Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament

©

Autor:

Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
O nouă cercetare efectuată de Universitatea din Aberdeen pune în lumină experiențele persoanelor care trăiesc cu boli tiroidiene. Cercetarea dezvăluie că diagnosticul este doar începutul unei lungi călătorii pentru majoritatea pacienților, deoarece peste 90% dintre adulți continuă să prezinte simptome chiar și după ce au primit tratament.
În Marea Britanie, una din 20 de persoane suferă de o problemă cu tiroida, femeile având de șase ori mai multe șanse de a fi afectate decât bărbații. Afecțiunea are implicații fizice, mentale și emoționale semnificative, conducând adesea la concediu medical pe termen lung și la afectarea capacității de muncă.

Cercetarea, care a implicat colaborarea cu grupuri de susținere a pacienților și un sondaj de aproape 1.200 de pacienți, a evidențiat că este nevoie în medie de 4,5 ani pentru ca o boală tiroidiană să fie diagnosticată. Severitatea simptomelor s-a agravat de obicei înainte de a fi pus un diagnostic, necesitând mai multe întâlniri. În mod interesant, pacienții au raportat că se simt mai implicați și mai împuterniciți atunci când diagnosticul lor a fost pus de o femeie.

Chiar și după inițierea tratamentului, 92% dintre pacienți continuă să experimenteze simptome multiple, inclusiv oboseală, deficite cognitive și slăbiciune musculară. Deși unele aspecte ale vieții de zi cu zi s-au îmbunătățit după tratament, cum ar fi activitățile fizice și viața personală/de familie, implicarea pe piața muncii a arătat o îmbunătățire limitată pentru majoritatea pacienților.

Doar aproximativ 10% au raportat schimbări pozitive, în timp ce aproximativ 60% nu au experimentat nicio îmbunătățire, iar aproximativ 30% s-au confruntat cu condiții agravate.

Studiul a subliniat necesitatea unui sprijin mai bun și a unor inițiative politice, inclusiv o revizuire a eficacității tratamentului, înființarea unui grup de lucru pentru tiroidă la nivelul întregii Marii Britanii, creșterea gradului de conștientizare a profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la sănătatea femeilor și dezvoltarea politicilor la locul de muncă pentru a aborda bolile tiroidiene. Rezultatele cercetării urmăresc să atragă atenția asupra impactului disfuncțiilor tiroidiene și să susțină o abordare mai holistică în politica și inițiativele de asistență medicală.

sursa: MedicalXpress
foto: Pixabay/CC0 Public Domain

Data actualizare: 26-05-2023 | creare: 26-05-2023 | Vizite: 426
Bibliografie
The majority of thyroid patients still suffering years on from diagnosis, link: https://medicalxpress.com/news/2023-05-majority-thyroid-patients-years-diagnosis.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum