Care este starea dupa operatie de tiroida?

3521 comentarii 1 2 ..... 575859 ..... 117 118 Înainte ›
0
15-12-2016, ora 22:03
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Am uitat sa va spun ca nu simt nimic. Doar o usoara tahicardie. Nu greata nu gust nasol...se simte un miros dar foarte usor si nu imi dau seama daca e de spital sau e iod.
0
19-12-2016, ora 14:15
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Gata dragilor AM SCAPAT!!!!!! tsh>100 narkeri tumorali nedetectabili. Captare iod foarte bine!!! Mai sunt 2 puncte care se mai vad dar iodul lucreaza inca o luna si scap si de alea. Peste 6 luni control si de maine reiau tratamentul cu euthyrox. Sa va dea Dumnezeu sanatate tuturor!!!
0
19-12-2016, ora 21:46
septembrie
Nu este medic/terapeut
septembrie
Buna seara,

Am 1 saptamana de la operatie, sunt acasa, sunt bine, am stat doar 2 zile jumate in spital. M-am operat la spitalul Elias la dr. Giulea Cosmin. Totul este ok doar ca imi simt partea de deasupra operatiei amortita, asa ati simtit si voi? In cat timp o sa pot sa stau normal cu capul? Ma doare putin ceafa, stau foarte incordata. Sanatate tuturor!
0
20-12-2016, ora 08:05
flo2110
Nu este medic/terapeut
flo2110
Nico, sanatate multa si sa iti fie bine!incet lucrurile vor intra in normal!
0
20-12-2016, ora 08:07
flo2110
Nu este medic/terapeut
flo2110
Septembrie, si eu tot de dr Giulea am fost operata si sunt ok, are o mana de aur.
Pt durerile de ceafa ia un unguent -voltaren ceva de genul.
Mie mi'a trecut cu unguent.eu nu puteam dormi asa rau ma durea capul.Sanatate tuturor!
0
20-12-2016, ora 08:49
septembrie
Nu este medic/terapeut
septembrie
Flo2110, ai avut si tu pielea amortita? Este o senzatie aiurea sa pun mana pe gat si sa nu simt asa cum trebuie.
0
20-12-2016, ora 09:23
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Nico, ma bucur din suflet pt tine! Ai scapat de ce era mai greu. O sa fie totul ok, ai sa vezi. O sa incepi sa te linistesti de acum, totul o sa reintre in normal. O sa si uiti ca ai trecut prin asa ceva.
Septembrie e normal sa simti pielea amortita. O sa inceapa sa ai si o senzatie de stangere, ca si cum pielea din jurul operatiei te-ar tine. O sa dispara in cateva luni. Poti sa folosesti un unguent cicatrizant (eu am folosit cimeosil) care iti reduce senzatia de tinere. Pt durerile de ceafa foloseste un unguent antiinflamator(diclac, voltaren, sindolor). Atentie cu miscarile bruste ale gatului, nu lasa capul brusc pe spate.
0
20-12-2016, ora 17:50
flo2110
Nu este medic/terapeut
flo2110
Da, si eu am avut si abia acum la 8 luni dupa operatie e ok.adica nu le mai simt.cu timpul va reveni la normal.
Si apoi dr Giulea opereaza atat de bine ca nici nu se vede cicatricea.mie cel putin abia daca se vede.
0
21-12-2016, ora 17:25
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Multumesc tuturor pentru incurajari si raspunsuri!!! Azi din pacate nu am avut o zi buna. Dureri de cap rau de la stomac.o stare generala proasta palpitatii puternice si pe deasupra m- am si umflat la fata mai mult.dar usor usor trec toate.
0
21-12-2016, ora 22:06
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Da, dureaza ceva pana revine tsh-ul la normal. Si eu am fost mai nasol din momentul in care am reluat euthyrox-ul fata de perioada in care nu am luat. A fluctuat mult dupa iod. Am revenit treptat la doza pe care o luam înainte de iod, dar la analize la 6 sapt eram in hiper. Ma simteam rău. Palpitatii, simteam ca nu am aer, eram agitata etc. Am scazut doza de 2 ori pana am reintrat in normal. La ultimele analize aveam tsh=1.3. Endocrinologul e de acord sa stau cu el asa tinand cont de riscul foarte scazut de recidiva, si repetam peste 3 luni. Apoi la un an de la iod intrerup euthyroxul pt a masura tg-ul.
Sper ca tu sa-ti reintri in normal mult mai repede si fara probleme. Toate bune tuturor si sarbatori fericite!
0
26-12-2016, ora 12:14
Ileana1983
Nu este medic/terapeut
Ileana1983
Buna ziua la toti prietenii de aici. Prieteni, pentru ca mi-e de mare ajutor acest forum. Va multumesc frumos.
Eu am 33 de ani si am trecut prin doua operatii, una in ianuarie 2015 si a doua in octombrie 2015. De asemenea, 2 terapii si 2 diagnosticuri cu iod radioactive. Toate le-am facut in Germania. Imediat dupa operatie am fost bine, dar cea mai mare prolema a fost extirparea a doua paratiroide si, se pare, nu mai pot reveni la un echilibrul in tot ce tine de calciu. Iau calciu si vit D de 2 ori in zi. Calciu doza 1000. Si, asa cum eu sunt in grupul de risc inalt, mai tre sa fiu tinuta in hipertiroidie, asa ca, uneori mi-e tare "vesel"... Starile de panica, crampe musculare, tremur, uneori simt cum mi se misca si pleoapele...si tot asa. Toate la ordinea zilei.
Rezultatele investigatiilor arata asa si nu mi se par ok deloc, merg la medic intr-o saptamana, dar pana atunci poate imi sugerati si voi ce sa fac. Asa:
Tsh - 0.005
T4 liber - 30
T3 liber - 6, 6 (nmax - 6, 8)
Ca ionizat - 0, 96 la limita de jos

Tg nu prea scade, la ultima verificare a fost 0.3. La scintigrafie nu apare nimic. Am facut si Pet CT si tot nimic. Ultima terapie cu iod am facut-o in februarie 2016. Doctorul de la medicina nucleara imi mai recomanda sa fac in februarie un alt diagnostic cu iod, dar eu nu sunt sigura ca mai vreau sa-l fac.

De asemenea, as vrea sa stiu daca sunt pe-aici si femei care au nascut dupa o astfel de "poveste"...Ne dorim tare mult un copil, dar e si o frica mare ca n-am sa fac fata schimbarilor care inevitabil vor aparea.

Va multumesc frumos! Sarbatori fericite!

Cu tot dragul,
Ileana
1
26-12-2016, ora 16:46
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Suna a supratratare. Doza de levothyroxina trebuie redusa un pic pt un TSH in jur de 0.1 (risc inalt).
Tg sub 1 e foarte buna mai ales daca e stimulata. Unde ar vrea sa ajunga endo, la valori negative ?!
Daca WBS si PET nu arata nimic, atunci nu mai are rost vreo interventie.
0
26-12-2016, ora 17:29
Ileana1983
Nu este medic/terapeut
Ileana1983
Multumesc tare frumos, bluetux!
Asa banuiesc si eu, pentru ca nu ma simt tare bine. Cred ca am sa reduc putin doza de L-thiroxin. Cat despre Tg, se cam vrea negativ, dar mi-a zis si medicul de la medicina nucleara ca sunt pacienti la care nu a scazut sau a scazut dar in timp. Mi-a recomandat sa merg acasa si sa beau ceai, dar sa revin peste un an pentru un diagnostic, dar cred ca nu am sa-l fac.
Nu stiu daca ai de unde sa stii sau nu, dar crezi ca o sarcina ar putea provoca Tg sa creasca? Si cat de "sanatoasa" ar fi asa o decizie. De la ultima terapie cu iod a trecut aproape un an.

Multumesc frumos pentru timp si ajutor.

Ileana
1
26-12-2016, ora 17:49
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
De multe ori in pe perioada sarcinii TSH creste, uneori la valori destul de mari, asa ca tot eventualul tesut restant este stimulat sa creasca. in consecinta si Tg va creste. In orice caz, valorile TSH trebuie urmarite foarte atent in perioada respectiva.

Decizia e "sanatoasa" dar mai degraba dupa 24 luni de la iod.
0
26-12-2016, ora 18:56
Ileana1983
Nu este medic/terapeut
Ileana1983
Ah. 24? Medicul din Germania a zis 6 luni. Endocrinologul, 12. Si acum 24. De ce atat de mult? :)
0
26-12-2016, ora 20:39
cataleya 04
Nu este medic/terapeut
cataleya 04
Buna seara!
Sunt noua pe acest site si as dori sa povestesc si eu despre experienta mea legata de acest diagnostic. Avand in vedere ca este a doua oara cand ma confrunt cu diagnosticul de carcinom, prima oara fiind in anul 2010 cand am fost operata de cancer de col, vin cu detalii care, sper ca vor fi de ajutor celor care vor trece prin aceasta incercare.
Sufeream de o tiroida autoimuna din anul 2009, cu analizele normale, doar ATPO-ul crescut, pentru care nu am primit niciodata tratament, nefiind nevoie. In anul 2011 mi-a descoperit la ecografie un nodul de 10 mm/ 5mm, pe care l-am urmarit in timp. In ultimii doi ani nu am mai facut analizele pentru tiroida, fiind foarte prinsa cu…viata. Anul acesta, am repetat tot setul pentru tiroida, care au iesit din nou in regula, insa la ecografie s-a descoperit ca nodul a crescut la 2.1cm/1, 7cm, bine delimitat, cu vascularizatie periferica si semnal Doppler prezent, iar tiroida atrofiata, cu dimensiuni sub limitele inferioare. D-na dr. endocrinolog mi-a recomandat atunci sa fac si calcitonina, care a iesit normal, insa tiroglobulina a fost 241 fata de 70 –valoarea normala. Mi-a recomandat punctia, pe care am refuzat-o din start, deoarece nu sunt adepta punctionarii si intreruperii continuitatii tesutului unui nodul. De asemenea, m-a trimis la d-nul dr. Ghemigean de la Spitalul Parhon, un om deosebit. Dumnealui mi-a zis ca nu imi recomanda punctia, deoarece de multe ori este neconcludenta si ca tot la operatie o sa ajung. M-a informat ca initial imi va scoate doar jumatatea cu nodul, dar daca la examenul extemporaneu din timpul operatiei va arata altceva, atunci va extirpa intreaga glanda.
M-am operat la Spitalul Euroclinic Regina Maria si din pacate, a fost nevoie sa fie scoasa intreaga glanda. Operatia este foarte usoara, nu am avut absolut nimic cand m-am trezit, nici stare de voma, nici dureri de cap, nici dureri mari, nimic. Personalul s-a purtat impecabil. M-am operat luni, iar miercuri la pranz eram acasa :) Rezultatul biopsiei :
1. Carcinom Papilar cu arii "Varianta Foliculara" si arii de tip solid > 30%, Focar Incapsulat intraparenchimatos lob stang tiroida de 1, 3 / 1, 1 cm, cu arii de infiltare a capsulei proprii.
2. Parenchim adiacent si de fond micronodular, anizofolicular cu epitelii hiperplazice izolate cu aspect hiperfunctional.
Cod : PT 1b PNX ST1 G1 RX
Am fost informata de d-nul dr. Ghemigean, cat si de dr. Ioachim ( anatomie patologica) ca este unul dintre cele mai bune rezultate pe care il puteam primi…si ca este vindecabil 99, 9%, dar ca trebuie sa fac si o sedinta de iod radioaciv, din cauza zonelor dure si a infiltrarii capsulei. Asa am ajuns la dr-ul Goldstein de la Medicina Nucleara si pe data de 12 decembrie am primit programare pentru iod. Am citit foarte mult despre aceasta terapie, deoarece ma ingrijora radioactivitatea de dupa… Va las mai jos cateva link-uri, daca sunteti curiosi.

http://www.thyroid.org/radioactive-iodine/
https://cancer.stonybrookmedicine.edu/diagnosis-treatment/radiation-oncology/info/radioactive-iodine
http://www.mythyroid.com/radioactiveiodinecancer.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17609306&ordinalpos=384&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

Am tinut regimul trei saptamani, timp in care am mancat cartofi, dovlecei, morcovi, cuscus, carne de curcan proaspata de la magazin, mere si banane...nu a fost foarte usor. La internare am avut TSH = 63 ( minimul acceptat de ei find 30 ), Tg = 3, 5. La ecografie mi-a zis ca am fost operata foarte bine si ca au ramas doar doua resturi foarte mici.
Ne-au internat in jurul orei 14.00, asta fiind cel mai neplacut lucru atat la internare, cat si la externare : asteptarea de aproximativ 7-8 ore...Nu a trebuit sa mai aducem de acasa pijamale, sosete, apa, mancare, etc. NU AVEAM VOIE !!! Nu trebuie sa ramana o cantitate mare de deseuri dupa noi. La internare trebuia sa fim la 7.30, ni se recoltau analize, apoi trebuia, obligatoriu sa mancam pachetelul pe care il aducem de acasa. ( dupa iod nu aveam voie sa mancam 2 ore ). Apoi, am fost repartizate in rezerve, sunt cinci rezerve a cate doua paturi. Ni s-au dat pijamale, papuci si lenjerii de pat de unica folosinta si nu am avut voie decat cu prosoapele noastre, pe care trebuia sa le luam cu noi la externare, spunandu-ne ca le putem spala, ca nu ni se intampla nimic...
Iodul este prezentat sub forma de capsule pe care o inghiti cu o cana de apa, dupa un intreg ritual si este administrat de catre asistenta sefa: se deschide recipientul in care se afla capsula, pe gatul acestuia se fixeaza un tub de plastic, se rastoarna capsula in tub, tubul il pui la gura si rastorni capsula. Eu am primit o doza de 50 mci. Apoi intri repede in rezerva. Dupa doua ore de la administare, incepi sa bei apa si primesti mancare si zeama de lamaie ( pe care le aduci de acasa si le lasi la asistente). Eu am inceput sa sug si dropsuri tot din prima seara. In fiecare dimineata primeam 2 pastile de Omez, una o luam inainte de micul dejun si una inainte de cina si doua pastile de Prednison pe care le luam dupa masa de dimineata. ( la externare am aflat ca nu toata lumea primea prednison). Toata mancarea in cele patru zile a fost fara sare, niciun pic de sare...foarte rea, greu de inghitit. Eu m-am fortat sa mananc si sa beau apa, pentru a ma decontamina cat mai bine. Am facut 4 dusuri pe zi, dintre care doua si pe cap.
La externarea, la scintigrafie mi-au spus ca resturile au captat foarte bine iodul si ca nu mai este nevoie de nicio alta sedinta :) De asemenea, dintre toate cele zece internate, eu am avut indicele de radiere cel mai mic 3, 6 la 1 metru, urmatoarea fiind de 5, 4, iar cea mai mare valoare a fost a unei doamne, 10 la 1 metru.
Ni s-a recomandat sa nu gatim 14 zile si sa nu ne imbratisam cu alte persoane timp de o luna. Eu m-am internat luni si am iesit joi ( seriile se interneaza doar luni si joi). La externare mi s-a spus sa iau eutyrox de 100mg. Ca efecte secundare neplacute : m-am umflat in zona gatului, fata, maini, picioare si sunt destul de obosita. Mentionez ca nu am plecat acasa si m-am izolat in alta locuinta, unde am continuat aceleasi ritualuri pana la zece zile de la administrare. Fiind din Bucuresti, am reusit sa mai merg la o masuratoare si indicele de radiere scazuse de la 3, 6 la 1 m la 0, 42 :)
In concluzie : nu lasati niciun nodul la voia intamplarii si nu amanati operatia daca va este recomandata, va poate salva viata!
Doresc sanatate si curaj tuturor celor care trec prin aceasta experienta de viata si aveti incredere in Dumnezeu si in puterea rugaciunii. Doamne ajuta sa auzim numai de bine! Sarbatori frumoase si La multi ani !
1
26-12-2016, ora 21:32
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
@ Ileana1983 E posibila prezenta radioactivitatii peste 12 luni, asa ca e 24 luni par mai sigure...
0
05-01-2017, ora 10:44
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Oameni buni sa aveti un an nou fericit!!!! Bunul Dumnezeu sa ne dea sanatate si sa ne reintalnim pe acest forum numai cu vesti bune!!! Eu am deja 3 sapt de la terapia cu iod. Ma simt excelent. Nu am avut reactii adverse decat cateva zile in care am fost putin umflata si cateva tahicardii nu prea puternice. In ceea ce priveste radioactivitatea eu la 8 zile de la iod aveam 0.28. Si intr- adevar in ceea ce priveste o posibila sarcina mi s-a interzis 1 an sa raman insarcinata
0
05-01-2017, ora 17:16
cataleya 04
Nu este medic/terapeut
cataleya 04
Buna seara!
Nico2610, va rog daca puteti sa imi spuneti, ce doza de iod ati primit, de ati putut pleca a doua zi acasa?
Multumesc mult ! :)
0
05-01-2017, ora 17:40
cataleya 04
Nu este medic/terapeut
cataleya 04
Buna seara!
bluetux, va rog respectos, ma puteti ajuta cu unele informatii referitoare la radioactivitatea iodului 131 ? Eu am primit iodul de 50 cmi pe data de 12 decembrie, am respectat toate indicatiile cu dusurile etc, m-am externat pe 15 decembrie, dar am avut posibilitatea sa ma izolez pana pe 21 decembrie, cand am revenit in apartament. Mentionez ca nu am pastrat hainele si prosoapele pe care le-am folosit pana am ajuns acasa. Aici, nu am gatit nimic pana pe data de 1.01.2017, am manevrat toate produsele din frigider numai cu manusi chirurgicale, am continuat cu 3 dusuri pe zi, dezinfectat cada si wc-ul dupa fiecare utilizare cu Sanytol ( fara clor ), inca folosesc tacamuri de unica folosinta, spalate rufele separat alternativ la 60 grade sau 90 grade, aerisit in fiecare zi o ora si dorm si acum in sufragerie, pe o saltea achizitionata special, pe care o tin la aerisit pe balcon pana seara, iar lenjeria o spal la 2 zile. Doresc sa stiu parerea dv.: cat timp credeti ca mai este necesar sa respect aceste masuri pentru a-i proteja pe cei dragi ? Cat de mare mai este pericolul unei radieri ? (eu avand indicele de radiere de 0, 42 la 1 metru, la o saptamana de la administrarea iodului) Mentionez ca am o fetita de 14 ani, pe care nu am luat-o in brate decat 5 secunde in noapte de Revelion :( Am citit si eu pe cateva site-uri despre acest subiect, dar poate ca nu le-am gasit pe cele mai explicite sau actuale. Poate ma ajutati dv ! Toate cele bune! Cu deosebit respect, cataleya04 :)
0
05-01-2017, ora 22:55
nico2610
Nu este medic/terapeut
nico2610
Cataleya eu am avut doza de 30. Nu ai primit la externare o foaie cu indicatii de cate zile ai de respectat anumite lucruri? Parerea mea este ca acum nu ar mai trebui sa ai nicio restrictie. Eu nu am aruncat nimic din ce am folosit...haine lenjerie prosoape..etc. le- am spalat la 90 grade si atat. In primele zile soacra mea cu care stau in casa a simtit un miros specific dar dupa ce spalam hainele imi zicea ca nu mai miros. Dupa ea m- am ghidat ca a fost singura persoana care a simtit miros si daca intra la mine in camera o lua durerea de cap. In schimb sotil meu care a stat cu mine in camera dar nu a dormit cu mine nu a simtit absolut nimic
0
06-01-2017, ora 09:22
cataleya 04
Nu este medic/terapeut
cataleya 04
Nico2610, multumesc mult pentru raspuns. Am primit acele indicatii, i-am intrebat si pe cei de acolo si...aveau pareri diferite :) Grijile mele sunt mai mari fata de fetita si nepotul meu, dar sper ca am reusit sa ii protejez :) Eu nu am avut niciun miros specific, doar gustul metalic destul de pronuntat. O sa incerc sa mai merg la o masuratoare. :) Multa sanatate si sa auzim numai de bine ! :) Poate ne "descoperim", pe holul spitalului, cand venim la control. :)))
0
06-01-2017, ora 17:48
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Pentru doze de 30-50 mci o luna de restrictii este de ajuns. Dar, avand in vedere minorii la care tiroida inca se dezvolta (pana la 18 ani dureaza "maturizarea" tiroidei"), ar fi bine de facut o masuratoare suplimentara. Regula pentru minori se aplica si animalelor de companie.
In afara de radioactivitate externa masurabila, iodul radioactiv lucreaza intern pana la 12 luni si uneori peste 12 luni, in functie de doza si gradul de captare in organism.

De remarcat in continuare frenezia cu care se trateaza cu iod radioactiv tumori foliculare incapsulate declasificate din diagnosticul de "cancer", desi Tg e nedetectabila si resturile nesemnificative.
Riscul unei tumori secundare datorita iradierii exista si este imprevizibil peste ani.
0
06-01-2017, ora 18:50
cataleya 04
Nu este medic/terapeut
cataleya 04
bluetux, multumesc mult!
Eu sunt hotarata sa dorm separat inclusiv in luna februarie, nu intru in camera ei, nu ne tinem in brate foarte mult, gatesc cu manusi si aerisesc foarte mult. Credeti ca sunt suficiente aceste precautii, sau imi puteti recomanda si altceva ? Accept cu mare drag un sfat de la dv, sunteti foarte bine documentat.:) Voi mai face si 1-2 masuratori.
In alta ordine de idei, din cate inteleg, credeti ca nu era necesara doza de iod. Eu am incercat sa o refuz, dar mi s-a spus ca e mai sigur pt mine, avand in vedere acele zone dure ale nodulului si infiltarea capsulei...Am citit si eu raspunsul dv referitor la hotararea luata la congresul din 14 aprilie 2016, referitoare la clasificare.
0
06-01-2017, ora 20:40
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Precautiile enumerate sunt deajuns.

Iodul radioactiv e inutil in cazurile tumorilor incapsulate noninvazive, destul de numeroase si pe prezentul topic si la cazurile astea ma refeream.
In cazul invaziei de orice fel, lipsei incapsularii, caracterului difuz, I131 e obligatoriu.
0
06-01-2017, ora 21:37
cataleya 04
Nu este medic/terapeut
cataleya 04
bluetux, multumesc frumos!

Sper sa trec cu bine peste tot si sa raman sanatoasa, sa fiu alaturi de copila mea, care anul asta sustine examenul la liceu si Dumnezeu sa ma ajute sa nu mai apara altceva in anii urmatori. O sa revin dupa ce fac masuratorile, pentru a va cere parerea.
Multa sanatate tuturor si sa ne auzim si peste ani sanatosi si bucurosi ! Doamne ajuta!
0
07-01-2017, ora 10:18
bambi81
Nu este medic/terapeut
bambi81
Bună. Acum 10 ani am fost la Parhon pentru ca nu puteam rămâne însărcinată și am pus ca și motiv problema tiroidei.Atât atunci cât și acum analizele la sânge ies în limite normale.Atunci mi s a spus ca nu tiroida este motivul pentru care nu reușeam sa raman insarcinata.În cele din urma am reușit sa am un copil.La sfârșitul anului trecut am trecut prin 2 probleme:una la servici și cealaltă cu sănătatea mamei mele.M am consumat foarte tare, de plâns nu mai spun și de atunci am observat ca tiroida a început sa mi dea o oarecare jena, durere ca o mana în gat.Niciodată nu mi a făcut probleme și nici nu mi s a recomandat un tratament. După cum spuneam am făcut analizele, care ies în limitele normale iar la ecografie :lobi tiroidieni și itm cu diametre normale, exogene și semnal Dopul normale Bilateral și în itm noduli hipoecogeni cel mai mare în dreapta de 12, 4/7, 8 mm iar în stânga de 17, 2/7, 2 mm.fără adenopatie laterocervicale.doamna dc.endocrinolog din buzau mi a spus ca am 2 variante ori sa aștept 6 luni și sa vedem Cum evoluează ori sa fac punctia la parhon.M am speriat destul de tare având în vedere ca punctia din ce am citit este ca o biopsie și am făcut legatura cu boala mamei care a fost operata de cancer uterin.O sa merg săptămână viitoare la Parhon la dl.doctor Ursu Horia.A mai fost cineva la domnul doctor și este posibil sa mi fi făcut fel de fel de scenarii inutile asupra simptomelor avute?
0
07-01-2017, ora 20:33
bambi81
Nu este medic/terapeut
bambi81
De 3 luni iau Duphaston pentru a îmi regla menstruația (recomandare de la medicul ginecolog).Rog pe Bluetux sa citească mesajul meu și dacă poate sa mi răspundă. Mulțumesc
1
07-01-2017, ora 22:25
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Un endocrinolog bun trebuie sa faca o ecografie si in functie de rezultatul acesteia va urma (conform ghidurilor (American Thyroid Association Management Guidelines for Adult Patients with Thyroid Nodules and Differentiated Thyroid Cancer):

TSH normal sau crescut
- suspiciune inalta sau intermediara de malignitate - aspiratie cu ac fin (FNA) pentru noduli >= 1 cm.
- suspiciune redusa de malignitate - aspiratie cu ac fin (FNA) pentru noduli >= 1, 5 cm.
- suspiciune foarte redusa de malignitate - aspiratie cu ac fin (FNA) pentru noduli >= 2 cm.
- aspect benign - FNA nu este necesara.

Vor urma alte recomandari in functie de rezultatul FNA.
0
08-01-2017, ora 09:52
bambi81
Nu este medic/terapeut
bambi81
Mulțumesc pentru răspuns Bluetux.Din mesajul tău am înțeles că este posibil ca după ecografia efectuata de către dl doctor, sa nu recomande punctia ?sa fie durerea aceasta cauzată de altceva nu neapărat de ceva grav care ar necesita operația?din ce am citit pe forum majoritatea care au făcut punctia au ajuns la operație ori s au simțit și mai rău.
Adaugă un comentariu / răspuns
3521 comentarii 1 2 ..... 575859 ..... 117 118 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •