Beneficiile credintei crestine in vindecare

1618 comentarii 1 2 ..... 484950 ..... 53 54 Înainte ›
0
13-05-2012, ora 16:47
the eye :)
Nu este medic/terapeut
mai omule, nu vorbi cu usurinta despre lucruri sfinte. Pt ca pt orice cuvant vom da socoteala;
sigur ca facem parte din Dumnezeu - si e de dorit sa fie asa; Cu Fecioara Maria Dumnezeu a facut o minune - pt ca El poate face orice - eu nu pot sa analizez ceva ce ma depaseste pt ca as gresi ;

Si nu mama ta e o parte din tine, ci tu esti o parte din ea...asa cum suntem o parte din Dumnezeu..daca suntem sau nu..Doamne ajuta-ne sa pastram in noi chipul Tau ; si iarta-ne, Te rugam.
0
15-05-2012, ora 18:28
Nu este medic/terapeut
va salut dragii mei, nu am timp deloc zilele astea sa ma gandesc la altceva decat la urgentele de prim plan legate de slujba; am ajuns ultima dintre colegele mele - 9 la nr candidate pt un singur post ( ? ) sa-mi iau subiectul pt inspectia de poimaine..timpul e scurt
in atla ordine de idei ma gandesc aproape mereu la Lili, ma gandesc prin ce trece ea si ma rog la Dumnezeu sa ii mai dea zile sa pot trece sa o vad...sa mai putem vorbi.
Si din toata inima vreau sa-I multumesc Domnului pt ca mi-a mai daruit o zi in care sa ma bucur de lumina soarelui, de aerul pe care il pot respira ( ea... si multi altii nu au acest privillegiu ). Ma simt penibil in fata acestor oameni fata de care nu am nimic in plus - ba paote am in minus fata de ce au ei...
mai tarziu sau mai devreme trecem toti prin incercari.nimeni nu e scutit ; important e cum le primim, cum reusim sa trecem prin ele ;
Doresc ca Bunul Dumnezeu sa ramana cu Privirea indreptata spre noi, spre fiecare in parte - indiferent de diferentele care ne caracterizeaza ; intai de toate suntem oameni si frati in Hristos, daca suntem;
Imi cer iertare pt lucrurile prin care am dezamagit involuntar pe cineva de pe acest forum; m-as fi retras demult daca nu consideram ca a conversa cu oameni cu suferinti cat de cat asemantaoare poate fi un mai mare castog decat sa fii inconjurat de cei sanatosi din jur dar care nu pot intelege la fel.
Dumnezeu sa ne binecuuvinteze cu o ambinata plina de pace venita de la cei din jur si cu liniste interioara.
Fiti binecuvantati.
0
15-05-2012, ora 22:57
Nu este medic/terapeut
http://www.youtube.com/watch?v=xdCrZfTkG1cfeature=related -
Va iubesc, mi-e f dor de voi, Noapte buna !
0
15-05-2012, ora 23:44
utilizator_122511
Nu este medic/terapeut
utilizator_122511
Bleuciel, care cuvant din " NU sunt permise comentarii cu tenta religioasa " nu il intelegi ????
0
16-05-2012, ora 06:50
Nu este medic/terapeut
"Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau;

10. vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.

11. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi;

12. si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri;

13. si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava in veci. Amin!"

..

primul meu gand de rugaciune cand deschid ochii dimineata este pt prieteni mei aflati in suferinta - virtuali si nevirtuali...Mereu sunt aproape. Dumnezeu sa va binecuvinteze si in aceasta zi.
0
18-05-2012, ora 19:44
Nu este medic/terapeut
hello, lumeeeee...
sa va spun si voua cate ceva din bucuriile mele; am avut ultimele 2 zile f importante; miercuri am respirat in atmosfera plina de elevatie intretinuta de oameni de inalta clasa, cum ar fi http://teclu.chem.uaic.ro/mangalagiu/ - acesta fiind insotit de un alt coleg, tot cercetator si impreuna cu simpatica doamna care ne conduce pe noi in judet- insp. gen. Ada Macovei;
o colega ( d-na director, de fapt) si-a prezentat lucrarea pt gr I - la care am asistat.
Desi a fost f obositor pt ca am stat mult peste program - pt mine momentul a fost unul de sarbatoare; sa va mai spun ca Dl Ionel M nu a facut economie de zambete fata de nimeni..mi- am primit si eu portia...:) Hm, inseamna ca nu arat chiar asa de rau ! toata ziua imi fac procese - gata sunt baba - dar niciodata nu voi fi de fapt ! pt ca mie -- cel putin -- nu mi se potriveste..daca am primit putina atentie de la o asemenea persoana...inseamna ca am drepatate :P
Omul asta e cam de-o varsta cu mine si daca-l vezi nu-i dai mai mult de treizeci si ceva de ani.. oamenii buni vor fi tineri mereu. ( :) nu puteam sa nu va spun si voua, hai ca nu ma laud, pe bune acuma..:P :)) )

acuma alta: ieri am fost programata sa tin inspectia speciala pt a putea intra in concursul din vara in vederea unui post in oras -

CURAJUL NEBUNIEI SAU NEBUNIA CURAJULUI ? - nu stiu cum se cheama dar sosise ziua si eu nu avusesm timp inainte sa-mi pregatesc macar o iota pt aceasta ora simandicoasa rau ; waw.

pe ultima suta adica in cateva ore am facut o munca pe care altii o fac cu o sapt sau mai mult inainte;
trebuia si gata!
chit ca dupa aceea nu-mi mai puteam reveni..iah ! am facut-o si pe asta ( am luata 10 ) Mai mult nu va spun; comisia formata din 3 foste colege, bineinteles..dar am intrat la jumuleala cumva cu fruntea sus..si am iesit la fel;

Multumesc prietenilor care mi-au tinut pumnii si ii imbratisez;

acum urmeaza sa ma pregatisec pt inspectia de o zi de sapt viitoare - pt grad; e ceva treaba...poate o sa scap cu viata sa -l pot sustine...
..
Ce mi-a placut la Dl Ionel Mangalagiu - un om extrem de simplu si popular - din vorbele caruia am putut sa intelegem ca e afectat si sufera - ca multi altii - pt ce se intampla in tara asta
" nu ar fi nevoie decat de omenie si s-ar rezolva si restul.' -- spunea; cata dreptate are !!

Acuma va pup si eu, telepatic. pana cum am stat cu comprese de ceai de silur pe ochi..etc
Domnul cu noi.
0
20-05-2012, ora 10:04
Nu este medic/terapeut
O Duminca binecuvantata, dragi prieteni, bun gasit !

Ioan 13:5
Apoi a turnat apă într"™un lighean şi - Iisus - a început să spele picioarele ucenicilor, şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.
..

Ioan 12:3
Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare preţ, a uns picioarele lui Isus, şi I-a şters picioarele cu părul ei; şi s"™a umplut casa de mirosul mirului.
...

Astazi mi-am amintit acest pasaj din Biblie. Smerenia.
Iisus- Dumnezeu spala picioarele ucenicilor. Petru reactioneaza.Cum se poate asa ceva, Doamne?

Maria - in schimb, se apleaca pana la pamant spaland si ea cu parul ei picioarele Mantuitorului.
..

Ni se intampla adesea si azi sa nu intelegem un gest, o atitudine de adanca daruire.( nu fac referire la pers de pe forum, ci la cei din viata reala ).

Daca Dl Iisus nu ar fi fost respectat / inteles ca atare si cei ale caror picioare El le spala L-ar fi injosit pentru gestul facut ?

Intre oamenii fara minte prea des se intampla ca aplecandu-te in slujire sa fii calcat in picioare de cei ale caror picioare le speli..f adesesa vi se intampla voua, sotii, mame.
Desi ranit si obosit.mai speri ca intr-o zi va fi cineva care sa merite slujirea ta."Caut un om'caruia sa-i slujesc..o fiinta asupra careia sa pot revarsa toata iubirea mea...pe care sa o merite. " - -- am pus intre ghilimele pt ca mi-am amintit de ipostaza descrisa in Divina iubire a lui G Edwards - in care Dumnezeu fiind atat de singur si mahnit cauta pe cineva asupra caruia sa-Si reverse imensa Lui iubire neimpartita...Din dorinta aceasta l-a creat El pe om - Asupra lui sa-si poata revarsa iubirea
Nu stiu ce m-a determinat sa scriu aceste lucruri insa ce stiu este ca nimic in afara relatiilor bazate pe iubire si respect nu poate aduce fericire omului; si oricat succes am avea - este nimic fara iubire de semeni, fara slujire..
va iubesc, va pretuiesc si mi-e dor de voi,
0
20-05-2012, ora 13:26
Nu este medic/terapeut
Stevens,

Daca v-a placut ultima melodie urmati-i indemnul si veniti acasa in Biserica cea adevarata din care ati plecat demult...
- m-am gandit nu o data la acest lucru..nu spun mai mult acum...am o durere rebela de cap :(... abordarea, tonul nu lasa loc..:(
0
20-05-2012, ora 20:48
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
O, ma bucur mult chiar si numai pt faptul ca v-ati pus problema ! Aceleasi trairi puteti sa le aveti si in mijlocul bisericii ortodoxe ! Chiar daca aparent ortdocsii nu sunt atat de aprinsi in credinta, bisericia ortodoxa va ofera ceva ce nu gasiti in nici o alta parte - un spatiu 100 % CURAT spiritual !
Observ ca numai discutand putin s-au mai rarit dracusorii poligloti, ce spuneti !?
:D
0
20-05-2012, ora 22:51
Nu este medic/terapeut
cu cine te certi mister ?
bisericia ortodoxa va ofera ceva ce nu gasiti in nici o alta parte - un spatiu 100 % CURAT spiritual - Nu orice biserica stai linistit; observ ca te comporti exact ca un penticostal ! sa nu ma contrazici. Eu am marele noroc ca nu sar in sus ca tine ca as fi luat foc demult.
pacat ca acest spatiu spiritual - e doar vizitat - cand ne aducem aminte -- si nu gustat - cum ar fi normal;

cu ultima fraza ce ai vrut sa spui ? nu am / avem un astfel de vocabular in primul rand ; am un copil in clasa din familie de pocaiti si e vizibil diferit decat ceilalti: in blandete, bun simt, ...L-am iubit de la inceput si nici nu stiam macar ceva despre el; mai tarziu am aflat despre religia lui;
chiar nu stiu la cine te refereai cu "dracusorii poligloti ' Pacat ca vb asa, si de la asa o inaltime; tocmai postasem despre smerenie si intelepciunea ce decurge din ea... Dupa cum se simte, problema e la tine. Dumnezeu sa te ierte.
0
20-05-2012, ora 23:08
Nu este medic/terapeut
Icoanele mele...

Icoanele mele cu salbe de crini,
icoanele dragostei noi,
icoanele mele scăldate-n rubini,
voi, fraţi şi surori, sunteţi voi!

Făclii care ard, dăruind tuturor
Lumină din veacul de-apoi,
lumini din Lumină, izvor din Izvor,

Cădelniţă sfântă, cu foc din altar,
cu care smerit mă-ncovoi,
cădelniţa mea de mireasmă şi har,

Aghiazmă sfinţită din munţii de sus,
ţâşnind într-un veşnic şuvoi,
aghiazmă din Stânca eternă, Isus,

Mătănii de rugă, din aur de-Ofir,
săpate c-un tainic priboi,
mătănii legate pe-al dragostei fir,

Icoane de aur în Templul divin,
din voi, fraţii mei, mi-am făcut;
icoane la care eu nu mă închin,
dar, ca pe Cristos, le sărut...

Costache Ioanid

Costache Ioanid - poet crestin de marca - nu neaparat ortodox - ale carui poezii sunt apreciate, recitate si cantate atta in Bis careia i-a apartinut cat si in Bis ortodoxa; sa nu mai vb de restul marilor crestini - martiri si nu numai - cu care se poate mandri aceasta tara - unii au murit, altii traiesc si acum, au fost, sunt mari anonimi..sunt fratii nostri, ii iubim si ii respectam.
0
21-05-2012, ora 00:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Azi, deja, e sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si( mama sa )Elena ! La multi ani celor care poarta aceste nume si sa le poarte cu cinste !

Nu ma refeream la altceva decat m-am gandit eu, in nici un caz la copii, Doamne-fereste !

Somn usor in noaptea ratiunii !

P.S. Frumoasa poezie ! Tocmai spuneam ca traire se poate avea in orice biserica, Costache Ioanid fiind ortodox dupa putina mea cunostinta !
0
21-05-2012, ora 08:08
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
La multi ani! ELENA
Sanatate, liniste, implinire si peste toate acestea armonia unei vieti senine
0
21-05-2012, ora 15:11
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
La Multi Ani, bleuciel!

Sanatate multa si numai bucurii! :)
0
21-05-2012, ora 16:02
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
La multi ani!

Sa fii sanatoasa si sa ai pace in suflet!
0
21-05-2012, ora 17:41
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Hristos a înviat!
La mulţi ani, Elena ♥
Dumnezeu: Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh - Treimea cea de o Fiinţă, de Viaţă Făcătoare şi Nedespărţită - să te binecuvânteze cu tot ce ai nevoie trupeşte, mentalo-psihic şi sufleteşte, iar Preasfânta şi Pururea Fecioara Maria, Sfinţii Părinţi şi Sfinţii Îngeri să te ajute cu rugăciunile lor, în vederea mântuirii sufletului tău. Amin. Toate cele bune!
Îmbrăţişează lumina din tine,
Mr. Nick
0
21-05-2012, ora 21:54
Nu este medic/terapeut
Multumesc Nic.
Dumnezeu sa te rasplateasca asa cum stie El pt toate lucrurile minunate pe care le-ai facut si pentru mine in aceasta viata, .iar pt cele mai putin bune sa ne ierte si sa nu-si mai aduca aminte de ele.

La fel iti doresc si eu, din toata inima, sa- ti fie ascultate rugaciunile si dorintele tale de orice natura.
Numai bine iti doresc. Fii binecuvantat. Doamne ajuta.
0
21-05-2012, ora 22:13
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@bleuciel

Si noi multumim mult ca ne-ati, , multumit, , pt.felicitari(poate n-am nimerit pe numele adevarat)
0
21-05-2012, ora 23:00
florinmuresan
Nu este medic/terapeut
florinmuresan
La multi ani elena.

Bucuria ta sa fie mai mare in domnul si starea ta spirituala sa fie mai linistita, Dumnezeu te iubeste.
0
21-05-2012, ora 23:14
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@ k.v

:))) Cred ca o anumita persoana care nu mai activeaza pe forum in ultimul timp, dar care se intretine cu anumiti useri prin mesaje private si/sau alte medii de comunicare/socializare a convins-o pe bleuciel ca suntem malefici/malefice, noi, bolnavii irecuperabili ramasi pe forum. Si tind sa cred ca eu eram cea vizata, asa ca imi pare rau ca am provocat asa o neintelegere si am atras astfel de consecinte dupa mine!...
0
21-05-2012, ora 23:53
Nu este medic/terapeut
Multumesc mult pt urari, dragi prieteni; am omis din graba sa va multumesc, dar nu va uit niciodata si ma rog in fiecare zi / noapte / dimineata pentru voi; nu stiu cat pretuieste asta pt altii, dat pt mine rugaciunea inseamna cel mai profund nivel al sufletului. Acolo sunteti si voi. Chair daca nu spun asta prea des - sa stiti ca asta se intampla. Fiti binecuvantati. va iubesc mult.
0
22-05-2012, ora 00:16
florinmuresan
Nu este medic/terapeut
florinmuresan
Cu placere.

Uneori ne dami seama ca vechi prietenii nu va uita, si are un loc in inima, unde esti tu.
Imi place zicala;Eu sunt cu voi in fiecare zi si daca voi nu stiti asta.
0
25-05-2012, ora 20:52
Nu este medic/terapeut
am gasit un blog foarte frumos in care intru cu mult drag...Se numeste: INIMA DE CATIFEA
Imbratisez cu sufletul autorul, prietenii de acolo...

SAPTE PASI PENTRU ELIBERAREA DE DOMINATIA EGO-ului

Wayne W. DyerIata sapte sugestii, care sa va ajute sa transcedeti ideile adanc inradacinate in legatura cu importanta de sine. Toate acestea sunt menite sa va impiedice sa va identificati, in mod fals, cu ego-ul plin de sine.
1. Nu va mai simtiti ofensati.

Comportamentul celorlalti nu reprezinta un motiv sa nu mai functionati cum trebuie. Ceea ce va ofenseaza, nu face altceva decat sa va slabeasca. Daca va aflati in cautarea ocaziilor in care sunteti ofensati, le veti gasi la fiecare pas. Este lucrarea ego-ului vostru, care incearca sa va convinga ca lumea nu ar trebui sa fie asa cum este. Puteti insa deveni oameni care apreciaza viata, potrivindu-va astfel cu Spiritul universal al Creatiei. Nu puteti atinge puterea intentiei, fiind ofensati. Bineinteles ca actionati pentru eradicarea ororilor din lume, care isi au originea in masiva identificare cu ego-ul, dar ramaneti in pace. Dupa cum ne aminteste "Cursul in Miracole": Pacea este Dumnezeu, voi care sunteti parte din Dumnezeu nu aveti cum sa fiti acasa, decat in pacea lui. Fiintarea este a lui Dumnezeu, voi care sunteti parte din Dumnezeu nu puteti fi acasa, decat in pacea lui. Fiind ofensati, creati aceeasi energie distructiva care v-a ofensat de la inceput si asta conduce la atac, contra-atac si razboi.
2. Renuntati la dorinta de a castiga.Ego-ului ii place foarte mult sa ne imparta in castigatori si perdanti. Urmarirea cu obstinatie a victoriei, reprezinta un mijloc foarte sigur de a evita contactul constient cu intentia. De ce? Pentru ca, pana la urma, este imposibil sa castigi de fiecare data. La un moment dat, tot va fi cineva mai rapid, mai norocos, mai tanar, mai puternic si mai destept - si atunci va veti intoarce la a va simti nevrednici si neinsemnati.
Voi nu sunteti castigurile sau victoriile voastre. E posibil sa va placa competitia si sa va distrati intr-o lume in care a castiga inseamna totul, dar nu trebuie sa ramaneti acolo, in gandurile voastre. Nu exista perdanti, intr-o lume in care avem cu totii aceeasi sursa de energie. Tot ce puteti spune, intr-o anumita zi, este ca v-ati aflat la un anumit nivel, in comparatie cu nivelele celorlalti din ziua respectiva. Dar astazi este o alta zi, cu alti competitori si cu noi circumstante de avut in vedere. Sunteti tot aceeasi prezenta infinita, intr-un corp care este cu inca o zi (sau cu zece ani) mai batran. Renuntati la nevoia de a castiga, nemaifiind de acord cu ideea ca opusul lui a castiga, este a pierde. Asta este teama ego-ului. Daca astazi corpul vostru nu actioneaza intr-un mod castigator, nu conteaza, atata timp cat nu va identificati complet cu ego-ul vostru. Fiti obsrevatorul, cel care urmareste si se se bucura de toate, fara sa fie nevoie sa castige niciun premiu. Fiti impacati si acordati asta cu energia intentiei. Si ironia este ca, desi nu veti observa, vor aparea cu atat mai multe victorii de felul acesta in viata voastra, cu cat le urmariti mai putin.

3. Renuntati la nevoia de a avea dreptate.
Ego-ul este sursa multor conflicte si disensiuni, pentru ca va impinge in directia cautarii greselilor celorlalti. Atunci cand sunteti ostili, va deconectati de la puterea intentiei. Spiritul creativ este bland, iubitor, receptiv si lipsit de furie, resentimente sau amaraciune. Daca renuntati la nevoia de a avea dreptate, in discutiile voastre si in relatii, este ca si cum i-ati spune ego-ului: Nu sunt sclavul tau. Vreau sa adopt blandetea si resping nevoia ta de a avea dreptate. De fapt, ii voi oferi acestei persoane o sansa de a se simti mai bine, spunandu-i ca are dreptate si multumindu-i pentru ca m-a indreptat in directia adevarului.
Atunci cand renuntati la nevoia de a avea dreptate, sunteti capabili sa va intariti conexiunea cu puterea intentiei. Dar tineti minte ca, la randul sau, si ego-ul este un luptator hotarat. Am vazut oameni care au pus capat unor relatii - de altfel. frumoase - din cauza ca au ramas agatati de nevoia de a avea dreptate. Va cer cu insistenta sa renuntati la nevoia generata de ego, de a a avea dreptate, oprindu-va in mijlocul unei dispute si intrebandu-va: Vreau sa am dreptate sau sa fiu fericit? Atunci cand alegeti starea fericita, iubitoare, spirituala, conexiunea la intentie vi se intareste. Aceste momente conduc, pana la urma, la extinderea noii vostre conexiuni la puterea intentiei. Sursa universala va incepe sa colaboreze cu voi, la crearea vietii pe care se intentiona sa o traiti.
4. Renuntati la nevoia de a fi superior
A fi cu adevarat nobil, nu inseamna a fi mai bun decat altcineva. Inseamna a fi mai bun decat erai inainte. Ramaneti concentrati asupra evolutiei voastre, avand o constiinta constanta a faptului ca nimeni de pe planeta nu este mai bun decat oricare altul. Cu totii ne tragem din aceeasi forta creatoare a vietii. Cu totii avem misiunea de a realiza esenta care ne este destinata - si ne este disponibil tot ce avem nevoie, pentru a ne implini destinul. Nimic din toate acestea nu este posibil, daca te vezi ca fiind superior altora. Este o vorba veche - dar, fara indoiala, adevarata - ca suntem cu totii egali in fata lui Dumnezeu. Renuntati la nevoia de a va simti superiori, vazand cum Dumnezeu se desfasoara in toti. Nu ii evaluati pe ceilalti, pe baza felului in care arata, a realizarilor, a posesiunilor si a altor indicatori ai ego-ului. Atunci cand proiectati sentimente de superioritate, asta primiti inapoi - ceea ce conduce la resentimente si, in cele din urma, la sentimente ostile. Aceste sentimente devin un vehicol ce va poarta din ce in ce mai departe de intentie. Cursul in Miracole se refera la aceasta nevoie de a fi speciali si superiori. A fi special conduce intotdeauna la comparatii. A fi special se bazeaza pe o lipsa vazuta in altcineva si pastrata prin cautarea si mentinerea la vedere, a tuturor lipsurilor care pot fi percepute.

5. Renuntati la nevoia de a avea mai mult.
Mantra ego-ului este mai mult. Oricat de multe ati realiza si ati dobandi, ego-ul va insista ca nu e de ajuns. Va veti afla intr-o permanenta stare de efort sustinut, eliminand posibilitatea de va atinge vreodata telul. Cu toate acestea, in realitate l-ati si atins. Si modul in care alegeti sa folositi acest moment prezent al vietii voastre, reprezinta propria voastra alegere. Ironia este ca, atunci cand va opriti din a dori mai mult, primiti din ce in ce mai mult din ceea ce v-ati dorit in viata. Dearece va detasati de nevoie, vi se pare mai usor sa dati si voi mai departe, deoarece intelegeti cat de putin aveti nevoie, pentru a fi satisfacuti si impacati.
Sursa universala este multumita cu ea insasi, se extinde constant si creaza viata noua - niciodata nu incearca sa se ataseze de creatiile sale, din propriile motive egoiste. Ea creaza si elibereaza. Atunci cand renuntati la nevoia ego-ului de a avea mai mult, va unificati cu acea Sursa. Voi creati, atrageti catre voi si eliberati, fara sa cereti mai mult decat va iese in cale. In postura de om care apreciaza orice ii iese in cale, invatati lectia foarte puternica pe care a predat-o Sf. Francisc din Assisi:...daruind vei dobandi. Permitandu-i abundentei sa curga in jurul vostru si prin voi, va aliniati la Sursa voastra si garantati ca aceasta energie va continua sa curga.
6. Renuntati sa va identificati pe baza realizarilor voastre
Acesta poate fi un concept foarte dificil, daca va ganditi ca voi sunteti realizarile voastre. Dumnezeu scrie toata muzica, Dumnezeu canta toate cantecele, Dumnezeu construieste toate constructiile, Dumnezeu este sursa tuturor realizarilor voastre. Aud ce tare protesteaza ego-ul vostru. Oricum, ramaneti acordati la aceasta idee. Totul vine de la Sursa! Voi si cu mine suntem una! Voi nu sunteti acest corp si realizarile sale. Sunteti observatorul. Observati totul si fiti recunoscatori pentru capacitatile pe care le-ati acumulat. Acordati insa intreg creditul puterii intentiei, care v-a adus in existenta - si din materializarea careia faceti parte. Cu cat aveti mai putina nevoie de a vi se recunoaste meritele pentru realizarile voastre si cu cat ramaneti mai conectati la cele sapte fete ale intentiei, cu atat sunteti mai liberi sa realizati si cu atat mai multe ocazii va vor iesi in cale. Atunci cand va atasati de aceste evenimente si credeti ca voi singuri faceti toate lucrurile respective, va indepartati de pacea si reunostinta fata de Sursa voastră.

7. Renuntati la reputatie.
Reputatia voastra nu sta in voi. Prin urmare, nu aveti niciun control asupra ei. Daca vorbiti cu 30 de oameni, veti avea 30 de reputatii. A va conecta la intentie inseamna sa va ascultati inima si sa va purtati, bazandu-va pe ceea ce va spune vocea interioara ca este scopul vostru aici. Daca sunteti prea preocupati cu modul in care veti fi perceputi de toata lumea, atunci va deconectati de la intentie si le permiteti opiniilor celorlalti sa va ghideze. Aici e lucrarea ego-ului vostru. Este o iluzie care se aseaza intre voi si puterea intentiei. Nu e nimic ce nu puteti face, cu exceptia cazului in care va deconectati de la sursa de putere si va lasati convinsi de faptul ca scopul vostru este acela de a le dovedi celorlati, cat de priceputi si de superiori sunteti, cheltuindu-va energia in incercarea de a va construi o reputatie imensa printre alte ego-uri. Faceti ceea ce aveti de facut, doar pentru ca va indruma astfel vocea interioara, cea care e mereu conectata la si recunoscatoare fata de Sursa voastra. Ramaneti atenti la scop si detasati-va de rezultate, asumandu-va responsabilitatea pentru ceea ce este in voi - caracterul vostru. Lasati ca reputatia sa v-o dezbata altii - asta nu are nimic de-a face cu voi. Sau, dupa cum spune titlul unei carti: Ce crezi tu despre mine, nu este treaba mea!
www.drwaynedyer.com

MULTUMIRI..
0
30-05-2012, ora 21:31
Nu este medic/terapeut
Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2, 5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1, 5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi NECREDINCIOS, fără cruce la gât, schimbările sunt nesemnificative.

- intreb, daca omul e necredincios si are cruce la gat -- se schimba ceva ? cine da valoarea, crucea de la gat sau omul ?

Singura limitare este aceea că ea îi vindecă numai pe cei credincioşi. --CORECT !

-- Singura limitare SI ESENTIALA - tocmai arata un Mare Adevar. Ca nu atat canonul in sine, nu forma inchinarii cat CONTINUTUL ei E VALOAREA !! Acest aspect da greutate inchinarii mele. Si eu pe asta ma bazez - pe DUmnezeu nu pot sa-l mint. Si nici nu incerc.

Crucea facuta de un necredincios egal zero. In concluzie, luata separat de credinta are vreo valoare ? Sigur ca nu.
Chiar nu stiu de ce atata vorba ? Cine pe cine vrea sa convinga si cu ce scop? So sorry.

Daca ar avea semnul in sine vreo valoare ar trebui sa si-o pastreze - in orice situatie; judecati logic, ca la matematica de ex - sau cum Insusi Hristos ne invata: oare ce e mai de pret? imbracamintea sau trupul ? altarul sau darul ?

Hristos se descopera unei inimi sincere si credincioase. Undele gandului curat indreptat spre El sunt nemijlocit receptate de El - si e destul, fratilor !! Atitudinea inchinarii - este vazuta si ea si inregistrata odata cu inchinarea pr zisa.

Nimeni nu contesta pe nimeni - dimpotriva vad ca cineva nu are alta ocupatie decat sa critice ce nu intelege sau nu cunoaste --tocmai, de simplu ce e.

Avem fiecare crucea noastra de dus -- crucea ne-o ducem. Semnul crucii are valoare ( si putere ) ca simbol - partea estetica nu intra in discutie. Si mai putin ne intereseaza restul atat timp cat stim aprecia Valoarea jertfei.
E vb de jertfa de suflet -- care si ea, la randul ei e pew planul doi fata de AScultare.

SE impoune f multa atentie si intelepciune cand vorbim de Cele sfinte. Ca adesea suntem nevrednici.Dumnezeu sa ne ierte. Fara puterea SA - omul e falimentar. Avem nevoie mai mult ca oricand de rugaciuni pentru lumina si putere sfanta, cu maini curate ridicate spre cer si suflete sincere, ... asta ne lipseste cel mai mult in veacul acesta.

Daca s-ar face cercetari in orice alta Biserica Crestina - catolica sau protestanta - rezultatele ar fi indentice ca si la ortodoxie. Nu e acelasi tip de credinta in acelasi Dumnezeu ?
Nu ma indoiesc --Imi pare insa rau ca altii se indoiesc mai mult decat e cazul cand e vb de alta biserica decat cea pe care o frecventeaza.

( Nu difera decat partea exterioara care inaintea Lui Dumnezeu nici macar nu are vreo valoare, pt ca El e Putere, e Spirit, are alta dispunere in spatiu, alta confugurare, alta structura, alta lume, superioara mult noua !! NU stiu ce poate face El cu simbolurile de ex ? Ele ne trebuie doar noua pt ca noi ne raportam la ele. NU EL se raporteaza la asa ceva. El are alte mijloace si alte cai de acces.

CE CONTEAZA PT EL? -1. Starea ta. ( DE pace, de credinta si nadejde in Ce ESte etc, ). 2. Atitudinea ta. ( de respect si recunostinta = smerenie, multumire )

Eu Nu ma indoiesc de existenta minunilor atat la ortodocsi cat si in alte Biserici crestine.
Stiu de asemenea ca sunt fanatici peste tot, sau lichele sau ipocriti. E treaba fiecaruia.

Imi pare insa rau ca altii se indoiesc mai mult decat e cazul cand e vb de alta biserica decat cea pe care o frecventeaza. Parca asta ar fi problema noastra.
SAu arunca de pe o pozitie de superioritate cu noroi in frati, intristand pe Hristos.

Da-ne intelepciune Doamne, si iertare si ajuta-ne in cele bune.
Noapte buna.
0
30-05-2012, ora 21:50
Nu este medic/terapeut
in concluzie: CREDINTA are valoare/ greutate impreuna cu voia Lui Dumnezeu. Si in urma ei se petrec schimbarile. ( a se vedea in Scripturi ).
0
10-06-2012, ora 21:58
Nu este medic/terapeut
DE E POSIBIL, TREACA,
Luca 22.42
Tata, daca voiesti, departeaza de la Mine ! Totusi, faca-se nu voia Mea, ci aTa.

S-a gramadit asupra-I
In noaptea suferintei
Pacatul ce de veacuri
A inrobit faptura
.................
Si-n noapte
Isus in lacrimi
Strangea in maini
Paharul
Durerii necuprinse
Si tremura sub greaua povara
Si Harul iubirii ne"™"™nvinse
Il indemna sa soarba
PAHARUL DURERII
PAHARUL DURERII
Sa-l soarba.

"Parinte,
Sa treaca de crezi
Sa treaca paharul acest de la Mine
Si Isus paharul in mana-I
Puternic il cuprinse
Sudoarea schimbata
In stropii mari de sange
Pe-obraz se prelinse.

""Te pleaca Parinte, si vezi
Durerea ce-n inima- Mi frange
Sa treaca de crezi, sa treaca
Paharul acest de la Mine....
Pe fata El cade si strange mai tare paharul durerii
In mana-I paharul El strange.

Si stropi de sudoare, pe fata e sange
Si-n juru-I mai NEAGRA E NOAPTEA
Si umbra ei rece deasupra _I se strange.
Parinte, sa treaca de crezi, sa treaca
Paharul acest de la, Mine.

Si-n noaptea durerii,
O raza de sus
Pe chipu-I aseaza rubine
Isus fara preget
SE SCOALA SI DREPT, HOTARAT,
PAHARUL DURERII DIN MANA
IL BEA PAN LA FUND.

Si-n zarea luminii ce-ntinse,
Mantia- i pe negura noptii,
ZARI Iisus Golgota,
Si pasii pornira a-L duce
Pe drumul durerii
Pe drumul ce-n capat
Sfarsit-a c-o CRUCE.

Pe drumul durerii paharul de-l porti
Cuprins de-ntristare si tulbur
Te pleaca in ruga si cere sa poti
Paharul sa-l bei fara murmur.

Pe drumul din vale daca-I ajuns
Si ziduri inalte te-nconjur
Durerea e multa, esti singur
Iesire nu vezi
Te pleaca in ruga si-asteapta
Sa crezi ca Domnul mai are raspunsuri.

Pe drumul vietii, paharul de-l porti
Si-n el vezi pacate ascunse
Te pleaca in ruga si cere sa poti
Povara s-o lasi jos la cruce.

Si-n el chiar si ura se-ascunde
Te pleaca in ruga si cere
Sa poti, IUBIRE SA AI PAN"™LA URMA.

Si-i plin de-ngrijorare, fara credinta tu umbli
Te pleaca in ruga si cere
SA poti, CREDINTA SA AI PAN"™LA URMA.

Amin.

S-a spus aceasta poezie in Biserica cu ocazia Impartasirii din Trupul si Sangele Domnului ( cina). A fost recitata deosebit de frumos - m- a miscat - de aceea am pus si aici.

Tot ce considerati ca nu e demn de a fi citit si preluat nu preluati - insa daca cineva va gasi vrednice de crezut mesajele care s-au pus aici - Slava Domnului.
0
14-06-2012, ora 18:05
Nu este medic/terapeut
http://www.youtube.com/watch?v=2sae8dpap2k
0
01-07-2012, ora 15:14
Nu este medic/terapeut
Ni-i tot mai grea vaslirea
Cand valul urca iara
Mai repetam si-acuma
Greseala milenara...

Ni-I tot mai grea vaslirea
Cand valul urca-n sus
Rostim a cata oara
Ce mii de ori s-a spus ?
Rostim zadarnicire
Caci fapte demne nu-s.

In zbuciumul si-n lupta
Sfarsitului de veac
In noi sunt doar cuvinte
Maiastru puse-n vrac.

In noi sunt doar cuvinte
Maiastru puse-n vrac.
Golite de putere
Sunand straine-n vas.

In zbuciumul si-n lupta
Sfarsitului de veac
Eu si si- ale mele vorbe
E tot ce pot sa fac ?

Cand legaturi ascunse
Inunda-ntreg vazduhul
Si arcuri stau intinse
Doar ne-or strapunge duhul?

Cand simti din plin sageata
Pe pieptul dezgolit
Si-ai vrea sa-ti pui 'armura'
Si esti prea obosit...

Pamantul e un geamat
Mereu neauzit
Ne depaseste lupta
Iar multi au si murit....

E tot mai grea povara
Ce o avem de dus
Nu mai incape-n vorbe
Acest cumplit apus !

Zdrobit, fara de vlaga
Privesti mereu in sus
Doamne, la min"™ te-opreste
Asculta ce-am de spus...

Sunt mii de inimi frante
Sunt rani curgand din greu
Aud zburand in taina
Ingeri la locul sau.

Mai multi sunt ingeri, Doamne
Ostirea Ta-i nespusa
Ai tai eroi renasc
De- ar fi si in cenusa.

30.06. 2012
0
04-07-2012, ora 19:44
Nu este medic/terapeut
va salut, mai mult in trecere, dragi prieteni; a trebuit sa merg la parintii mei zilele astea ( ieri si azi ), nu fusesem de mult timp; sunt inca f afectata de problemele prin care trec ei - de sanatate mai ales; trebuie sa le fiu aproape neaparat.
Aveti grija de voi, Doamne ajuta.
0
08-07-2012, ora 19:23
Nu este medic/terapeut
IMPODOBESTE-TE CU -NTELEPCIUNE
Nicolae Moldoveanu

Impodobeste-te cu-ntelepciune
Caci tu, prin ea, vei fi biruitor!
Deosebeste lucrurile bune
Si te invata sa fii rabdator!
Cor: /: Caci nu-i mare erou
Decat cel care rabda incercarea;
In fata lui Dumnezeu,
Nu e mai mare erou
Decat cel ce traieste rabdarea. :/

Si daca vrei ca sa mostenesti cerul,
Sa locuiesti in cerul minunat,
Tu nu uita: acolo, langa Domnul,
Vor sta numai aceia ce-au rabdat!

Pe-o piatra alba, vei purta un nume;
Un nume nou, pe veci, vei mosteni,
De vei rabda durerile din lume.
De vei rabda, atunci vei birui!

Tu dar, sa ai indelunga rabdare
Si-atunci cand cerul, parca, te-a uitat -
Caci Dumnezeu te pune la-ncercare:
Tu rabda si nu fi descurajat!

Amin. Doamne ajuta.
http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/impodobeste-te-cu-intelepciune
Adaugă un comentariu / răspuns
1618 comentarii 1 2 ..... 484950 ..... 53 54 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Educația bazată pe credință în formarea asistentelor medicale: rolul identității catolice în universitățile din Japonia
  •