De o saptamana am o problema, ma dor tamplele

25-02-2012
DonStalin
Nu este medic/terapeut
DonStalin
Buna seara, de o saptamana am o problema, ma dor tamplele, dupa aceasta durere se muta dupa ceafa apoi in crestetul capului, frunte si apoi iarasi la tample(mai accentuat tamplele si dupa ceafa) si ma simt de parca as fi baut, adica nu ma pot concentra, nu sunt atent, uit unele chestii pe moment, ametesc pentru cateva clipe imi simt capul infundat.Simt de parca nu as fi eu, parca nu mai am vointa sa fac nimic si ma simt si obosit.Mentionez ca am aproape 18 si urmez un tratament pentru rinita, care l-am inceput acum 5 zile.Tratamentul consta in colargol, sinupret.Este tratamentul o cauza a durerilor mele de cap?Am incercat panadol, ibuprofen si aspirina.Dar mi-a calmat durerile pentru cateva ore atat dar tot le simteam.Si mai simt ca mersul lucrurilor s-ar intampla fara voia mea, ca si cum as fi inconstient(cateodata nu tot timpul).
Va multumesc anticipat.(Scuzati-mi limbajul neacademic)
11 comentarii
0
25-02-2012, ora 23:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Uita-te pe prospectul medicamentelor pe care le iei la efecte adverse. Vezi daca sunt specificate si durerile de cap.

2. Dupa ce termini sa le iei, daca durerile de cap tot mai persista, mergi si fa un control oftalmologic.
0
26-02-2012, ora 18:43
DonStalin
Nu este medic/terapeut
DonStalin
M-am uitat pe prospectul medicamentelor dar nu scrie ca efecte adverse, durerile de cap.Nu inteleg de ce tot persista durerile, nu am patit niciodata sa tina asa de mult.
0
27-02-2012, ora 21:56
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
In genul asta sunt si eu, sufar de anxietate si iti dai seama, cand te mai apuca si frica si atacurile de panica, parca nu e tocmai ceea ce iti doresti.
Si nu iau nici o pastila, doar beau ceai de sunatoare, care ma calmeaza si am o conditie mai buna. La mine e cam de cateva zile aceaste senzatii, nu prea ma doare capul, mai rar, dar cam in aceleasi zone ca si tine.
Sincer nu stiu de la ce poate fi... :-??
N-am mai avut asa pana acum (bine, ca asta vara am fumat legale, deci asta e un lucru...)
0
27-02-2012, ora 23:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Verificati dioptriile.
Mie un astigmatism miopic de 0, 5 mi-a dureri cumplite de cap timp de un an.
Am luat peste 10 cutii de analgezice ca nu ma puteam concentra la facultate.
In ziua in care mi-am pus ochelarii au disparut si durerile.
0
28-02-2012, ora 14:49
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Eu unul stau si la calculator foarte mult, probabil ar trebui sa reduc din el, din moment ce am vreo 5 ani de experienta.
0
28-02-2012, ora 18:05
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna DonStalin,
Imi pare rau sa aud ca te confrunti cu durerile de cap de o saptamana, cred ca este neplacut!
Durerile de cap pot avea o cauza organica(probleme oftalmologice, biliale, etc) si asta e cel mai in masura sa-ti spuna medicul de familie sau un alt medic generalist, a.i iti recomand un consult la un astfel de specialist si eventual sa-ti faci investigatiile de baza.
Totodata, durerilor de cap pot fi un simptom al unei tensiuni psihice, al unei stari de teama;ingrijorare pe termen indelungat si de intensitate peste moderat, preocupare, irascibilitate, suparare si in acest sens iti recomand sa aplici tehnici de relaxare, sa iti propui zilnic cel putin o ora pe zi sa faci activitati care te relaxeaza, iti confera stare de bine, de placere.
Presiunea in ceafa, dificultatea de concentrare, ameteala, oboseala, lipsa de chef sunt si simptome specifice starilor de anxietate.
Daca mergi la medic si in urma investigatiilor, iti ies analizele normale, atunci sunt mari sanse cauza sa nu fie una organica, ci una psihogena. In aceasta situatie iti recomand sa apelezi cu incredere la cateva sedinte de psihoterapie.
Este important ca parintii tai sa stie despre aceste stari, astfle incat sa te sprijine si sa te sustina.

Mult succes, sanatate si armonie interioara!
0
28-02-2012, ora 20:13
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
"Simt de parca nu as fi eu"

Si aceasta este un simptom al anxietatii, doamna psihoterapeut?
0
28-02-2012, ora 20:47
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Buna seara, si eu ma confrunct cu durerei de cap - intradevar cam multe am pe el ( pe cap ) - pe undeva le-am lasat cam in ultimul moment - dar maine e ziua in care am ocazia sa rasuflu usurata. Cred ca nu trebuie sa ma stresez - nu am avut timp sa ma odihnesc - mi-am facut totul singura - ca n-am gasit pe net gata facute - si acum mai am de facut ceva la bucatarie, le pun la fiert si ma culc...poate fierb pana se ard ca eu nu cred ca mai pot auzi soneria imi explodeaza capul... Doaman psihoterapeut - sunteti draguta. o sa revin cu vesti. Multumesc.
0
29-02-2012, ora 12:10
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna TicTac222,

'simt de parca nu as fi eu' este un simptom des intalnit in starile de anxietate, care se numeste depersonalizare si/ sau derealizare. Acest simptom este de obicei o consecinta a hiperventilarii, sau a oftatului/cascatului frecvent, firesc in starile de teama /anxietate.

O zi frumosa, senina si armonioasa!

Mult succes!
0
29-02-2012, ora 12:42
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Multumesc pentru raspuns.
0
01-06-2012, ora 04:46
MinodoraIonut
Nu este medic/terapeut
MinodoraIonut
De cateva zile, mai precis vreo 10 zile..Am niste dureri in ceafa.Nu sunt extraordinar de dureroase, dar sunt iritante tinand cont ca persista de atata timp.Uneori durerile se mai muta si in fata, in tample, dar nu persista mult, cateva secunde.Daca las capul in jos, durerea nu o simt, dar este dureros cand las capul pe spate, parca simt durerea mai intens in ceafa...Imi simt capul greoi si uneori ma doare cand intorc capul in partea stanga sau dreapta.Durerea persista pe tot parcursul zilei, si devine obositoare.Mentionez ca pierd destul timp in fata laptop-ului.
Mi-as dori sa imi puteti raspunde la intrebare si astept un raspuns.As vrea sa stiu daca trebuie sa ma sperii din cauza acestei dureri si unde ar trebui sa merg pentru investigatii.Multumesc din suflet.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul