AVC si metastaze cerebrale

23-05-2013
aniritudo
Nu este medic/terapeut
aniritudo
Buna seara. Sunt mai bine de 2 saptamani de cand tatal meu (64 ani) este internat in spital si nici acum nu cunoastem exact problema medicala cu care se confrunta. Initial a fost internat intr-un spital cu diagnosticul de accident vascular cerebral. Dupa ce i s-a facut un CT fara substanta de contrast, medicul curant ne-a anuntat ca are metastaze pe creier si pe rinichi si ne-a sfatuit sa il luam acasa ca nu mai e mare lucru de facut. Am insistat sa i se faca un CT cu substanta de contrast. In urma acestei interventii, a cazut varianta cu metastaze cerebrale si renale si a ramas doar diagnosticul de AVC. L-am transferat pe tata in alt oras, la spital de neuro-chirurgie, unde investigatiile au continuat cu alt CT, CT cu substanta de contrast si RMN. Intr-un final, ni s-a spus ca are 2 sau 3 tumori cerebrale de cativa mm fiecare, de cauza si natura necunoscuta, si ca aceste tumori nu se absorb prin tratament. Medicul considera ca trebuie facuta o biopsie pentru a vedea daca sunt neoplazice sau nu. Acelasi medic ne-a spus sa il luam pe tata acasa vreo 2-3 saptamani si sa revenim dupa aceasta perioada sa facem interventia deoarece medicul care face biopsii in acel spital este plecat in concediu.
Mie mi se pare impardonabila sugestia medicului. Nu stim cum sa procedam, nu cunoastem gravitatea situatiei. Ce i se poate intampla in aceste 2-3 saptamani tatalui meu care are 2 sau 3 tumori pe creier? Trebuie intervenit rapid? E caz de interventie chirurgicala?
Tin sa precizez ca desi tata are o hemiplegie pe partea stanga, e constient, articuleaza greu cuvintele, dar vorbeste, e cooperant, are pofta de mancare. Doar in anumite momente este confuz asupra locului in care se afla.
Care este urmatorul pas? Va rog sa imi dati o sugestie deoarece nu stim cum sa mai procedam.
Cu multumiri,
IT
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: