cerebrolysin - cui ii este recomandat?

29-12-2009
dstavrache
Nu este medic/terapeut
dstavrache
este adevarat ca acest extract se administreaza doar pentru celulele nervoase (cerebrale) lezate si nu cicatrizate? dupa spusele unui medic de la Tg.Mures acest medicament nu este recomandat unor pacienti cu leziuni mai vechi (de 2-3 luni).
51 comentarii 12 Înainte ›
0
30-12-2009, ora 12:19
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
De ce afecţiune suferiţi?
0
30-12-2009, ora 20:33
dstavrache
Nu este medic/terapeut
dstavrache
este vorba de tatal meu care a suferit un accident. are leziuni pe creier si probabil si la trunchiul cerebral. in prezent se afla in stare vegetativa. nu coopereaza deloc.
0
31-12-2009, ora 07:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Asa este, tesutul cerebral deja cicatrizat impiedica refacerea circuitelor neuronale cerebrale.Dar, din moment ce Cerebrolysin este indicat si in boli degenerative cum ar fi dementa senila de tip Alzheimer , si avand in vedere si starea bolnavului eu sunt de parere ca trebuie incercat, prea multe alternative terapeutice nu are.fie fiole de 5 ml intramuscular sau in perfuzie lenta cu glucoza 5%.sau Actovegin fiole.
0
31-12-2009, ora 10:57
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Idem, Casa drhouse!
Însănătoşire grabnică şi LA MULŢI ANI ;)
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜
| NIHIL SINE DEO - NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU |
→ Homo proponit, sed DEUS disponit - Omul propune, DUMNEZEU dispune! ←
˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜
0
01-01-2010, ora 18:47
dstavrache
Nu este medic/terapeut
dstavrache
Va multumesc pentru raspuns! De luni insa ne va fi dat acasa pentru ingrijiri. Este declarat bolnav cronic si nu ii mai fac mare lucru. Poate ma repet... dr. Maderas Sandor de la Spit de Urgenta Tg. Mures nu i-a recomandat Cerebrolysin pentru ca ii da o stare de agitatie pe care medicamentul Depakine ar trebui sa o anuleze..deci ceva cam. ilogic. De aceea am pus intrebarea pe forum.
Ce solutii se mai pot gasi pentru ameliorare, sau ce se poate intampla in asemenea cazuri, va intreb, din experienta dv.?
0
03-01-2010, ora 17:22
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca efectele secundare de la Cerebrolyzin sunt puternice, evidente, se fac simtite inainte de a se observa vreun beneficiu de la medicament, acesta se intrerupe.nu se spera ca aceste efecte secundare se vor anula cu alt medicament.in acest caz e normal sa nu i se mai recomande Cerebrolyzin.Va trebui sa mergi cu biletul de iesire din spital la MF. mai sunt si alte meicamente ce ar putea ajuta [ Tanakan, Milgamma etc. ].
0
03-01-2010, ora 20:20
dstavrache
Nu este medic/terapeut
dstavrache
Poate medicul de familie, ca medic nespecialist ( scuzati-mi termenul), sa recomande tratament pentru afectiuni neurologice? Va multumesc pentru raspunsul de mai sus!
0
05-01-2010, ora 19:04
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In primul rand trebuie sa urmeze terapia recomandata la iesirea din spital. In cazul tatalui, fiind intr-o situatie mai speciala si, cum am mai spus, neavand prea multe alternative terapeutice, nu cred ca s-au prescris prea multe pentru acasa. Si un medic de familie, fiind un specialist cu o pregatire pluridisciplinara, avand experienta mai mult sau mai putin cu astfel de bolnavi, poate recomanda medicatie adjuvanta ce ar ajuta la ameliorarea starii pacientului.Asa cum ai intrebat pe forum pentru a afla parerea mai multor persoane, tot asa, trebuie sa soliciti cu incredere si medicul neurolog, si medicul de familie in abordarea unor solutii.Numai bine!
0
12-01-2010, ora 09:40
dstavrache
Nu este medic/terapeut
dstavrache
Aveti perfecta dreptate! Nu i s-au recomandat prea multe medicamente, doar Depakine si Rivotril. Cu medicul de familie abia acum ne familiarizam; vom vedea, dupa un consult ce va recomanda in continuare.Va multumesc pentru sfat!
0
12-01-2010, ora 09:50
PLINA DE VIATA
Nu este medic/terapeut
PLINA DE VIATA
Buna ziua, va rog mult de tot pe cei ce citesc comentariul meu sa ma ajute.
Macroscopie : Fragment de col 21, 71 cm
Diagnostic histopatologic : Neoplazie intraepiteliala de grad inalt CIN 2-CIN3 cu extensie intraglandulara (vizibil clar dupa coloratie histochimica), acesta este rezultaul final la biopsie, va rog sa ma indrumati undeva la cluji, va multumesc tuturor
0
25-02-2010, ora 20:37
dstavrache
Nu este medic/terapeut
dstavrache
salutare tuturor! am si eu o intrebare: ce anume se recomanda in discopatii lombare? tocmai am facut niste radiografii in urma unor dureri de mijloc, si am aflat ca am discopatie.sistemul romanesc de sanatate este asa cum il stim... deci.apelez si la dumneavoastra. Va multumesc!
0
16-11-2010, ora 16:20
dorikkkkk
Nu este medic/terapeut
dorikkkkk
buna ziua, ma numesc Dorin si sunt student in anul I la medicina si am unele probleme cu memoria.As dori sami spuneti niste preparate cu scopul de a memora mai bine si de a creste atentia. Am inteles ca cerebrolysin este ceva bun cu un efect rapid ? am incercat mai multe feluri de preparate : piracetam, gingko si altele da nu pre ajuta si as dori sa afl daca acest Cerebrolysin are vreun efect pozitiv asupra memorarii si concentratiei, Mersi anticipat
0
27-07-2011, ora 01:42
rusus
Nu este medic/terapeut
rusus
Persoana cu accident vascular cerebral in antecedente de 2 ani, i ss-a recomandat CEREBROLYSIN, dar pacienta ar si o insuficenta renala dobandita, dupa impact.
Nu cunosc cat de severa este, dar, daca puteti sa-mi comunicati, ce sa citesc eu in analizele facute?, ce parametrii care evidentiaza, o insuficienta renala severa.
Multumesc anticipat.
0
27-07-2011, ora 23:05
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
¦●÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷●¦

Salve!
Dstavrache, discopatiile lombare pot fi tratate cu ajutorul gimnasticii medicale (prin kinetoterapie), masajului medical reflexogen (prin reflexoterapie), fizioterapiei (pentru managementul durerii), a unor băi de şezut cu plante medicinale şi, nu în ultimul rând, dacă se va impune, pot fi tratate prin purtarea unor orteze speciale.
Însănătoşire grabnică! Dumnezeu să vă binecuvânteze.
_

Dorikkkkk, problemele dv. cu memoria ar trebui să fie investigate de un medic neurolog. Cerebrolysin este frecvent prescris pentru îmbunătăţirea memoriei, concentrării şi atenţiei, printre altele, însă numai după un consult medical adecvat. Consultaţi medicul!
PS-50 Fosfatidilserina este foarte bună pentru memorie, documentaţi-vă cu privire la ea.
http://www.provitanutrition.com/Boli/Afectiuni/Memorie-Creier-Sistem-Nervos/PS-50-Fosfatidilserina-60capsule/50mg-Esential-pt-creier.html
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
_

Rusus, insuficienţa renală se diagnostichează pe baza unor analize serologice, uree şi creatinină, în principal, dar şi pe baza unei biopsii renale sau a unui RMN, de pildă.
Ce să citiţi dv. în analizele făcute? Vedeţi dacă nivelele de uree şi creatinină din sânge sunt crescute peste limita normală! Consultaţi un medic internist / urolog.
Însănătoşire grabnică. Dumnezeu să vă binecuvânteze!


_

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
| NIHIL SINE DEO - Nimic fără DUMNEZEU! |
"Boala este o enigmă care trebuie dezlegată, nu doar din perspectiva strict biologică, ci şi din cea sufletească şi spirituală" - Dr. Pavel Chirilă.
¦●÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷●¦
0
20-08-2011, ora 10:46
Ana9021
Nu este medic/terapeut
Ana9021
Buna ziua! Am si eu o intrebare..Am patit de curand un accident, am fost operata la cap, in partea stanga pentru ca s-a format un hematom..operatia nu a durat mai mult de o ora, dar apoi doctorii m-au bagat in coma indusa...din cate am inteles puteam ramane paralizata, puteam sa nu mai vorbesc, dar toti doctorii mi au spus ca sunt o persoana puternica.mai am de facut 6 luni de tratament cu cerebrolyzin, fenobarbital si cavinton. in afara de faptul ca am mici pierderi de memorie, sunt oki.doamna doctor a zis ca dupa astea 6 luni nu o sa mai am probleme cu pierderile de memorie si vroiam sa va intreb : dumneavoastra ce credeti? Multumesc mult!!
0
24-08-2011, ora 18:38
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ana9021, în mod normal, în urma curei cu Cerebrolysin şi Cavinton nu veţi mai avea pierderi de memorie; vă scriu aceste cuvinte din propria mea experienţă. Fiţi încrezătoare, totul va fi bine!
Ş mie mi s-a întâmplat să am pierderi de memorie destul de importante. Mă înfricoşau! Au debutat după ce am făcut 2 şocuri, unul clinic şi unul anafilactic, în aceeaşi zi, şocuri din cauza cărora am dezvoltat şi o tulburare de stres posttraumatică. Ca şi fapt divers, am ales să-mi tratez mai întâi tulburarea de stres posttraumatică, cu ajutorul unei cure cu 5-htp (5-hidroxitriptofan), administrat în concentraţie de 50 mg, de două ori pe zi, zilnic, timp de 3 luni de zile. După 14 zile de la terminarea curei cu 5-htp, am început să-mi tratez şi pierderile de memorie, cu Cerebrolysin şi Cavinton (Cerebrolysin-ul mi l-am făcut intravenos, o dată la 3 zile, timp de 2 săptămâni), iar Cavintonul l-am luat în concentraţie de 30 mg, de două ori pe zi, zilnic, timp de o lună. Încă de la începutul spre mijlocul curei cu Cerebrolysin şi Cavinton m-am eliberat de pierderile de memorie, slavă Domnului.
Vă doresc însănătoşire grabnică şi multe binecuvântări divine.
Toate cele bune,
Nick
0
24-08-2011, ora 19:23
Ana9021
Nu este medic/terapeut
Ana9021
Multumesc mult pt raspuns..
0
25-08-2011, ora 14:29
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Nu aveţi pentru ce! Cu multă şi deosebită plăcere v-am oferit răspunsul meu umil.
După orice FURTUNĂ, fără excepţie, iese SOARELE, iar pentru oamenii care acceptă şi îndură, cu răbdare, credinţa că totul va fi bine şi cu mulţumire, efectele nefaste ale furtunii respective, răsplata va fi mult mai frumoasă decât un CURCUBEU, pentru că ea întotdeauna provine de la Dumnezeu.
Vă veţi face bine, nu vă îngrijoraţi, nu fiţi pesimistă, nu disperaţi!
Pup şi îmbrăţişez,
Nick
0
25-08-2011, ora 22:07
Ana9021
Nu este medic/terapeut
Ana9021
Intr-adevar, dupa orice furtuna, iese soarele, dar ce e urat e ca am 21 de ani, iar eu akm puteam sa raman cu sechele sau paralizata, ce viata ar mai fii fost aia ??? oricum, e urat si din partea mea ca ma plang atat ..eu mai am de urmat tratamentul pana in ianuarie 2012 si am intrebat o pe d-na doctor daca dp ce il voi termina ma va durea acolo unde sunt operata, iar ea mi a spus ca nu.sunt fricoasa de felul meu.oricum multumesc mult, Ms. Nick!!
0
28-08-2011, ora 17:57
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ana9021, puteaţi să rămâneţi cu sechele, dar nu aţi rămas. Şi dacă aţi fi rămas, în baza legii compensaţiei (când se ia ceva, se dă altceva), cu siguranţă aţi fi primit ceva în schimb, pentru a putea să vă continuaţi mersul pe drumul vieţii dv., în deplin acord cu bunătatea, iubirea şi harul lui Dumnezeu.
Trăiţi în lumină, ca în Lumină să rămâneţi pe vecie.
Cu iubire şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick
0
29-08-2011, ora 12:40
Ana9021
Nu este medic/terapeut
Ana9021
Iti multumesc mult pentru raspuns..Problema e ca( mai noi am auzit de la cineva ) eu chiar daca voi fii ok 5-10 ani de zile, e posibil sa mi apara altcv, sa ma imbolnavesc si sa fiu nevoita sa ma operez iarasi :( un batranel care a trecut app prin accelasi lucru prin care am trecut si eu, a fost super- ok dp operatie si dupa 10 ani a facut tumora :(..) Si eu iti doresc toate cele bune,
Ana Maria
0
29-08-2011, ora 20:36
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ana9021, haideţi să vă spun o micuţă povestioară. Veţi înţelege ceva foarte important din ea!
A fost odată o pădure impozantă în România. Atât de frumoasă era, încât toate vieţuitoarele care trăiau în ea se simţeau pe deplin fericite. Timpul se scurgea şi pădurea parcă nu îmbătrânea. Copacii erau foarte tineri în ciuda nenumăraţilor ani care se scurseseră şi în ciuda vicisitudinilor ocazionale pe care le înfruntaseră. Dar ceva s-a schimbat. Într-o zi, în plină vară, un front atmosferic rece s-a abătut peste arealul pădurii, ca de altfel şi peste proximitatea de sud a ei. Rafalele puternice de vânt, care înregistrau viteze de peste 100 de km/h, precipitaţiile abundente, de 50 l/m2, temperatura scăzută, sub +5 grade Celsius, umiditatea specifică deosebit de mare, nebulozitatea extrem de ridicată, de 8/8, presiunea atmosferică peste 790 mm Hg şi, nu în ultimul rând orajele, fulgerele însoţite de tunete, păreau că şi-au pus adânc amprenta asupra pădurii cufundate în întuneric, per ansamblu. După terminarea furtunii, razele soarelui au presărat lumină, iar vieţuitoarele au ieşit din vizuinele lor, vizibil speriate, începând să privească împrejurimile. Uimirea s-a instalat în existenţa lor. Deşi pădurea trebuia să fie răvăşită de la un capăt la celălalt, că doar fusese prinsă în plină furtună, din cei peste 20 de milioane de copaci, care alcătuiau pădurea, doar 30 au suferit distrugeri importante. Ceilalţi erau intacţi! La mai puţin de 14 zile după furtună, din cei 30 de copaci doar 8 au supravieţuit; 6 s-au refăcut complet, iar 2 au rămas cu sechele (au rămas toată viaţa cu un coronament diform), dar, chiar şi aşa, au fost mulţumiţi că nu s-au uscat, că li s-a oferit darul de a continua să trăiască. Ceilalţi 27 s-au uscat, în plânsul pădurii care cu greu şi-a luat rămas bun de la ei.
_

" Problema e ca( mai noi am auzit de la cineva ) eu chiar daca voi fii ok 5-10 ani de zile, e posibil sa mi apara altcv, sa ma imbolnavesc si sa fiu nevoita sa ma operez iarasi :( un batranel care a trecut app prin accelasi lucru prin care am trecut si eu, a fost super- ok dp operatie si dupa 10 ani a facut tumora :(..) "

- Povestioara de mai sus, morala ei, ce v-a învăţat?
Ce i se întâmplă lui A, nu trebuie neapărat să i se întâmple şi lui B, deşi riscul de întâmplare este sau poate fi identic.
Şi la mine este posibil să apară altceva. De pildă, peste 10 ani risc să mă îmbolnăvesc de leucemie, din cauza alimentaţiei care este poluată electromagnetic, acest fapt destabilizându-mi echilibrul plasmatic al elementelor figurate din sânge. Credeţi că din cauza acestui risc eu trebuie să-mi canalizez gândirea pe o frecvenţă negativă? NU!
Acel bătrânel are o viaţă, dv. aveţi altă viaţă. Amândoi aveţi aceeaşi destinaţie - Raiul, împărăţia lui Dumnezeu - dar mergeţi pe drumuri diferite.
Vă rog foarte frumos să nu vă mai stresaţi negativ cu gândul la ce poate fi, pentru că nu veţi face decât să atrageţi suferinţă în viaţa dv., mai multă decât vă este ea rezervată a fi.
Gândiţi POZITIV!
_

Numai bine,
Nick
0
31-08-2011, ora 19:47
Ana9021
Nu este medic/terapeut
Ana9021
Ai dreptate si iti multumesc ca imi explici atatea lucruri..oricum, recunosc ca micuta povestioara a avut 10% cuvinte pe care le-am cautat in DEX :D..Nu ma stresez, numai ca acum ma gandesc la tot felul de lucruri care e posibil sau nu sa mi intample, ti-am spus ca de mica am fost fricoasa in ceea ce priveste problemele de sanatate (pentru ca nu prea am avut )..Imi promit ca am sa gandesc POZITIV :)


Multa sanatate,
Ana Maria
0
31-08-2011, ora 20:59
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Cu multă şi deosebită plăcere v-am explicat.
Gândiţi-vă doar la lucrurile pozitive care pot să vi se întâmple, nu şi la cele negative. Gândiţi pozitiv, că doar v-aţi auto-promis, nu? (" Imi promit ca am sa gandesc POZITIV :) ").
Răspundeţi-mi, vă rog, dacă doriţi, la următoarea întrebare, după ce citiţi contextul de mai jos:
Vă aflaţi la o masă. Din cauza unei mişcări bruşte vărsaţi un pahar mare cu apă, dar reuşiţi să-l prindeţi la timp, astfel încât să nu se verse toată apa din el, ci doar jumătate din ea.
Ce vă impresionează mai profund, faptul că aţi vărsat jumătate din conţintul apei, faptul că aţi reuşit să "salvaţi" jumătate din cantitatea de apă, din pahar, care s-ar fi putut vărsa şi ea, sau faptul că aţi făcut mişcarea bruscă în urma căreia s-a produs accidentul???
Toate cele bune,
Nick
0
06-09-2011, ora 16:14
Ana9021
Nu este medic/terapeut
Ana9021
Dap, mi-am promis si ma tin de cuvant..toata lumea imi spune ca asta a fost cumpana vietii mele :)..sunt ok, pana la urma am 21 de ani, am o viata inainte..In legatura cu contextul citit : m-ar impresiona profund faptul ca am reusit sa "salvez " jumatate din cantitate apei..
0
07-09-2011, ora 22:13
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ana9021, mă bucur că aţi ales a doua variantă, şi anume: "faptul că aţi reuşit să "salvaţi" jumătate din cantitatea de apă". Această alegere denotă predilecţia pe care o aveţi către a gândi pozitiv. Însă predilecţia pare a nu fi constantă!
Dacă aţi fi fost "obligată" să alegeţi 2 variante, din cele 3 puse la dispoziţie, care ar fi fost a doua variantă pentru care aţi fi optat? :)
_

Acestea sunt cele 3 variante extrase din contextul de mai sus:
- faptul că aţi vărsat jumătate din conţinutul paharului;
- faptul că aţi reuşit să "salvaţi" jumătate din cantitatea de apă, din pahar, care s-ar fi putut vărsa şi ea;
- faptul că aţi făcut mişcarea bruscă în urma căreia s-a produs accidentul.
(răspunsul dv. este foarte important!).
_

Numai bine,
Nick
0
09-09-2011, ora 12:58
Ana9021
Nu este medic/terapeut
Ana9021
A doua varianta ar fii :faptul ca am facut miscarea brusca in urma careia s-a produs accidentul..:):):)

Toate cele bune,
Ana Maria
0
13-09-2011, ora 09:32
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ana9021, iniţial aţi trecut testul psihologic al gândirii pozitive constante, pe care l-am formulat în mod special pentru dv., dar când v-am pus în postura de a mai alege o variantă, din păcate, l-aţi picat.
Haideţi să vă explic algoritmul psihologic al testului: dv., dacă aţi fi avut şi dacă aţi avea o gândire pozitivă constantă, în niciun caz nu v-aţi fi simţit obligată să alegeţi şi o a doua variantă, când eu v-am cerut, adică cea cu "mişcarea bruscă în urma căreia s-a produs accidentul", ci aţi fi rămas doar cu prima variantă aleasă, şi anume: "faptul că aţi reuşit să "salvaţi" jumătate din cantitatea de apă", pentru că eu v-am spus, citez: "dacă aţi fi fost "obligată"", cuvântul obligată fiind pus între ghilimele, deci avea sens de opţiune figurativă.
Aţi fi trecut testul gândirii constante pozitive dacă mi-aţi fi dat un răspuns în genul acesta: "nu pot să aleg o a doua variantă, pentru că cele 2 variante rămase adică: "faptul că aţi vărsat jumătate din conţinutul paharului" şi "faptul că aţi făcut mişcarea bruscă în urma căreia s-a produs accidentul", sunt amândouă negative, iar eu gândesc pozitiv; în plus, nu mă poate obliga nimeni, sunt liberă să aleg sau nu ce şi când doresc" :)
Viaţa vă pune întotdeauna în faţă situaţii în care pozitivismul este amestecat cu negativismul, uneori foarte subtil, ascuns, făcându-vă de multe ori, cu VOIA dv. relativă, să optaţi pentru negativism, nu pentru pozitivism, pentru că aşa vă simţiţi dv. "obligată" de unele sentimente, trăiri, emoţii, instincte, imbolduri, persoane, împrejurări, circumstanţe, întâmplări etc.
În concluzie NU este suficient să gândiţi pozitiv la începutul unei acţiuni, ca la sfârşitul ei să gândiţi negativ. Este bine să gândiţi pozitiv de la început până la sfârşit, adică de la începutul vieţii până la sfârşitul ei, îndiferent de circumstanţe, de pildă:
- dacă în ziua X plouă, deşi un meteorolog Y de serviciu al ANM a spus că nu va ploua, ci că va fi soare, iar dv., iniţial, aţi gândit pozitiv şi v-aţi făcut planuri de ieşire în parc, în final nu trebuie să vă întristaţi şi să gândiţi negativ. Gândiţi-vă că ploaia era necesară în acel moment pentru agricultură, să spunem. Veţi avea ocazia în altă zi să vă plimbaţi prin parc!
- dacă în ziua X sunteţi diagnosticată cu o boală gravă, de către un medic specialist, deşi medicul dv. de familie v-a spus că sunteţi sănătoasă tun, iar dv., iniţial, aţi gândit pozitiv şi nu v-aţi făcut niciun fel de grijă, nici nu aţi luat tratament, în final nu trebuie să gândiţi negativ. Gândiţi-vă că boala respectivă este îngăduită de Dumnezeu în viaţa dv. pentru a vă face o persoană mai bună, pentru a vă determina să mai învăţaţi ceva din suferinţă, pentru a vă disciplina, pentru a vă face mai empatică la suferinţa altora, ca să-i puteţi înţelege şi ajuta mai bine; pentru a vă purifica sufleteşte, pentru a vă apropia mai mult de El etc. Oricum, credinţa vă va ajuta să vă faceţi bine de acea boală, iar gândirea pozitivă constantă va contribui foarte mult;
- dacă în ziua X vă întâlniţi cu un om pe stradă şi primiţi o ofensă de la dânsul, deşi dv. aţi crezut că veţi avea o zi perfectă, din toate punctele de vedere, iar dv., în mod iniţial, aţi gândit pozitiv şi aţi considerat că veţi profita la maxim de perfecţiunea acelei zile, în final nu trebuie să vă întristaţi şi să gândiţi negativ. Gândiţi-vă că acel om a avut o problemă care l-a determinat să vă jignească; înţelegeţi şi iertaţi întotdeauna. Căutaţi circumstanţe atenuante şi gândiţi întotdeauna pozitiv, văzând doar partea bună a situaţiei. Şi exemplele pot continua!
Ştiu că vă este greu, dar NU vă este imposibil. Aveţi în dv. şi lângă dv. tot ce vă trebuie să reuşiţi: lumină, iubire, armonie şi tot ce mai este pozitiv. Folosiţi-le şi veţi vedea cât de bine vă va fi.
Gata, mi-am terminat prelegerea :)
Sper că v-am putut ajuta cu ceva.
Toate cele bune,
Nick
0
13-09-2011, ora 14:16
Ana9021
Nu este medic/terapeut
Ana9021
Sunt genul de persoana care se implica, ajut aproape pe orice are nevoie (si asta inainte de accident), au fost momente in viata cand mergeam pe strada si daca vedeam un om batran sau un copil ca plange, plangeam si eu chiar daca habar nu aveam de ce a patit.Dupa ce am iesit din spital ma gandeam, incercam sa mi dau seama cu ce am gresit de a trebuit sa trecut prin asta.Ce mi s-a parut ciudat a fost ca un preot a produs accidentul, el a intrat cu masina in noi..ce crezi despre asta ??
0
18-09-2011, ora 17:30
oana cristiana
Nu este medic/terapeut
oana cristiana
buna ziua!am mare nevoie de ajutor.tatal meu a suferit un accident in urma caruia a fost nevoie de o operatie pentru indepartarea unui hematom din partea dreapta a capului dupa ureche.au spus ca i-a fost impins creierul spre trunchiul cerebral care ar fi fos afectat.acum este in coma profunda.dupa operatie medicii au spus ca va fi indusa coma, iar acum ne spun sa avem rabdare.momentan face tratament cu cerebrolisyl pentru a vindeca leziunile de pe creier formate in urma hematomului care a avut 12 cm.acum reactioneaza la atingeri ale membrelor si ii creste tensiunea cand este mama mea langa el si plange.va rog din sulfet sa imi spuneti daca credeti ca isi va mai reveni.azi trec cele 72 de ore critice de la operatie pe care trebuie sa le depaseasca.va rog din suflet sa imi raspundeti.multumesc si multa sanatate si iubire in suflet.
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 12 Înainte ›

04-09-2020, ora 14:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Masca Respiratorie KN95

Evită măștile neconforme
Masca KN95 de la Manasana a fost evaluată și testată de peste 50 de medici, poze și concluziile acestora le găsești aici.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.