteligenta pe care profesia dumneavoastra il presupune) ca stiam si eu ca ar trebui sa merg la medic si la politie si nu vad de ce mi-ati fi dat un raspuns pe care orice persoana nescolarizata de pe strada mi l-ar fi putut da (ca nu era nevoie sa urmeze Medicina ca sa stie barem atat lucru). Basca faptul ca intrebarile mele din final erau altele, iar dumneavoastra nu le-ati raspuns in vreun fel. Poate ca nu am bani sa ma prezint la un control spitalicesc si tocmai de aceea am cerut o parere avizata (una care sa nu-mi prezinte generalitati) sau poate ca voiam sa aflu cum stau lucrurile inainte de a ma duce sa dau bani la spital pe radiografii, consult, chestii-trestii, pentru ca apoi sa mi se spuna "stiti, aveti o fractura. N-avem ce sa va facem, va putem prescrie medicamente pe care le puteti lua din farmacie si fara reteta, iar osul se va vindeca de la sine in timp. In privinta amortelii... o sa treaca pe cont propriu" :) Ma gandesc cum ar fi sa ma duc eu pe un forum de IT, sa vad o persoana care descrie in detaliu problemele pe care le prezinta un anumit program care refuza sa ruleze si, desi sunt intrebata care consider ca este problema in cauza, sa replic "cred ca trebuie sa chemati un specialist in IT" in loc sa catadicsesc sa explic persoanei ratiunile tehnice, daca tot aleg sa raspund.
0
17-08-2020, ora 11:02
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Cred ca am dat singurul raspuns care se putea da. Nu va poate nimeni diagnostic pe forum pe ce ati descris. Nu aveti nevoie de bani ca sa va prezentati la urgenta. Si nici la politie.
0
17-08-2020, ora 14:24
360
Nu este medic/terapeut
360
la politie daca mergeti poate nu rezolvati mare lucru, dar daca sotul v-a facut asta ar fi bine sa fugiti de langa el cu viteza luminii pt ca data viitoare s-ar putea sa nu mai fiti la fel de "norocoasa". Poate gasiti sprijin in membrii familiei sa va ajute sa scapati de relatia toxica
0
17-08-2020, ora 15:49
BEva87
Nu este medic/terapeut
BEva87
Multumesc frumos pentru raspuns ( desi nu este legat de partea medicala - dar apreciez poza lui Hikaru Nakamura :P ), insa nu a fost sotul. A fost un talhar pe strada. Zona nu avea camere video, nici macar magazine nu erau, deci nu am ce caz sa prezint politiei. Ar insemna sa pierd timp intr-o cauza pe care sunt constienta ca nu au cum sa o solutioneze. Era si intunecat si n-am apucat sa vad cum arata, deci nici macar un portret robot nu pot inchega.
1
17-08-2020, ora 18:16
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Imi pare rau pentru ce vi s-a intamplat. Nu este pierdere de vreme sa mergeti la medic, in cel mai rau caz macar aveti un diagnostic, si imi cer scuze ca intervin din nou, dar nu este pierdere de vreme nici sa mergeti la politie. Ganditi-va ca poate au mai fost sau vor mai fi persoane agresate in acea zona. Poate cineva a fost atacat in aceeasi noapte si a vazut individul. Stiu ca nu e foarte probabil, dar daca nu mergeti nu aveti de unde sa stiti. Chiar daca acum nu se rezolva nimic, macar cei de la politie stiu ca trebuie sa urmareasca asa ceva in zona respectiva. Stiu ca este greu, dar nu fiti victima pana la capat.
Multa sanatate!
1
18-08-2020, ora 10:22
BEva87
Nu este medic/terapeut
BEva87
Multumesc, doamna/domnisoara doctor Albu. Imi pare rau ca nu am apucat ieri sa formulez un raspuns de multumire la ultima dumneavoastra replica (mai ales fiindca la prima n-am pregetat sa fiu caustica). E posibil sa aveti dreptate, intr-adevar, si sa poata avea o utilitate, pana la urma, eventuala mea prezentare la sectia de politie. Va doresc o zi placuta si multa sanatate si dumneavoastra :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lovitura la cap - ghid (ce să faci, evaluare gravitate)
  • Lovitura la ochi - leziuni posibile, când mergem la medic și când (și cum) ne tratăm singuri
  • Lovirea mingii cu capul din fotbalul profesionist - afectează cognitiv
  • Cercetătorii au inversat amnezia cauzată de leziuni repetate la nivelul capului la șoareci
  •