daca scot masele, pozitia dintilor se va mai schimba, maxilarul se retrage?

21-01-2013
Alexescu
Nu este medic/terapeut
Alexescu
Am purtat aparat dentar pentru corectarea dintilor. Doctorul mi-a recomandat inca de la inceput sa scot masele de minte (maxilar superior) pentru ca nu exista destul spatiu si pun presiune pe ceilalti dinti.
Am doua intrebari:
1. Este dureroasa extractie maselei de minte? Este dificil?
2. Maxilarul este iesit in afara. Dintii din fata nu 'calca' pe cei de pe mandibula. Intrebare este daca scot masele, pozitia dintilor se va mai schimba, adica maxilarul sa se retraga si sa nu mai fie iesit in afara? Sper ca m-am facut inteles.

Multumesc.
5 comentarii
0
21-01-2013, ora 21:17
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
EXtractiile se fac sub anestezie, deci nu sunt dureroase. In privinta gradului de dificultate, depinde de mai multi factori: pozitia molarilor, gradul de eruptie, forma radacinilor etc, dar pt un medic/chirurg bun nu e o problema.
Extractia molarilor de minte nu va modifica muscatura ci va impiedica o inghesuire mai accentuata. Consultati un ortodont
0
25-01-2013, ora 11:10
jowieee
Nu este medic/terapeut
jowieee
Buna ziua,

Si eu sunt oarecum in aceeasi situatie. Trebuie sa imi scot doua masele de minte pentru a putea purta un aparat dentar in partea de jos pentru indreptarea caninilor. Insa acum am mici spatii intre doua masele si imi intra mancarea tot timul acolo. Ma doare zona destul de tare. Medicul dentist mi-a spus ca odata ce imi voi pune aparatul nu voi mai avea aceasta problema, maselele se vor apropia, iar acel spatiu dintre ele va disparea. As vrea sa va intreb, dupa ce nu voi mai purta aparatul, acele spatii dintre masele nu vor mai aparea in timp?Ma gandesc ca neavand maselele de minte, dintii se vor mai departa putin, mai ales in spate unde sunt maselele. Si atunci vor aparea iar acele spatii.
0
28-04-2014, ora 11:37
Mariusyka
Nu este medic/terapeut
Mariusyka
Buna ziua. Am o intrebare daca se poate, in spatele ultimei masele din partea inferioara a gurii mi-a iesit o umflatura mica, am reusit cumva sa ma uit cu laterna sa vad mai exact despre ce este vorba, s-a format o umflatura rosie cu o pata alba sub forma unei mici masele, este posibil sa fie inceputul unei cresteri a maselei de minte sau este o infectie?...Mentionez aici ca am usoare dureri la inghitire pe partea dreapta si simt usoare intepaturi dinspre urechea dreapta, in rest dureri am doar la mancare, falca dreapta nu este umflata, nu prezint puroi sau alte complicatii...Ce imi recomandati cu maxima precizie si exactitate?
0
28-04-2014, ora 14:47
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, Mariusyka! Dupa cum ai banuit, poate fi vorba de maseaua de minte care incearca sa erupa. Acolo probabil este inflamata mucoasa; Este important sa ai o igiena cat mai "perfecta", sa nu se "infecteze"zona. Mergi la un dentist/chirurg dento-alveolar/bmf, vei face o radiografie si se va vedea daca are rost sa-i lasi sa erupa sau trebuie scos ( de multe ori pozitia lui in os nu-i permite sa erupa ). Trebuie sa mergi la un control, pe forum sunt niste sfaturi si idei, ce nu inlocuiesc consultatia.
0
16-06-2014, ora 13:19
Gianina66
Nu este medic/terapeut
Gianina66
Buna ziua! Legat de maseaua de minte, in urma unei interventii asupra molarului 38(curatat canale cu ace mai lungi decat radacinile maselei, nefolosind opritor), introducere pansament cu solutie Walkhoff, la scurt timp au inceput dureri si tumefierea obrazului stang.In urma acestei interventii(am uitat sa specific ca a gasit un nerv necrozat)am trecut prin trei spitale, la UPU.Ultimul fiind la Bucuresti, la Clinica Universitara de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, intr-o stare foarte grava, desfigurata, direct pe masa de operatie.Dupa o luna de spitalizare am iesit cu diagnosticul parodontita apicale acute supurate.As dori sa stiu ce reprezinta si din ce cauza s-a provocat(culpa medicului sa de alta natura)?
Va multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •