dureri ingrojitoare de picioare. Nu pot sa stau in picioare mai mult de sase ore

39 comentarii 1 2
0
11-10-2011, ora 15:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Simptomele D-voastra sunt tipice pentru o suprasolicitare fizica a membrului pelvin.
Incercati o pauza sportiva (exclus total jogging, tenis, foot-ball, banda de alergat) timp de 4-5 luni si cuantificati rezultatele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
20-03-2012, ora 11:47
clau85
Nu este medic/terapeut
clau85
Buna ziua. Sotul meu are 30 de ani, 1, 73 inaltime si 80 de kg si de vreo 3-4 luni il dor picioarele ingrozitor de la genunchi in jos, durere de oase. Initial durerea a aparut de vreo 2-3 ani dar se manifesta doar cand ploua sau cand era innourat, dar de vreo cateva luni durerea e zilnica si se manifesta dupa ce sta in picioare la servici 4-5 ore si nu stie ce sa faca. Mentionez ca nu are alte probleme de sanatate. Va rog frumos sa ne indrumati catre un medic specialist la care ar putea merge ca sa afle ce are.
Va multumesc anticipat!
0
20-03-2012, ora 18:51
roro.
Nu este medic/terapeut
roro.
Buna ziua.Am proble cu glezna stanga.mio tot sclantesc intruna.Am dureri la nivelul plantei, in degete(fara degetul mare), ambele maleolele ma dor, si nu pot sa calc pe glezna, nu pot indoi degetele,.Din cauza durerii nu pot merge mult, alerga, sta in picioare foarte mult.Piciorul meu e mai mereu umflat, si am si diastazis tibio peronier.Tot timpul port fasa elastica.Ce as putea safac pentru a ma putea vindeca.Multumec mult.Imi cer scuze pentru deranj.
0
21-03-2012, ora 10:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Scuzati-mi ignoranta, insa nu am inteles nici unul dintre elementele semnificative: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice (de unde aveti diastazis-ul????), reumatologic-inflamatorii, metabolice, vasculare, neurochirurgicale etc etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
24-03-2012, ora 14:14
karyna_gabriele
Nu este medic/terapeut
karyna_gabriele
Buna ziua! Am o problema care ma chinuie in fiecare zi de vre o cativa ani. Am 25 de ani si in urma cu 3 ani, am inceput sa merg din ce in ce mai greu in special cu piciorul drept. Nu pot sta pe varfuri, calc stramb atunci cand pasesc, calc pe din afara, nu stiu daca m am exprimat corect. Nu mai reusesc sa urc scarile, nici macar in tramvai sau in autobuz nu pot urca, doar fiindca e putin cam inalt. Anul trecut am ramas insarcinata si problemele dupa parerea mea sau agravat, au inceput sa se inmoaie genunchii si sa cad de nenumarate ori. Ma simt incapabila, bolnava, de uneori nici nu mi vine sa ies din casa. Am facut un control acum 3 ani in urma si o radiografie la piciorul drept, cu toate ca probleme am si la stangul, dar mai putine. Mi s a spus ca trebuie sa ma operez, deoarece osul de la glezna nu este drept, ci curbat si problema aceasta ar fi de cand m am nascut. Acum ma dor foarte tare picioarele. nu stiu ce sa fac, deoarece banuiesc ca o operatie de genul este foarte costisitoare si nu stiu daca mai am posibilitatea sa o mai fac, avand in vedere ca s a agravat. Acum 3 ani era posibil acum insa nu stiu. Fetita mea are 7 luni acum si mi e frica si sa o tin prea mult in brate sa nu cumva sa cad cu ea.Daca ma poate ajuta cineva, ma poate sfatui, ii multumesc anticipat
0
25-03-2012, ora 09:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles exact, dar poate fi vorba despre un picior scobit (pes cavus) de origine neurologica, foarte dificil de gestionat.
Sincer, nu v-as sfatui sa va operati in Romania, unde nu exista know-how-ul necesar unor astfel de interventii extrem de complexe.
In primul rand aveti nevoie de o evaluare neurologica precisa (de tip cotatie clinica, in nici un caz RMN sau alte investigatii), la un neurolog cu vasta experienta in gestionarea piciorului scobit de origine neurologica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
26-03-2012, ora 01:26
karyna_gabriele
Nu este medic/terapeut
karyna_gabriele
multumesc frumos pentru raspunsul si sfatul dvs. Consultatia si radiografia de acum 3 ani le facusem in Italia iar medicul imi spusese sa merg dupa concediul din august sa stam de vorba pentru a programa operatia. Eu nu am mai fost deloc, gandindu ma ca ar fi prea costisitor si nu mi as permite. Sper totusi ca anul acesta sa reusesc sa fac aceasta interventie, pentru ca sincer mi e frica sa nu ajung intr un scaun cu rotile! Va multumesc foarte mult inca o data!
0
11-06-2012, ora 22:53
ra18
Nu este medic/terapeut
ra18
Buna seara!
Ma numesc Raluca, am 19 ani (1.72 m si 55kg) iar de 2 ani, picioarele incep sa ma doara in timpul verii.deja am picioarele pline de vene sparte, care ar putea fi cauza?am incercat tot feluri de creme pentru a ameliora durerea, dar e pentru o perioada scurta de timp.pe langa durerea fizica, a devenit si inestestic...

Multumesc!
O seara buna !
0
11-06-2012, ora 23:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles localizarea anatomica a problemei D-voastra: prin picior se intelege formatiunea anatomica situata mai jos (distal) de glezna, pentru a evita confuzia cu membrul inferior, compus din sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna si picior.
Nu ne-ati precizat nici statusul profesional si sportiv: cat timp stati in picioare pe zi, cat timp mergeti pe jos etc?
Daca discutati despre """vene sparte"""""", trebuie sa apelati la un specialist in Chirurgie Vasculara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de picioare
  • De ce te dor picioarele - cauze și tratament
  •