Boala Alzheimer

22-03-2011
anutamoga
Nu este medic/terapeut
anutamoga
Tatal meu are 70 de ani si a fost diagnosticat recent cu Delir supraadaugat unei demente ( diagnostic principal) si boala Alzheimer cu debut tardiv ( diagnostic secundar). Tratament cu Davia si Sermion ( Nicergolina).
Boala a evoluat foarte repede, Pana acum 2 luni muncea la tara si nu se vedea sa aiba vreun semn, doar ca era mai nervos in ultimii 3-4 ani.
A inceput sa aiba ameteli si dureri de cap in urma cu 2 luni. Pana acum o saptamana manca singur, acuma nu mai mananca singur, trebuie sa i se dea ca la un bebe, mesteca mult, sunt zile in care refuza sa manannce.
Are tulburari de vorbire, raspunde cu intarziere, sta in pat ca pierdut..
Nu-i agresiv, sta ca o leguma in pat, se cere la baie, merge numai insotit, , singur nu se deplaseaza, e foarte slabit.
M-ar interesa daca la aceasta boala tratamentul e suficient?
Alte sfaturi si informatii?
Va multumesc!
3 comentarii
0
22-03-2011, ora 20:53
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna ziua !

cautati pe net :
efecte neasteptate dupa eliminarea graului
cate un rand, despre grau
Dieta low carb

in rest, cautati detalii despre curcumina cu bioperina sau alte variante de favorizare a absorbtiei.
Cautati detalii despre melatonina cu eliberare in 2 stagii si alzheimer.

Pe acelasi blog cu articolele de mai sus Lignanii susanului cresc spectaculos activitatea vitaminei E.
Adica niste gamma tocoferol + susan macinat, iar alfa tocoferol evitat.

raportu omega 6 si 3 trebuie avut in vedere in fiecare zi, deci uleiurile de floarea soarelui trebuie eliminate.
Nuca de cocos macinata e o chestie foarte utila...

Plus alte chestii. dati un mesaj privat daca sunteti interesat.
0
25-03-2011, ora 01:22
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pe mesageria privata ati raspuns ca v-ar mai interesa,

Ok, atunci cititi si ultimul mesaj de aici

http://forum.romedic.ro/prod/BOLI_DE_PIELE_02466.html

Cautati iar pe google:
Glicarea avansată şi longevitatea
http://alergic.wordpress.com/2010/05/05/glicarea-avansata-si-longevitatea/

Concret, iata un citat din acest articol
****
Prima situaţie depinde de glicemie: cu cît este mai ridicat nivelul de glucoză serică, creşte gradul glicării proteinelor. Al doilea depinde de cantitatea de AGE din alimentele consumate.

Există dovezi incontestabile care indică AGE ca factor al îmbătrînirii şi de asemenea disfuncţia renală, demenţă şi ateroscleroză. Cîteva din observaţiile făcute, includ:

Dacă AGE sunt introduse experimental într-un animal, de-a lungul a săptămîni sau luni, se instalează ateroscleroza, patologia renală şi alte boli "asociate senilităţii".
****

Ideal ar fi fost sa optimizati dieta inca de acu 10-15 ani, sa eliminati cartofii prajiti si uleiurile polinesaturate incalzite (floarea soarelui, soia, porumb etc).
In Alzheimer conteaza si antioxidantii (C+ E, Zinc, curcumina, seleniu organic etc).
Evitarea polinesaturatelor gen ulei de peste, inlocuite cu in, salvie, canepa etc.

Astea sunt doar solutii paliative. Insa orice ar fi, acestea sunt aspecte fundamentale ale functionarii organismului. Pot aparea imbunatatirii neasteptate ale starii dupa eliminarea completa a unui aliment NOCIV cum este graul sau a altor cereale care includ gluten.
Un ultiom gest pentru tatal dvs.

Sanatate si toate cele bune!
0
29-03-2011, ora 21:35
anutamoga
Nu este medic/terapeut
anutamoga
VA MULTUMESC!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.