de cate ori este normal sa faci sex pe saptamana? | Forumul Medical ROmedic

de cate ori este normal sa faci sex pe saptamana?

06-10-2010
chris1981
Nu este medic/terapeut
chris1981
de cate roi e normal sa faci sex pe saptamana?
de cate ori este normal sa faci sex de fel? pentru ca prietena mea este obisnuita sa faca mai mereu de fel dar este normal sa fac sex mereu de fel ?
nu ma pricep de fel.dati-mi o ideie va rog f mult.
7 comentarii
0
01-07-2019, ora 09:08
crisbal
Nu este medic/terapeut
crisbal
Daca ai vârsta intre 14-30 ani, cam de 2 ori / zi, dacă poți...
Intre 31-40 de ani, cam 1 data /zi.
Intre 41-50 de ani, 1 data / săptămână.
Intre 51-60 de ani, 1 data / luna.
După 60 de ani, 1 data / an.

Dar dacă relația voastră sexuala nu este funcțională, frecventa va fi mult mai rara...
1
23-07-2019, ora 15:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Chiar daca frecventa sexuala scade in cazul multor cupluri odata cu varsta, nu exista vreo regula. Azi, jumătate dintre bărbați și una din cinci femei declară la 70-80 de ani că încă sunt activi sexual. Un procent semnificativ dintre aceste persoane au chiar o frecvență sexuală similară mediei segmentului de vârstă 18-59 de ani. La fel, un procent semnificativ dintre barbatii de peste 50 de ani au o frecvență sexuală similară mediei de la 31-40 de ani.

Reducerea dorinţei sexuale ţine, de cele mai multe ori, de elemente bio-psiho-sociale. E data nu doar de reducerea nivelului hormonilor sexuali odata cu varsta, ci si de reducerea calitatii relatiei de cuplu. Cu alte cuvinte, atunci cand frecventa sexuala scade sub un nivel acceptabil pentru cuplu, sunt de cautat atat cauzele biologice cat si cele psihologice, relationale. La fel de adevarat e ca fericirea în cuplu nu creşte atunci când sporirea frecvenţei sexuale nu are la bază o creştere a nivelului afecţiunii reciproce.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
07-07-2020, ora 01:22
Rosalinda_pink
Nu este medic/terapeut
Rosalinda_pink
Buna seara! Nu stiu daca sunt pe subiect exact... dar am nevoie de un sfat! Am 31 de ani si sunt casatorita de 11 ani, sotul are 34 de ani si avem 2 copii de 7 si, respectiv 9 ani! Eu consider ca avem o familie frumoasa si toata lumea ne invidiaza, doar ca in adancul relatiei scartaie ceva, si anume faptul ca sotul meu este mai mereu obosit, si de putine ori pe luna avem timp sa facem dragoste. Atunci cand se intampla, de cele mai multe ori eu nu ajung la orgasm pt ca dureaza intre 5 si 10 minute maxim. Eu am.dat un pic vina pe el pentru ca nu mi se pare ca ii pasa prea mult ca eu raman nesatisfacuta. Am impresia ca poate sufar eu de ceva anume...nu stiu ce sa cred...de putine ori am avut norocul si de al doilea numar pt a ajunge la orgasm.. motivul principal - ca este obosit si nu mai poate iar. In cele mai multe cazuri am.terminat masturbandu-ma pt ca altfel ma simt foarte nervoasa si nu pot incepe alta zi. problema.este ca are probleme cu somnul de cand il stiu
. am ajuns sambata sa plec cu fetele noastre la plimbare vreo 3 ore ca sa poata sa se odihneasca si sa fie fresh pentru mine... dar parca este mai obosit... nu stiu ce sa mai fac...mentionez ca facem sex cam o data pe sapt... foarte rar de 2 ori... si eu nu reusesc sa ajung la orgasm... i-am sugerat de mai multe ori ca ma poate ajuta el sa termin si cu alte metode dar ma considera disperata si i se pare ca eu am o problema... il iubesc foarte mult si chiar am incercat sa ma uit dupa altcineva dar nu pot... il vreau pe el si mi se pare normal la aceasta varsta sa vreau mai mult sex... ajung la 50 de ani si nici o data pe an nu mai vrea... l-am amenintat de mai multe ori ca il voi insela daca nu ii pasa cat de frustrata ma simt cand ajung la orgasm foarte rar si el nu rateaza nicio ocazie... nu mi se pare corect. si nici nu cred ca cer imposibilul... multumesc din suflet si astept pareri!
0
08-07-2020, ora 13:24
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Imi pare foarte rau cand aud astfel de cazuri pentru ca stiu si eu ce inseamna nepotrivire sexuala... Daca omul nu constientizeaza ca o parte din problema poate fi si a lui, atunci nu cred ca se poate face nimic... Ca sa poti sa rezolvi o problema trebuie intai sa o accepti ca ea exista. Cred ca cel mai dureros lucru intr-un cuplu este atunci cand unul dintre ei refuza comunicarea si nu mai e atent cu nevoile celuilalt.
Asa a fost dintotdeauna ? Poate nu stie cum sa te satisfaca si ii e rusine sa arate asta. Ar trebuie sa-l faci sa inteleaga ca nu e nici o problema, ca nu se naste nimeni atotstiutor si ca orice in viata se poate invata, trebuie doar sa fii deschis si sa vrei... Sa stii ca, la noi barbatii, exista frica asta ca femeia nu o sa ajunga la orgasm, ceea ce este destul de neplacut, pentru ca ne simtim invalizi ca barbati. Tensiunea asta te poate face sa performezi din ce in ce mai prost in pat, si sentimentul asta negativ se amplifica, ca intr-o avalansa. Trebuie multa intelege din partea partenerului si multa comunicare. Este adevarat ca unele femei nu pot ajunge la orgasm orice le-ai face dar este la fel de adevarat si ca exista barbati care nu se pricep ce sa faca in pat. Asa ca nu exista o regula generala, ca atunci cand ceva nu merge este doar vina unuia.
1
08-07-2020, ora 14:13
Rosalinda_pink
Nu este medic/terapeut
Rosalinda_pink
Multumesc mult! Problema este ca evita subiectul si nici nu vrea sa discutam. il cunosc si stiu ca se simte rau din cauza asta dar mi se pare ca nu prea are chef sa recunoasca asta. avem si un program foarte incarcat si poate influenteaza si chestia asta!! Multumesc inca o data pentru raspuns!!
0
07-08-2020, ora 15:47
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poate nu ar strica Rosalinda sa il inviti sa mergeti impreuna la un psihosexolog. Ai putea sa ii spui ca e ceva important pentru tine si ca ar insemna mult daca ar accepta sa mergeti impreuna pentru a va fi mai bine in cuplu. In cabinetul de psihosexologie discutiile sunt foarte deschise si intrebarile specifice usureaza mult comunicarea, inclusiv cea pe tema discrepantelor din intimitate.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
23-08-2020, ora 00:03
Adryan04
Nu este medic/terapeut
Adryan04
Rosalinda_pink
Aceiasi problema o am si eu cu sotia mea problema este apetitul ei sexual foarte scazut, eu sunt casatorit de 4 ani si asa a vost de la inceputul relatie dar am zis ca se schimba ba mai mult a promis dar schimbarea nu se observa deloc si imi e foarte greu inteleg prin ce treci, daca gasesti o rezolvare inaintea mea poate lasi un comentariu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbaÈ›i, în relaÈ›iile pe termen lung
  •