candidoza la barbati | Forumul Medical ROmedic

candidoza la barbati

09-11-2009
alina00
Nu este medic/terapeut
alina00
imi puteti spune va rog cum poate lua barbatul candidoza ? doar prin contact sexual sau poate aparea si din cauza antibioticelor?
3 comentarii
0
10-11-2009, ora 00:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Poate aparea si in urma unui contact sexual cu o persoana care are candidoza, sau in urma tratamentului cu antibiotice. Nu este musai un "test de fidelitate" daca asta e rostul intrebarii.mai mult, barbatii pot avea candidoza si sa nu se manifeste, dar sa transmita partenerei.
0
10-11-2009, ora 10:16
alina00
Nu este medic/terapeut
alina00
poi neam trezit cu candidoza amandoi..si nu stiam de unde a aparut...el a avut in urma cu 2 luni un tratament cu antibiotice..sa fi fost aceea cauza? si sa se fi manifestat abea peste cateva luni?
0
10-11-2009, ora 10:39
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Pai Alina, nu pot sa-ti raspund decat "stiintific": candidoza poate aparea in timpul si imediat dupa tratamentul cu antibiotice, dar cine stie, a avut imunitatea mai scazuta unul dintre voi cand a inceput sa se manifeste. Sporii de candida cica rezista bine, de exemplu si pe testicule si chiar dupa un raport sexual protejat cu prezervativ se poate transmite, la fel de bine si de pe un prosop, in conditii optime etc etc. Daca ai o indoiala, in legatura cu sursa infectarii, cred ca in sinea ta stii dincolo de presupunerile subiective. Iar daca intrebi un medic, altceva nu cred sa-ti spuna, nici macar cine a facut primul candidoza, numai dupa debutul manifestarilor...Ideea e ca trebuie sa faceti amandoi, deodata, tratament si mare grija la lenjerie, sa fie f bine spalata si calcata! Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: