anxietate/depresie

24-03-2018
coramaxim
Nu este medic/terapeut
coramaxim
Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati cu problema mea, in special dl Nick. Pe scurt totul a inceput in octombrie 2017, cand dupa o perioada foarte stresanta cu multa munca din vara am inceput sa am dureri precordiale, palpitatii, senzatia ca am inima intr-un cleste si o stare de rau. Mentionez ca ma stiu de la 24 de ani cu lipsa de calciu care s-a manifestat in decursul timpului sub forma de cresterea batailor inimii pina la 150/min, stari de ameteala care durau 3 saptamani si din care imi reveneam dupa ce luam Calciu cu vitamina D3. Asa am crezut si acum, am luat Calciu si Magneziu dar fara vitamina D3. Starea mea nu s-a ameliorat, din contra am inceput sa am episoade de tremor a bretelor si picioarelor. Ma duc la endocrinolog care imi sune ca simptomele nu sunt tipice pentru nimic si imi recomanda niste analize pentru tumora neuroendocrina care durau 2 saptamani si dozarea de vitamina D3. Am stat 2 saptamani in stres timp in care starea mea s-a agravat ajungand sa tremur incontinuu, sa nu pot dormi, sa am ameteli. Toate analizele bune, inafara de vitamina D3 care era mica. Mentionez ca restul analizelor la inima, tiroida, sange au fost normale. Sunt trimisa la psihiatru care imi spune ca am depresie pentru ca plang si imi recomanda Anxiar si Mirzaten, tratament pe care nu l-am putut suporta pentru ca-mi dadea cosmaruri. Asa ca de la sfarsitul lunii decembrie incep sa iau Vitamina D3 timp de 1 luna cf recomandarilor sub care starea mea s-a ameliorat. Dar alt medic imi spune ca nu trebuie sa iau vitamina D3 in doza mari -luam 4000 Ui/zi, ca-mi calcifica vasele de sange asa ca apresc vitamina D3 si, surpriza, dupa 1 luna reapar tremuraturile. Reiau vitamina D3 de cca 2 saptamani asociat cu Magneziu, Vitamina K2, Calciu dar am in prezent am o stare de oboseala extrema, de lipsa de chef. Am tot citit pe net ca vitamina D3 este foarte importanta, ca sunt receptori pentru vitamina D3 in creier si sub influenta ei se sintetetizeaza neurotransmitatorii cerebrali si dureaza cca 1 luna pina apar efecte pozitive dar starea mea actuala e prea rea, nici nu pot merge le serviciu. Va rog ajutati ma! Multumesc!
3 comentarii
0
24-03-2018, ora 21:17
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Pana iti va raspunde Nick - eram pe aici :)
Prezinti simptomatologie mai degraba anxioasa si iti recomand sa mai ceri parerea altui psihiatru. E foarte bine ca au fost eliminate posibile cauze somatice, din investigatiile pe care le-ai facut - ai urmat pasii firesti in cautarile tale. Ti-as mai recomanda sa mergi spre un psiholog clinician, pentru o evaluare. Probabil iti va recomanda si psihoterapie. Ar fi de mare ajutor sa continui medicatia pe care ti-o va recomanda psihiatrul, combinand-o cu psihoterapia.
0
24-03-2018, ora 23:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Posibil sa fi avut cosmaruri de la Mirzaten. Mergi la medic si schimba antidepresivul.
Daca ai face si cateva sedinte de psihoterapie, te-ar ajuta.
Astea pe langa vitamina 3. Vitamina asta nu poate regla depresia si anxietatea. Trebuie sa te preocupi de ele separat. Lipsa de chef de a face ceva e un simptom de depresie.
0
20-06-2018, ora 13:44
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Buna ziua.

Recomand o reevaluare psihiatrica. Vitamina D3 nu o sa va inlature aceste stari. Puteti incerca si psihoterapia in paralel cu medicatia.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul