Dureri de cap și presiune intracraniană

10-06-2023
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Am 75 de ani, sunt profesor pensionar și mă confrunt, de mai mulți ani, cu puternice dureri de cap și presiune în cap. Am făcut două RMN cerebrale și mi-au ieșit leziuni ischemice milimetrice vechi și atrofie cerebrală și cerebeloasă. Medicul neurolog a spus că nu e vorba despre vreo tumoare cerebrală, ci de modificări apărute din cauza vârstei. Menționez că mi s-au mai pus următoarele diagnostice: colon iritabil formă spastică, boală diverticulară, hernie hiatală incipientă, gastrită antrală congestivă, osteoporoză, spondiloză cervicală și lombară, cu fractură de vertebre (pentru fiecare dintre ele, am urmat tratament). În plus, am urmat (un an de zile) un tratament la psihiatru, pentru depresie severă și anxietate (cu Quetiapină și Tritico). Durerile de cap și presiunea, însă, nu cedează, ba parcă se intensifică cu trecerea timpului. Oare cauza să fie depresia și anxietatea? Sau poate fi vorba despre ceva mai grav (anevrism cerebral, AVC sau atceva de genul acesta)?
2 comentarii
0
27-06-2023, ora 10:51
Lilly of the valley
Nu este medic/terapeut
Lilly of the valley
Bună ziua! Vă răspund doar ca să vă transmit că empatizez cu suferința dvs, eu am o durere de cap de peste 2 ani, nu am găsit nimic la toate investigațiile făcute. Am crezut mult timp că de vină e anxietatea, dar acum cred că durerea de cap îmi induce anxietate. Sper din suflet să găsiți un remediu!
0
28-06-2023, ora 07:59
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Mulțumesc pentru răspuns. E posibil să fie așa cum sugerați dv. Dacă mă gândesc bine, durerea de cap este mai veche (doar că ea s-a intensificat în ultimul timp), pe când anxietatea este mai recentă. Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: