de cateva luni imi tot apar si dispar niste fisuri la baza penisului

25-10-2008
andreivip2004
Nu este medic/terapeut
andreivip2004
Buna ziua! Problema mea consta in faptul ca de cateva luni imi tot apar si dispar niste fisuri la baza penisului care imi provoaca mancarimi, exista vreun tratament? si daca da.. care.

Si a doua parte a subiectului meu este legata de faptul ca in copilarie am suferit o operatie in zona genitala pentru ca aveam un testicul necoborat sau acesta se deplasase, nu stiu exact, in momentul de fata testicolul drept este la jumatate ca marime fata de celalalt dar nu ma deranjeaza cu nimic, in afara de partea estetica. Sunt ingrijorat deoarece am citit ca testiculul care nu a coborat in mod natural este considerat ca fiind anormal si de aceea chiar si dupa un tratament reusit este considerat ca exista o probabilitate crescuta de infertilitate sau cancer. Intrebarea mea este daca este adevarat acest lucru si cum as putea afla daca sufar de una din cele doua afectiuni si care este procentul ca aceste afectiuni sa apara. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cu nerabdare.
4 comentarii
0
26-10-2008, ora 11:47
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca fisurile si mancarimea apar dupa contact sexual neprotejat inseamna ca prietena ta are o micoza genitala si trebuie sa mearga la ginecolog.Daca folosesti prezervativul, vezi daca-ti mai apare ceea ce spui tu; daca da, inseamna ca nu-l folosesti corect.Unge-te cu nidoflor si pastreaza o igiena stricta genitala. De infertilitate, daca o ai sau nu, ai sa vezi cand ai sa-ti doresti copii.Daca dupa o perioada mai lunga de sex neprotejat partenera ta nu ramane insarcinata, trebuie sa mergi la control.Procentul de a face cancer este mic, nu te mai gandi la asta.
0
26-10-2008, ora 19:15
andreivip2004
Nu este medic/terapeut
andreivip2004
Va multumesc pentru raspuns, am o prietena stabila de 3 ani si nu folosim prezervativ, de igiena nu se pune problema, este deja stricta. Credeti ca legat de a 2 a problema este necesara o vizita la medic? Va multumes din nou si va urez o zi buna.
0
27-10-2008, ora 20:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ar fi bine sa ajungi cu o trimitere si la endocrinolog, sa cunosti si parerea d-lui.Numai bine!
0
15-05-2010, ora 17:37
ldcristina31
Nu este medic/terapeut
ldcristina31
BAIETELUL MEU DE 1 AN SI 1 LUNA ARE TESTICOLUL NECOBORAT IN SCROT DE LA NASTERE, MENTINEZ CA NU ESTE FOTANT SI DOAR CEL DREPRT NU ESTE COBORAT.AVEM DE URMAT TRATAMENT CU PREGNYL, AS DORII SA VAD RASPUNSURI DE LA UN SPECIALIST ENDOCRINOLOG DACA SE POATE CE EFECTE SECUNDARE POATE AVEA PREGNYL, SI DACA MAI SUNT MAMICI CU BAIETI CE AU LAUT PREGNYL VA ROG FRUMOS SA MI SCRIETI.MULTUMESC MULT
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Penisul normal vs penisul anormal - dimensiuni, caracteristici, limite
  • Lucruri pe care nu le știai despre penisul tău
  • Infecție penis fără contact sexual - cauze și tratament
  • Studiul microbiomului mucoasei genitale masculine
  •