De vreo trei sapatamani simt o mancarime in urechi care este accentuata noaptea

28-12-2009
ondina
Nu este medic/terapeut
ondina
Buna ziua.
Am si eu o problema si as dori un raspuns de la un medic specialist orl.
De vreo trei sapatamani simt o mancarime in urechi care este accentuata mai ales noaptea (ziua aproape ca nu am nimic). La inceput m-am scarpinat, apoi am realizat ca totusi nu e bine ce fac. Mi-am luat de la farmacie alcool boricat 4 % si mi-am pus in urechi. Mancarimea s-a mai diminuat dar f putin. Noaptea simt cand dorm pe o parte sau pe alta cum mi se lasa o durere care apoi trece usor. durerea e suportabila si nu dureaza mult. Mi-am pipait urechile si nu ma dor. Nu ma dor nici ganglionii. Ce sa fac? ce poate insemna aceasta mancarime? E grav? sau mai pot astepta pana dupa 3 ianuarie ca sa merg la medic. precizez ca am sunat la cateva policlinici dar fiind perioada cu anul nou nu am gasit pe nimeni.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
9 comentarii
0
28-12-2009, ora 14:46
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Buna ziua! Mentionez ca nu sunt medic ORL, dar va spun si eu ce stiu.
In general pruritul localizat la urechi recunoaste ca si cauze diabetul zaharat, o alergie microbiana sau o preeczema otica. Din moment ce badijonajul cu alcool boricat nu a dat rezultat, puteti incerca un badijonaj usor cu un betisor de urechi cu vata inmuiata in otet diluat din mere, sau cu zeama de lamaie in care puneti si o picatura de mentol (ulei de menta). Deasemenea ati putea incerca sa luti un antialergic usor, de exemplu clorocalcin. Daca exista si ceva ca niste cojite, s-ar putea sa fie o eczema. Pentru asta nu as putea sa va recomand ceva. Nu stiu!
Sanatate! si poate imi spuneti si mie daca v-a fost ceva de folos.
P.S.
Oricum si alcoolul boricat si ce v-am spus eu sunt solutii de moment pentru a reduce mancarimea. Daca aceasta cedeaza macar in aceste zile, ulterior va trebui sa mergeti sa faceti cateva investigatii.
0
28-12-2009, ora 15:14
ondina
Nu este medic/terapeut
ondina
Sincera sa fiu m-am gandit si eu la o posibila alergie pt ca sunt o persoana cu predispozitii la alergii. Este posibil sa ma fi iritat samponul atunci cand m-am spalat pe cap. De exemplu aseara mi-am pus tampon de vata inmuiat in ulei inainte de a face dus pe cap pt a-mi proteja urechile. Cojite nu am. Mancarimea este ceva de genul cand te gadila cineva cu o pana sau cu un fir de par in ureche. Sper sa nu fie nevoie de pastile deoarece evit cat pot tratamentul medicamentos. Acum stateam si analizam ca parca am infundata urechea dreapta. Poate fi oare de la alcoolul boricat?
0
28-12-2009, ora 15:55
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
In acest caz este foarte simplu. Schimbati samponul (dar probabil ca deja il schimbase-ti), asa ca reveniti la ce foloseati inainte cu trei saptamani si ramaneti fidela produsului care va prieste cel mai bine. Deocamdata continuati badijonajul cu ce aveti la indemana dintre cele mentionate (chiar si alcoolul boricat de exemplu).
Esti foarte nostima! Stii ce am patit eu odata? Am curatat conductul auditiv cu un betigas din acelea si nu am observat ca de fapt bucatica de vata ramasese INAUNTRU ! Nu mai auzeam bine si saream intr-un picior! Bine ca m-am prins la timp despre ce era vorba si bucatica nu a alunecat mai profund caci altfel nu mai puteam sa o scot singura ci ar fi trebuit sa merg la un ORL-ist!
Te pup!
Sarbatori fericite
0
28-12-2009, ora 16:37
ondina
Nu este medic/terapeut
ondina
Merci pt sfaturi. Niciodata nu strica o vorba buna si o incurajare.
Sarbatori fericite si tie si numai bine !
0
03-01-2010, ora 14:55
ana-maria24
Nu este medic/terapeut
ana-maria24
Buna ziua!
Mama mea in varsta de 42 de ani in urma unor analize i s-a zis ca are puncte pultacee(de culoare galben-gri).De aproape un an se chinuie cu aceasta problema.A fost la mai multi medici printre care si medici care i-au zis ba ca problema is amigdalitele si trebuie scoase, ba ca nu are nimic, ba ca are candida, pana un medic i-a zis ca are aceste puncte.Nici ea nu stie ce sa creada si ce are defapt.Ideea e ca ea elimina pe gura un fel de flegma, de culoarea mentionata mai sus.A tot luat antibiotice, apoi i s-a dat sa i-a augmentin si ospen.
Daca puteti sa ne ajutati cu un raspuns sau ce tip de analize ar trebui sa faca sau o recomandare unde ar putea merge sa o vada un medic bun, precizez ca mama mea locuieste in Iasi.
Va multumesc,
0
04-01-2010, ora 10:01
ondina
Nu este medic/terapeut
ondina
Buna ziua.
Nu vreau sa va descurajez dar va zic ca eu am fost pana la urma la urgenta pe data de 31.12.2009. Medicul orl-ist care era de garda mi-a zis ca nu am nimic. Precizez ca am fost la Spiridon. Pe mine ma mananca in continuare urechile si ma inteapa f tare in partea de jos sub lob. Cateodata mi se extinde durerea si la gat. Pe mine ma sperie faptul ca medicii nu se ocupa cum ar trebui de toate cazurile si le trateaza cu superficialitate. Nici eu nu cunosc un medic competent. As dori de asemenea un raspuns de la cineva care cunoste.
Am auzit ca sunt medici buni la clinica ORL deschisa recent in cadrul Spitalului Sf. Spiridon.
Eu am fost acolo dar am fost la camera de garda nu la cabinetul vreunuia din doctori.
0
04-01-2010, ora 16:06
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
-Buna ondina, am vorbit cu o colega de-a mea dermatolog si mi-a confirmat ceeace banuiam si eu, cred ca ceeace ai tu tine de dermatologie. In acest caz iata numele unui dermatolog bun in Iasi Dr. Taranu la Spitalul CFR.
-Pana fac rost si de numele unui dermatolog (asta in jur de ora 17) iti propun si sa cauti printre prietenii tai pe cineva care are un Bioptron (poate chiar medicul de familie sa aiba, la noi in oras majoritatea au) si fa-ti la urechi. Cate 4 minute la fiecare.
0
04-01-2010, ora 17:28
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Si iata si numele unui Dr ORL pe care il poti contacta la policlinica Sf. Spiridon DR. GHINDARU.
DESI NU CRED CA DUPA CE VEI VEDEA UN MEDIC DERMATOLOG, VA MAI FI CAZUL!
O noapte, , bunica"!
0
07-01-2010, ora 12:36
ondina
Nu este medic/terapeut
ondina
Am facut control ORL la spitalul de recuperare la doctorita Radulescu Luminita. O femeie foarte calma si foarte comunicativa, care stie sa vorbeasca cu pacientul. Nu am nimic dpdv ORL la urechi. Se pare ca alta e cauza mancarimilor din urche. Durerea in schimb e de la nevralgia de trigemen.
Azi am fost la Clinica de langa Spiridon, la alergologie. Eu am mai fost acolo acum 3 ani la doctorita...vai ma scuzati...la profesor Sinitchi (nu stiu exact daca asa se scrie numele)! Un medic complet dezinteresat sau poate plictisit de meserie ! M-a internat aiurea fara sa fie nevoie. Toti pacientii aveau aceeasi medicatie indiferent de alergie. Ne dadea predinson ca sa ne adoarma ca sa nu deranjam. Eu nu am luat si am refuzat sa stau in spital. Mi s-au facut niste teste alergice care erau citite la vreo 2 ore dupa ce venea dr de la curs de la UMF. Testele trebuiau interpretate dupa 20 de minute si nu dupa 2 ore, timp in care ma dezumflam si ma dezroseam de 1000 de ori.
Azi am fost tot la Spiridon ca sa vad cum e noua doctorita Veres Liliana. Nu am gasit-o era plecata la curs la UMF. Dar am vazut-o din nou pe SPAGHISTA de asistenta sefa, pe care data trecuta era sa o bat de nervi. Numai cat am vazut-o mi-am dat seama ca nu s-a schimbat nimic acolo.
Poate cineva sa-mi recomande alt medic alergolog in Iasi ?
Raspuns pt ana-maria24: ati incercat la clinica ORL de la spitalul de recuperare? am auzit de dr Cozma si de Dr Radulescu Luminita (saptamana viitoare nu o gasesti ca e in Germania dar incepand cu data de 17 ianuarie este in clinica)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.