Coxarrtroza bilaterala - alt remediu in afara protezarii?

01-02-2019
Geo Alexandra
Nu este medic/terapeut
Geo Alexandra
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere: tatal meu are coxartroza bilaterala, iar la un consult la spitalul de urgenta Floreasca a fost inscris pe lista de asteptare pentru proteza de sold (avea puseu algic pe soldul drept), insa de atunci au trecut 3 luni si, intre timp, cu tratamentul prescris de medicul ortoped care l-a consultat (Osteocare, Osteogenon si Reumastop), durerea s-a diminuat mult si el nu mai vrea sa faca operatia pentru ca este foarte speriat. Inca nu a fost contactat pentru proteza, dar presupun ca ii va veni randul in cateva luni. Are 70 ani si sufera si de retinopatie pigmentara (se teme ca in perioada de recuperare nu o sa se descurce sa mearga fara sa vada cu cadru metalic sau baston), are si palpitatii, stenoza lombara, protruzii discale L2-S1 cu amprentarea sacului dural, scolioza dextroconcava, punte osteofitica L2-L3 stanga cu edem osos la nivelul unghiului anterosuperior cop vertebral L3.
Exista o alta procedura in afara operatiei care l-ar putea ajuta? Infiltratii, vreun tratament pe care il puteti recomanda?
Medicul ne-a spus ca indiferent de tratament, tot la operatia de protezare va ajunge, dar cum el este atat de speriat de operatie, nu-l pot obliga, dar nici nu pot sa-l las sa sufere sau sa astept pana cand nu o sa ma poata merge deloc. Care sunt riscurile daca nu face operatia ?
Va multumesc foarte mult !
1 comentarii
0
02-02-2019, ora 00:45
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
indicatia operatiei este durerea si scaderea calitatii vietii. daca nu are dureri atunci nu trebuie operat. probabil candva vine si momentul cand durerile vor fi de nesuportat. in prima faza trebuie mentinuta mobilitatea articulatiei prin kinetoterapie, bicicleta, inot. sa nu fie supraponderal insa nici foarte slab (o musculatura buna este esentiala pentru stabilitatea protezei).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •