Antidepresive

14-10-2021
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Buna seara.oare scapam vrodata de tratamente.?imi doresc sa fac un bebe in viitor dar nu stiu daca voi putea renunta la tratament sau cum ma voi simti fara el?sunt persoane care au scapat de medicatie.nu fac atacuri de panica.
6 comentarii
0
14-10-2021, ora 21:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista si remisie ale bolii, da.
Asteptati sa fiti perfect stabila cateva luni, apoi reduceti tratamentul dupa o schema data de psihiatru.
Faceti detoxifiere 6 luni si apoi puteti ramane insarcinata.
Va exista totusi predispozitia catre o boala psihica.
0
15-10-2021, ora 07:09
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Sa va spun povestea mea.in urma unui atac de panica facut acum vro 8 ani cu nod in gat palpitatii ameteli voma facut din senin nu mam speriat de nimic nu aveam stres probleme etc, doar faptul ca munceam mult mancat o data pe zi pe fuga, am ramas cu ameteli stare dezechilibru ziceai ca sunt beata.binenteles am facut toate investigatiile posibile rmn si multe altele si am luat diferite tratamente care nu mau ajutat.am facut psihoterapie degeaba.am ajuns dupa un timp de chinuieli si investigatii la psihiatru care a zis ca am anxietate generalizata.tratament diazepam cu cipralex apoi schimbat in alprazolam cu cipralex.pot sa zic ca starea mea sa inbunatatit mai aveam starile uneori dar nu foarte deranjante.ori ma obisnuisem eu cu ele ori tratamentul ma ajutat.am luat tratam 3 ani jumate apoi cand uitam sal iau zile insir cand mai luam cate o saptamana pana am decis sa il opresc detot.5 luni nu am avut nici o problema starile cand erau putin cand nu rareori luam o jumatate de alprazolam.dupa 5 luni am inceput sa slabesc fara pofta de mancare stari de rau.ba ca e gastrita ba colon iritabil 2 internari degeaba.intrun final am descoperit aveam clostridium am facut prima recidiva a 2 a fost foarte tragic am zis ca mor si asta ma speriat enorm eram ff slabita stres.au inceput starile de ameteala din nou si chiar mult mai multe.cu un usor tremurat in corp agitatie mica ma trezeam peste noapte cu stari de voma instantaneu insomnii.am facut si a 3 recidiva de clostridium si apoi un transplant de fecale.sa rezolvat problema dar eu ramasesem cu starile acelea.mam dus la psihiatru.a incercat sa imi bage vechea schema fara nici un folos apoi a mai incercat doar cu anxiolitic rivrotril sau anxiar degeaba.mia zis ca am somatizare sematoforma.la un moment dat a zis ca nu are ce sa mai imi dea ca sa nu mai iau in seama starile dar pe mine ma deranjau fizic.am schimbat psihiatrul si mia dat doza soc cymbalta effectin alprazoman si olanzapina seara.in zece zile starea mea sa schimbat am inceput sa dorm nu mai vomam am inceput sa iau in greutate innapoi starile uneori sunt de ameteala si usor tremur dar ok.am aproape 2 luni de tratam.deja olanzapina o scot treptat 2 seri 3 nu iau o seara da.restul tratam il mai iau inca 5 luni.nu stiu exact dc a revenit starile acelea ca oprisem tratam sau ca mam speriat si stresat de la clostridium.tin sa precizez ca de la atacul de panica de atunci eu nu am mai avut vreun atac la fel cu nod in gat palpitatii aveam doar starile care leam spus.am vb cu dr ca imi doresc un copil am 34 ani.a zis ca atunci cand raman se poate opri tratam nu afecteaza cand raman doar ca imi e teama ca nu pot renunta la el sau sa am stari din nou ff nasoale.in prezent sunt bine m-ai am mici stari uneori dar trec peste.oare scap de tratam?exista cv care poti lua si cand esti insarcinata fara sa afecteze?inca nu pot sa zic ca sunt recuperata total in ap 2 luni.sunt mai bine doar.va multumesc si scuze de mesajul ff lung.
1
15-10-2021, ora 14:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicatia poate produce malformatii congenitale la copil si afecteaza calitatea ovulelor.
Aveti rabdare sa inregistrati remisie pe medicatie cateva luni, apoi o reduceti treptat dupa schema data de medic.
Se face pauza, vedeti cum va simtiti fara tratament, se detoxifica organismul si apoi puteti ramane insarcinata.
Exista si optiunea adoptiei daca nu puteti rezista fara tratament.
0
15-10-2021, ora 15:28
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Va multumesc pt raspunsurile dmnv, ' sunteti cumva medic?sau aveti cunostinte.stiu si eu ca nu ai voie sa iei in sarcina anumite tratamente dar totusi nu e asa.cunosc o persoana care este insarcinata si ea bagat dr zeci de antibiotice deoarece nu scapa de infectiile urinare cu kisella sau ecoli.in schimb cand am vb cu dr mea psihiatra mi-a spus ca cymbalta se poate folosi si in sarcina si ca nu trebuie sa fac nici o detoxifiere.ci opresc unele din ele cand aflu ca sunt.
1
15-10-2021, ora 17:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu stiu pe cineva care nu a facut detoxifere. A renuntat la tratament cand a aflat ca e insarcinata.
Copilul are probleme de vorbire (nu rosteste corect cuvintele) si are o intarziere in gandire. Merge la logoped de 5 ani (1.000 de lei pe luna). Acum logopedul il invata sa scrie si sa citeasca. Nu poate tine pasul cu copiii la scoala.
Are probleme si cu ochii. Poarta ochelari de cand era mic. Parintii nu au avut astfel de probleme.
Medicamentele schimba calitatea ovulelor.
Oricum acesti copii se nasc cu predispozitia la bolile psihice.
Nu se iau antidepresive in sarcina. Trebuie sa rezistati fara, cu ajutorul unui psiholog. Cititi orice prospect de antidepresiv.
1
17-10-2021, ora 19:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Depinde, nu se stie daca scapam de tratamente sau nu, daca dupa un timp de tratament se scoate tratamentul si ramai bine, atunci vei scapa, daca revine boala, trebe sa iei mereu tratament, medicul va zice ce si cum.
Si daca ai probleme, mai bine stai cuminte, nu fa copil ca poate mai tarziu sa-ti mosteneasca boala, ca sa nu mai zic ca de la tratament este posibil a iasa si copilul cu probleme daca faci trat cand esti gravida.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea fetală la medicamente antidepresive poate avea un efect negativ asupra dezvoltării creierului nou-născuților
  • Antidepresivele utilizate în timpul sarcinii pot avea efecte negative asupra urmașilor
  • Impactul utilizării antidepresivelor în timpul sarcinii asupra dezvoltării cerebrale a copilului
  •