caninul si gingie umflata mai tot timpul

29-05-2009
iancu_maria2001@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
iancu_maria2001@yahoo.com
Buna ziua. Am un canin scos mult in afara, fata de dintii ceilalti. Este foarte inestetic si la baza acestuia, mai mereu gingia este umflata. Dorinta mea este sa-l extrag la stomatolog. insa vreau sa va intreb daca se poate extrage si in ce consta( daca este usor, daca se face anestezie etc. )
9 comentarii
0
29-05-2009, ora 12:33
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna ziua! V-as recomanda un tratament ortodontic si nu extractia...deoarece caninul este un dinte extrem de important...mai ales ca va deranjeaza din punct de vedere estetic.Extractia se face sub anestezie(normal), insa cat de repede iese.nu pot sa ma pronunt.
0
09-06-2009, ora 09:25
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
incearca sa mentii dintele pe arcada nu sa-i scoti chiar daca e mai in fata comparativ cu restul dintilor. poti sa mergi sa faci un tratament ortodontic si sa-l aliniezi cu restul dintilor. pentru mai multe detalii mergi sa faci o consultatie la un medic ortodont care-ti va da mai multe detalii legat de cea mai buna solutie de tratament pentru situatia ta.
0
15-07-2009, ora 10:02
alinutza621
Nu este medic/terapeut
alinutza621
buna ziua
am o fetita de 1 an si 10 luni si a cazut si sa lovit de o masa si sia scos un canin de pe mandibula din partea dreapta.va avea probleme de la varsta asta?ce trebuie facut in acest caz?am fost la dc stomatolog si nu mia dat nici umn rezultat.as vrea totusi un sfat in acest subiect daca se poate.astept raspunsurile dvs. va multumesc.
0
20-07-2009, ora 08:54
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
spatiul ocupat de caninul pierdut ar trebui sa fie mentinut astfel incat sa nu interfere cu eruptia dintilor definitivi. din cauza pierderii dintelui de lapte si a faptului ca tot organismul este in crestere exista riscul ca acest spatiu sa fie ocupat de dintii vecini care migreaza. astfel trebuie aplicat un mentinator de spatiu, doar ca fetita este foarte mica. nu aveti decat sa monitorizati situatia si atunci cand creste un mai mare sa i se palice un mentinator de spatiu ca atunci cand erup dintii definitivi sa aiba spatiu si sa nu apara inghesuiri. pentru un raspuns mai individualizat cazului fetitei dumneavoastra trebuie sa emrgeti la un medic ortodont si sa i se faca un consult.
0
20-07-2009, ora 11:12
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
De acord cu dr. Olga
0
24-09-2009, ora 20:12
iriss08
Nu este medic/terapeut
iriss08
mi sa rupt un stift pus acum 11 ani, am fost joi sapt.trecuta(17/09/09)la medic stomatolog particular, confirm ca nu aveam nici o durere, ma trimis de am facut radiografie si tot in aceeasi zi mi-a facut o injectie locala, am omis sa zic dintele este rx 26 deci nu stiu sigur dar cred caeste caninul din stanga sus, mia inlaturat partea rupta a stiftului si apoi a 2 zi la servici ma luat o durere puternica, am mers seara din nou la medic si mia inlaturat si jumatatea cealalta, mia zis ca nu este nici o problema, pe scurt de sambata a 3 zi am dureri insuportabile am luat augmentin de 625mg, aulin, paracetamol, solpadeine, leacuri babesti etc, am fost din nou luni, am uitat intre timp mia luat si masura pt.un nou stift, aseara marti deci a 5 a zi mia montat deja stiftul peste durerea pe care o am, mia zis ca am facut o reactie cu antibioticul care mi la pus pe canal cand mia scos stiftul si nu se moare din atat durerea trece, si iata-ma in a 6 a zi, sunt la servici iar eu turbez si nu stiu incotro sa o iau de durere, am plans deja doar 2 ore, nu mai am vlaga si sunt moarta de oboseala, apropo deseara tre sa merg iarasi ca sa imi ia masura dintelui.Daca exista un medic stomatolog cu inima va rog trimiteti-mi un leac pt.durerea mea, sau un sfat ce tre sa fac.Multumesc din inima anticipat si va rog ajutati-ma.Irina
0
14-07-2010, ora 15:32
euss
Nu este medic/terapeut
euss
Buna ziua.As dori sa stiu consecintele extragerii caninului.Stiu ca din punct de vedere medical nu se extrage decat in conditii speciale, dar as vrea sa stiu din punct de vedere estetic ce urmari are extragerea.Mi s-a spus ca imi va cadea buza din cauza ca acest dinte sustine practic buza.Iar oremolarii se cariaza primii, deci nu ar fi indicat sa imi scot caninul, ci premolarul.Aparat dentar nu doresc sa port tot din ordin estetic.Avand in vedere ca sunt adolescenta, pe viitor ce probleme as avea ?Multumesc
0
14-07-2010, ora 15:33
euss
Nu este medic/terapeut
euss
am uitat sa precizez.Extragerea premolarului poate avea ca efect indreptarea caninului?Fara aparat dentar?
0
14-07-2010, ora 23:50
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
se prefera extragerea premolarului deoarece caninii sunt stalpii maxilarelor avand impreuna cu molarii (maselele) cele mai importante roluri in miscarile ce sunt efectuate(pe langa efectele secundare mult mai putin importante -- modificarile aspectului buzelor). Extractia premolarilor nu are ca efect indreptarea caninilor.
Avand in vedere ca esti adolescenta...nu vad nicciun motiv ptr care nu poti accepta planurile de tratament ale medicilor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: