Caracteristica a depresiei sau schizofrenica ?

23-05-2011
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
Este adevarat ca un om care sufera de depresie majora poate initia cu greu o conversatie sau ii este greu sa mentina o conversatie ? Sau este o caracteristica a schizofreniei ?
6 comentarii
0
23-05-2011, ora 13:54
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Initierea dificila a unei conversatii respectiv mentinerea ei nu e o caracteristica a vreunei boli psihice. Exista multe boli atat psihice cat si somatice in care poate aparea aceasta problema.
Daca veti detalia ce anume va intereseaza sa aflati de fapt, va pot raspunde mai concret.
0
23-05-2011, ora 14:33
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
De exemplu in cazul meu cand ma intalnesc cu cineva sau daca ies pe undeva sau sunt pus in situatii in care trebuie sa vorbesc cu cineva ma pierd, ramai fara idei in cap, parca as avea mintea "blocata" si de multe ori nu sunt atent si raspund scurt cu propozitii scurte, parca as avea un fermoar la gura...de vreo 5 luni sunt in ipostaza asta si sunt constient ca nu e bine (am ajuns sa ma si izolez ) si sunt foarte frustrat si neincrezator pe mine...Mi s-a pus diagnostic ca am depresie (de catre psiholog si medicul de familie), iar psihiatrul mi-a spus ca sufar de tulburare de adaptare, insa eu sunt convins ca am depresie si nu-mi pot reveni...Am mai postat threaduri asemanatoare...
De curiozitate este posibil ca depresia sa dispara si cu timpul, in medie asa cam dupa cat timp ?
Am incercat diverse tratamente, insa nu mi-am revenit.(ce-i drept n-am incercat niciun antidepresiv...)
Multumesc anticipat si ma scuzati daca sunt cam incoerent.
0
23-05-2011, ora 14:41
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna ziua,
In mod sigur nu aveti schizofrenie (asta ca sa va mai linistesc). In al doilea rand indiferent ca este o deprsie sau tulburare de adaptare cu elemente depresive, ea se poate rezolva complet cu tratament medicamentos (cu antidepresive).
Convingerea dvs ca nu o sa va reveniti face si ea parte din simptomele tulburarii de care suferiti si cu siguranta va disparea in urma tratamentului.
Aveti toate sansele sa va reveniti complet. Din pacate nu asteptand sa treaca de la sine. In 10% din cazuri poate trece si de la sine. Dr in 90% din cazuri o depresie netratata se agraveaza si produce foarte multe complicatii si neplaceri.
0
23-05-2011, ora 14:49
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
Imi puteti vorbi la pertu (am 22 de ani :) )
Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru faptul ca ati raspuns asa repede. Psihiatrul mi-a prescris Lexotan+MagneB6 initial, pe care le-am luat aproximativ o luna fara imbunatatiri vizibile(doar ca nu mai imi batea inima asa tare in momente de panica), iar acum sunt pe rispen 1mg pe care il iau tot de aproape 1 luna (tot acelasi lucru nu mai imi bate inima asa tare in momente de panica).
Ce parere aveti despre tratamentul pe care l-am avut ? Vi se pare adecvat ? Din ce m-am interesat nu este niciunul antidepresiv in adevaratul sens al cuvantului...
0
23-05-2011, ora 14:53
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Prefer sa dau doar informatii generale utilizatorilor de pe forum. Nu ma pot pronunta despre scheme de tratment fara a vedea persoana si a pune eu propriul meu diagnostic. Ceea ce va pot spune este ca lexotanul nu avea cum sa va ajute intr-o depresie, precum si faptul ca in unele situatii Rispenul poate fi de folos.
0
23-05-2011, ora 15:06
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
Ok. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul