anticonceptionale Dezorele sunt bune?
Buna ziu tuturor utilizatorilor saitului RO MEDIC.Am si eu o intrebare.Folosesc anticonceptionale Dezorele de 2 ani si as vrea sa stiu daca sunt destul de bune sau macar sa va dati cu parerea si as vrea sa stiu cand sau la ce perioada de timp trebuie sa fac pauza de medicamente.Si inca ceva mai pot sa raman insarcinat daca eu iau de mai multi ani de zile anticonceptionale si abia de doi ani iau dezorele.
3 comentarii
1. Cel mai bun anticonceptional este acela potrivit pentru dv si care este bine tolerat.
2. Nu este necesară nicio pauză. Efectuarea pauzelor, care era indicată în trecut, nu oferă niciun avantaj real, în schimb poate aduce de fiecare data micile neplaceri ale opririi si (re)introducerii antinceptionalelor, pe primul loc fiind micile hemoragii ("spotting")
3. Puteţi rămânea însărcinată când doriţi. Anticoncepţionalele ar putea fi legate de malformaţii fetale pentru sarcinile în curs, nu pentru sarcinile viitoare.
Pe de altă parte, folosirea îndelungată a anticoncepţionalelor este factor de risc pentru sterilitate.
2. Nu este necesară nicio pauză. Efectuarea pauzelor, care era indicată în trecut, nu oferă niciun avantaj real, în schimb poate aduce de fiecare data micile neplaceri ale opririi si (re)introducerii antinceptionalelor, pe primul loc fiind micile hemoragii ("spotting")
3. Puteţi rămânea însărcinată când doriţi. Anticoncepţionalele ar putea fi legate de malformaţii fetale pentru sarcinile în curs, nu pentru sarcinile viitoare.
Pe de altă parte, folosirea îndelungată a anticoncepţionalelor este factor de risc pentru sterilitate.
buna am si eu o intrebare iau pentru prima data anticonceptionale artizia am terminat prima folie si mi-a venit menstruatia in tot acest timp. Multumesc!
domnule doctor Dragomir va multumesc pentru sfatul pe care mi lati dat.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Ce anticonceptionale sa folosesc?
- 3cand trebuie sa incep sa le iau din nou Logest?
- 3am uitat sa iau o pastila... ce sanse sunt sa fiu insarcinata?
- 4cat de bune sunt anticonceptionalele?
- 7sangerari in primele luni de administrarea anticonceptionalelor
- 4am nevoie de un rasp va rog
- 8boli endocrine?
- 5prima pastila in a 7 zi de ciclu?
- 3cum se iau anticonceptionale?
- 4au trecut 12 ore de cand trebuia sa ia pilula
- 5Am uitat primele doua pilule contraceptive din folie
- 5anticonceptionale: regividon si microgynon
- 7Nerespectarea programului de anticonceptionale
- 3surprize din partea anticonceptionalelor:(
- 6intarziere sau sarcina?
- 9Oprire tratament logest-intarziere menstruatie
- 6anticonceptionale si menstruatia neregulata
- 5dienille sa le iau in continuare sau sa renunt?
- 2Reluare anticonceptionale?
- 1Anticonceptionale luate invers
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: