Anxietate cu atacuri de panica si agorafobie

21-04-2017
Raluca3555
Nu este medic/terapeut
Raluca3555
Buna,

Am 22 de ani si sufar de atacuri de panica cu agorafobie. Nu iau tratament alopat pt ca imi doresc din inima sa am puterea sa trec peste aceste stari cu gandirea pozitiva fiindca o consider singura cale prin care pot rezolva aceasta problema pe termen lung. Am mai avut aceste probleme si acum cativa ani si am scapat de ele pe moment cu medicamente, insa acum au revenit si simt cateodata ca nu mai este cale de Scapare...
Ca si simptome prezint: ameteli, batai puternice ale inimii, senzatie de slabiciune, frica intensa, greata, dureri de stomac, teama de a nu innebuni.. de moarte.

Am cateva intrebari, in cazul in care cineva vede acest post si stie/doreste sa ma ajute cu un raspuns:

1. Aceasta "boala" poate avansa spre o afectiune psihica mai grava?
2. Este posibil ca atacurile de panica sa imi fi reaparut acum din cauza unui stres Prelungit?
3. Se poate scapa de ele doar prin psihoterapie?
4. Este cineva care a incercat terapia prin hipnoza? As incerca, dar mi se pare periculoasa acea transa..

Orice alte sugestii, sfaturi, experiente, lucruri care v-au ajutat in gestionarea atacurilor de panica sunt bine venite. Mi se pare un chin, nu ma pot duce singura nici pana la magazin, in aglomeratie nu pot sta nici insotita, fac atac de panica.

Multumesc mult
8 comentarii
1
21-04-2017, ora 12:40
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, faptul ca simptomele au aparut arata ca nu a fost tratata cauza lor si medicamentele doar au acoperit simtpomele. Cauzele pot fi identificate prin psihoterapie.
Imi este greu sa inteleg de ce, dintre toate abordarile posibile ati ales-o pe cea mai controversata - hipnoza.
Va recomand sa aveti incredere in psihoterapie; alegeti abordarea psihoterapeutica pe care o considerati potrivita Dumneavoastra si gasiti un psihoterapeut cu suficienta experienta si cu care sa "rezonati".
2
21-04-2017, ora 13:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Un psihoterapeut bun poate rezolva problema dumneavoastră. Faptul că sunteți foarte tânăr vă ajută pentru că la această vârstă se pot obține mai ușor schimbări pe gândire și percepție.
Poate vă ajută să citiți și cartea lui Radu Vraști Ajută-te singur în caz de atac de panică, pe care o găsești căutând prin google site-ul dr.Radu Vraști
0
21-04-2017, ora 13:54
Raluca3555
Nu este medic/terapeut
Raluca3555
Multumesc mult pentru raspunsurile Dvs.

Dl. Pescaru Valentin o sa iau in calcul psihoterapia. Am auzit de hipnoza ca ar da rezultate, insa parerile sunt impartite. Din aceasta cauza am vrut sa aflu parerea unui specialist legat de aceasta terapie.

Dna. Niculina. Multumesc mult pentru recomandarea dvs. Voi cauta chiar astazi cartea.

M-ar interesa, daca puteti sa imi spuneti, si daca se poate agrava in timp tulburarea de panica catre alta afectiune mai grava. Acesta este unul dintre gandurile principale care imi alimenteaza starea de frica...
1
21-04-2017, ora 14:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Se poate agrava în sensul că se poate repeta mai des, de aceea trebuie depistate adevăratele cauze.Modul de interpretare al situațiilor întâlnite contează foarte mult.
Terapia cognitiv-comportamentală are cele mai bune rezultate în această tulburare, dar puteți alege și o altă abordare.
1
26-04-2017, ora 09:04
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Te poate ajuta și cartea "Schimbând gândirea îți schimbi viața"autor Brian Tracy, în sesul că vei găsi informații despre cât de importantâ este gândirea în depășirea unor situații. În plus, la sfârșitul fiecărui capitol vei găsi o serie de întrebări care te vor ajuta să te descoperi și să-ți formezi o gândire rațională.
Succes!
0
26-04-2017, ora 10:23
Raluca3555
Nu este medic/terapeut
Raluca3555
Multumesc mult,

Am fost si la un psihoterapeut in orasul meu. Dupa o singura sedinta mi-am revenit mult.
De ceea ce sunt ingrijorata insa, este faptul ca anxietatea este o boala recurenta si va mai aparea pe parcursul vietii... sub diferite forme...

Multumesc inca o data pentru recomandare!
0
26-04-2017, ora 13:00
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, este important sa urmati psihoterapia atat cat va trebui, indiferent de eforturi. Aceasta determinare va influenta mult ce se va intampla in viitor, respectiv sa nu mai apara situatiile prin care ati trecut.
1
26-04-2017, ora 13:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Îțí trebuie un număr mult mai mare de ședințe ca să poți spune că ai obținut o schimbare. Gândirea, percepția, comportamentele nu se schimbă peste noapte.Cu timpul vei învăța să interpretezi rațional orice situație întâlnită, astfel încât să nu te mai afecteze. Anxietatea reapare numai dacă nu ți-ai schimbat modul de gândire și percepție. Fă rost și de cea de-a doua carte și ai să înțelegi cât de important e modul cum gândim și cum interpretăm anumite situații.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: