contraceptivele si nodulii la sani la 40 de ani

13-12-2008
lenutica
Nu este medic/terapeut
lenutica
buna ziua,
mi s-a descoperit la ambii sani noduli.
Am facut si ecografie si mamografie si mi s-a spus ca totul este in regula.
Am voie sa mai continui cu anticonceptionale? Imi poate face rau acest lucru. Mentionez ca am 40 de ani si nu fumez.
multumesc frumos
3 comentarii
0
13-12-2008, ora 16:47
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
depinde de anticonceptionale...Desi, dupa 40 de ani nu prea mai sant recomandate anticonceptionalele orale.Cere sfatul unui endocrinolog sau ginecolog.
0
24-12-2008, ora 22:46
troia
Nu este medic/terapeut
troia
Sunt cam in aceeasi situatie. Simt unele neplaceri la sanul drept. Am facut 2 ecografii la interval de un an. Mi s-a spus ca nu sunt probleme. Poate pentru linistea mea ar trebui sa fac si o mamografie. Medicul internist care ma trateaza si pentru alte probleme mi-a zis ca nu e necesar sa fac mamografia, ca ma iradiez degeaba. Am 40 de ani si mi s-au prescris anticonceptionale pentru 3 luni. Au fost recomandate pentru un chist ovarian. Am si un inceput de uter fibromatos. Sunt la a treia folie de anticonceptionale Karissa dar sunt foarte suparata ca trebuie sa le iau. Pana la aceasta varsta nu am luat anticonceptionale orale. Chiar am evitat sa fac asta datorita efectelor secundare. Din ce am citit ulterior, nu mai sunt indicate dupa 35 de ani, mai ales daca sunt alte probleme de sanatate (HTA, colesterol ) cum e cazul meu. Cred ca s-a eliminat chistul chiar dupa a 5 pastila.
Mi-ar placea sa mai discutam despre administrarea anticonceptionalelor la varsta noastra mai ales daca sunt ceva neplaceri la sani. Ai mai aflat ceva in acest sens?
0
05-01-2009, ora 14:13
lenutica
Nu este medic/terapeut
lenutica
medicul ginecolog mi-a recomandat cerazette. Sunt tot un fel de anticonceptionale. Mi-a spus ca in timp acesti noduli se absorb. Medicul m-a asigurat ca aceste pastile pot fi luate si dupa 40 de ani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Recomandări contraceptive la femeia de 30-40 ani
  • Nodul dureros la sân
  • Nodul nedureros la sân
  • Când trebuie operați nodulii la sân?
  • Biomarkeri pentru identificarea leziunilor premaligne la sân - o nouă perspectivă în abordarea sănătății sânilor la femei
  •