Dureri in piept stanga si pe toata partea stanga a corpului

20-05-2024
Red John
Nu este medic/terapeut
Red John
De ceva timp ma tot incearca dureri apasate in partea stanga a pieptului si in zona inimii. Am fost la toti medicii posibili: cardiolog, neurolog, ortoped, reumatolog (am si dureri mari de spate zona lombara), insa nu mi s-a pus niciun diagnostic clar si mi s-a spus ca nici pe departe nu e ceva grav. La cardiolog am fost de 2 ori, in ambele dati mi s-a facut EKG si testele necesare, insa mi s-a spus ca nu este de la inima.
Ce ma ingrijoreaza este faptul ca durerea s-a dus pe toata partea stanga, de la degetele picioarelor, la venele din gat, venele de langa ochi si in cap. De asemenea, de ceva timp partea stanga a corpului imi este mult mai slaba decat partea stanga. Mana si piciorul stang imi tremura pe alocuri, nu mai am aceeasi forta in ele cum am in cele din partea dreapta.
Ocazional am niste "crize" care se manifesta cu dureri in zona pieptului, se transforma in furnicaturi/dureri pe mana/fata/gat/picioare, batai ale inimii peste medie, senzatie de rece.
Tin sa precizez ca am facut toate analizele de glicemie/glucoza/lipide, am facut CT si raze, negasind nimic in neregula nicaieri.
Nu vreau sa imi pun eu singur diagnosticuri si nici sa fac pe medicul, insa toate astea arata a simptome de infarct miocardic, desi daca era vorba de asa ceva, probabil as fi fost dus de mult. Exista oare posibilitatea de a face "mici" infarcturi care in timp sa se acumuleze? Am ajuns la concluzia asta deoarece simt cum gradual pierd din forta corpului in partea stanga, aici adaugand si fata. Alta explicatie chiar nu gasesc, poate doar sa imi fie partea lombara atat de afectata incat sa fi apasat pe un nerv care sa imi afecteze partea stanga a corpului, insa din nou, mi s-a spus ca nu ar fi asta cauza.
2 comentarii
0
20-05-2024, ora 14:03
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Simptomele pe care le descrii pot fi, într-adevăr, alarmante și înțeleg îngrijorarea ta. Voi încerca să ofer informații care să te ajute să înțelegi mai bine situația ta, dar este esențial să continui colaborarea cu medicii pentru a ajunge la un diagnostic corect.

Simptomele și posibilele cauze:

1. Durerea apăsătoare în piept și la nivelul inimii - Este bine că ai consultat un cardiolog și că investigațiile cardiace (EKG, testele specifice) nu au arătat probleme la nivelul inimii. Acest lucru reduce probabilitatea unor afecțiuni cardiace grave, cum ar fi infarctul miocardic.

2. Dureri de spate și posibila iradiere a durerii - Dacă durerile de spate sunt severe, este posibil să existe o problemă la nivelul coloanei vertebrale (de exemplu, hernie de disc, stenoză spinală) care poate cauza iradierea durerii spre alte părți ale corpului. Aceasta ar putea explica simptomele pe partea stângă a corpului.

3. Slăbiciunea unilaterală și tremorul - Simptomele de slăbiciune și tremor pe o parte a corpului pot sugera o afectare neurologică. Deși ai menționat că ai văzut un neurolog, ar putea fi util să reiei evaluarea neurologică pentru a explora mai profund aceste simptome. Ar putea fi necesare investigații suplimentare, cum ar fi electromiografia (EMG) sau studii ale vitezei de conducere nervoasă.

4. Simptomele de „crize” - Descrierea ta sugerează posibilitatea unor evenimente paroxistice, care ar putea fi legate de probleme neurologice sau chiar tulburări de anxietate. Anxietatea poate adesea imita simptomele altor afecțiuni grave și este cunoscută pentru capacitatea ei de a provoca manifestări fizice intense.

Ce ar trebui să faci în continuare:

- Consultație neurologică detaliată: Având în vedere slăbiciunea unilaterală și tremorul, ar fi prudent să soliciti o reevaluare neurologică, dacă nu s-a făcut deja în detaliu.
- Reevaluare la un centru medical multidisciplinar: Uneori, simptome complexe cum sunt ale tale necesită evaluarea de către mai mulți specialiști în același timp.
- Monitorizarea și jurnalul simptomelor: Înregistrează când apar simptomele, intensitatea lor, factorii declanșatori și durata lor. Acest jurnal poate fi foarte util medicilor tăi.
- Managementul stresului și anxietății: Având în vedere impactul semnificativ al stresului și anxietății asupra sănătății fizice, explorarea unor metode de reducere a acestora ar putea fi benefică, fie că este vorba de terapie, meditație, exerciții de respirație sau alte tehnici de relaxare.

Este important să continui colaborarea cu medicii și să urmezi recomandările lor. Sper ca aceste informații să te ajute să găsești direcții utile în investigațiile tale medicale.
0
10-06-2024, ora 00:05
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Din simptomele și istoricul pe care le descrieți, NU este vorba de infarct miocardic. Dacă problema persistă, se poate face test de efort (EKG în timpul efortului), dar poate să nu fie necesar dacă este clar că problema NU este de la inimă. Nu există mici infarcte, care să se acumuleze într-un infarct mare.

Un examen neurologic merită făcut, pentru problemele de mișcare si sensibilitate pe o parte a corpului. În neurologie, mai mult decât în alte specialități, contează mult să vă examineze direct un specialist (nu doar CT sau RMN).

Dacă toate examinările sunt normale, dar problemele persistă, poate fi desigur și de la stres.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  • Scorul de calciu arterial coronarian prezice evenimentele cardiovasculare adverse majore în durerea toracică
  •