epilepsie

07-01-2016
Colibrik
Nu este medic/terapeut
Colibrik
Buna seara. Mama mea are 76 ani si a fost diagnosticata de un an de zile cu epilepsie. In afara unor ameteli si a unor vinatai care ii apar pe corp, nu a facut vreodata vreo convulsie. In schimb face o cearta din orice, a devenit nemultumita si nervoasa. Va intreb daca ea nu face aceste crize, daca diagnosticul o fii corect sau ar trebuii sa o reevalueze cineva la psihiatrie?
25 comentarii
0
07-01-2016, ora 23:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista un tip de epilepsie in care poti face crize. Se descopera prin RMN, tomografie. Cred ca se numeste Epilepsie de lob temporal stang.

Face crize si cu tratamentul care i s-a prescris ? Isi ia tratamentul ?
0
08-01-2016, ora 19:45
Colibrik
Nu este medic/terapeut
Colibrik
Nu face nici un fel de crize. De aceea ma indoiesc de diagnosticul ei. Exista epilepsie fara crize?
0
08-01-2016, ora 21:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nu face nici un fel de crize si e doar nervoasa, trebuie vazuta de psihiatru.

Daca avea epilepsie de lob temporal stang care nu prea e cu crize (am scris eu gresit mai sus, imi cer scuze), ii trecea nervozitatea de la valproatul de sodiu, carbamazepina sau ce medicament i s-a administrat pentru epilepsie.

Presupun ca i s-a gresit diagnosticul.

De unde are vanatai ? Cititi cu atentie prospectele medicamentelor pe care le mai ia si vedeti la efecte secundare daca produc vanatai si daca trebuie anuntat medicul.
0
09-01-2016, ora 18:03
Colibrik
Nu este medic/terapeut
Colibrik
Medicul spune ca aceste vinatai care apar si dispar sunt de la epilepsie. Tratamentul ei este: cavington forţe, trogran si încă unul ( revin cu denumirea).
0
09-01-2016, ora 19:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Epilepsia - Simptome


Convulsiile sunt singurul simptom vizibil al epilepsiei.

Exista mai multe tipuri de convulsii, iar simptomele fiecarui tip in parte se manifesta diferit la diferite persoane. Convulsiile pot dura de la cateva secunde pana la cateva minute. Constienta poate fi pierduta sau mentinuta in timpul convulsiilor, depinzand de tipul de epilepsie. Unii bolnavi isi amintesc ce s-a intamplat in timpul convulsiilor, in timp ce altii nici nu realizeaza ca au facut convulsii.
Convulsiile in timpul carora bolnavul cade sau muschii devin rigizi (tepeni) sau isi pierde controlul sunt usor de recunoscut. Dar multe convulsii nu implica aceste reactii, si pot fi foarte greu de recunoscut. Unele convulsii se manifesta printr-o privire fixa si pierduta timp de cateva secunde. Altele constau in cateva spasme musculare, sau in caderea capului din pozitia normala sau perceptia unor mirosuri (de obicei neplacute) si unor imagini pe care doar bolnavul le simte.
Convulsiile epileptice survin, adesea, fara o avertizare in prealabil, cu toate ca unii bolnavi mentioneaza o "aura" inainte de inceperea convulsiilor. Convulsiile inceteaza atunci cand activitatea electrica anormala se incheie si activitatea cerebrala revine la normal.
Convulsiile sunt de doua tipuri:
- partiale
- generalizate
0
09-01-2016, ora 19:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Diagnosticarea epilepsiei


Stabilirea diagnosticului este vitala pentru identificarea celui mai eficient tratament pentru controlarea convulsiilor.
Diagnosticul epilepsiei poate fi dificil. Trebuie consultat un medic specialist neurolog si este nevoie de colaborarea deschisa cu acesta. Examinarea facuta de acesta se va axa in principal pe 3 intrebari si anume:

Au fost convulsii cu certitudine sau ceva asemanator convulsiilor?

Mai multe conditii pot fi asemanatoare convulsiilor, dar nefiind de fapt convulsii. Acestea includ:
- dureri de cap cu caracter de migrena
- spasme musculare
- ticuri
- tulburari de somn
- convulsii psihogenice
- intervale de timp de apnee (fara respiratie)

Administrarea de medicamente antiepileptice in cazul convulsiilor neepileptice expun bolnavul la riscuri care nu sunt necesare.
0
09-01-2016, ora 19:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Administrarea de medicamente antiepileptice persoanelor care nu sufera de epilepsie, pot determina aparitia convulsiilor care altfel nu ar fi aparut.
0
09-01-2016, ora 19:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu inteleg exact cum i s-a pus diagnosticul de epilepsie daca nu are convulsii.

Electroencefalograma, tomografia, RMN-ul ajuta la punerea diagnosticului de epilepsie. A facut aceste analize inainte de a fi diagnosticata ?

Pe prospectul medicamentelor pe care le-ati scris nu e mentionat ca sunt pentru epilepsie.

Cand au aparut starile de nervozitate ? Inainte sa ia tratamentul acesta sau dupa. Starile de nervozitate pot fi si efecte secundar ale vreunui medicament sau a mai multor medicamente pe care le inghite. Cititi cu atentie prospectele si daca nu sunt mentionate la efecte adverse, mergeti cu ea la un psihiatru, daca accepta bineinteles. In cazul acesta trebuie tratate doua afectiuni, cea legata de vanatai. Si cea legata de nervozitate.
0
09-01-2016, ora 20:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aici aveti articol despre tipurile de epilepsie pe site-ul Asociatiei Pacientilor cu Epilepsie.
-*

(*modificat de admin)
0
11-01-2016, ora 12:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ colibrik

Epilepsia este o afectiune cronica a sistemului nervos ce se manifesta prin crize convulsive recurente (ce se repeta) determinate de un proces subiacent cronic(mici leziuni la nivel cerebral - focare epileptice).

Diagnosticul de epilepsie se stabileste dupa cel putin doua crize epileptice(numite si comitiale).
0
14-01-2016, ora 10:24
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Buna ziua... Eu am fost acum o luna diagnosticat cu epilepsie de lob temporal drept... problemele au inceput in 2014 decembrie knd intr.o dimineata inainte de a pleca la servici m.am trezit cu o durere de cap, stiu ca stateam pe dunga patului si am picat inapoi in pat 10sec nu am stiut de mine m.am trezit la strigatele nevestei. Mi.am pierdut si urina in acest timp. Am facut tomograf in acea zi si EEG totul ok... dupa 6luni icamn care nu am mai avut nimic, in august 2015 am inceput sa am urmatoarele stari: un fior prin corp ca si cum te sperii de ceva, nod in gat, dureri mici de cap, palpitatii, ameteala si o caldura care se localizeaza catre fata, ma simt slabit in acele momente si cel mai des seara nu am chef de nimic, ma enerveaza totul din jurul meu...ma linistesc dupa o ora si adorm totodata... am luat prima data betaserc acum mi.am schimbat doctorul si de o luna iau keppra 1dim/1 seara imi este mai bine adica numai fac des crizele, mai simt doar nodul in gat si caldura catre fata si a zis sa iau cand ma simt asa o pastila de anxiar.

Acum sa va spun am 25ani lucrez k deservent utilaj 8ore pe zi iar in wekeend cant vocal si clape intr.o formatie de muzica... concluziile starilor mele sunt ca nu dorm indeajuns, agitatie mare, nervi stres, oboseala. Va multumesc astept un raspuns
0
14-01-2016, ora 13:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Simptomele scrise de dv. incepand cu luna august pina acum nu sunt de epilepsie, sunt de anxietate. Anxiarul e cel mai bun medicament romanesc pt anxietate dar scrie pe prospect ca nu trebuie luat mai mult de o luna. Poate da dependenta. E benzodiazepina.
Mergeti la un psihiatru cu toate aceste simptome cu liniute pe o bucatica de hartie si veti primi o pastila numita antidepresiv care nu da dependenta si cu care va veti reveni.
Neurologul raspunde de epilepsie.
Psihiatrul de anxietate.
Puteti intreba si neurologul daca va poate prescrie antidepresiv. Unii mai dau. Acest medicament rezolva si problemele de anxietate (gen nod in gat, dureri mici de cap, palpitatii, ameteala, caldura care se localizeaza catre fata) si problemele legate de depresie (lipsa de chef, faptul ca va enervati).
0
14-01-2016, ora 14:28
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Va multumesc... eu luna viitoare am din nou intalnire cu doctorita aceasta neurolog si o sa ii spun sa imi dea si antidepresiv...doar ca aceste spuse i le.am zis si ei si asta mi.a dat sa iau keppra 3luni si sa dorm cat mai mult... astep rezultatul in aceste 3luni.. va multumesc
0
14-01-2016, ora 14:35
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Eu am explicat exact ca si aici si mi.a mai facut luni pe 11.01.2016 un EEG la care am stat 40min si mia zis k am epilepsie de lob temporal drept... si a zis sa iau keppra in continuare si anxiar la nevoie in caz k ma mai simt asa si sa imi fac un jurnal cand unde ce si cum, la ce ora si sa il duc sa vada... va multumesc si revin luna viitoare sa vedem cum ma simt si ce mai zice. O zi placuta
0
14-01-2016, ora 15:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Keppra e pt epilepsie.
Anxiar e pt anxietate dar nu e tratament de lunga durata ca da dependenta.
Ii cereti un antidepresiv pentru anxietate. Asta nu da dependenta si nu va mai vin acele stari.
0
30-03-2016, ora 19:51
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Am revenit... Buna... Am fost la control cand s-au facut 3 luni adica 12 martie, am cerut sa imi mai dea ceva de genu antidepresiv sau altceva, si mi-a fost dat stresam sa iau cu keppra inca 3 luni... Starile mi-au disparut adica, nod in gat ameteala... Au mai ramas doar stari de genu : un fior prin corp, caldura catre fata, ganduri negre nu ma ia somnul si doar cand am aceste stari nu dorm bine noaptea. Iar daca iau o pastila de anxiar, imi trece in max 30 min... Precizez, nu beau alcool, cafea, bauturi sau sucuri cu acid, iar aceste stari le am de obicei seara si cam o data la saptamana! Lucrez de luni pana vineri program de 8 ore, iar acum m-am odihnit nu am mai pierdut noptile...ce mai este de facut, va multumesc !
0
30-03-2016, ora 20:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie tinut legatura lunar cu doctorul.
Anxiar luati cat va zice doctorul. E benzodiazepina. Da dependenta. Cititi prospect.
0
30-03-2016, ora 20:53
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Da lunar am fost pentru ca imi prescrie tratamentul. Nu iau anxiar decat atunci cand am starile astea si din ce in ce sunt mai rare... Am uitat sa precizez ca atunci cand am acest fior in corp, ma duc urgent si la toaleta sa imi fac nevoile... Iar acum am zis mi-a dat de 2 sapt si Stresam pe langa Keppra si la Anxiar sa scriu cand iau si ce stari am... Ce mai trebuie facut, imi vor trece aceste stari ? Va multumesc o seara Placuta !
0
30-03-2016, ora 21:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca vreti, puteti sa vorbiti cu un psiholog daca sunt fonduri pentru asta.
Mai mult nu prea puteti sa faceti.
Sa speram ca va vor trece aceste stari cat mai repede.
0
30-03-2016, ora 21:26
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Va multumesc... de asta am si intrebat aici, am zis ca poate a.ti mai intalnit asa ceva... O sa incerc si cu un psiholog. Va multumesc din suflet orice informatie ma ajuta foarte mult, asa am sa ajut si eu la randul meu pe altii cu informatii
0
30-03-2016, ora 21:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru putin. Va doresc multa sanatate !
0
30-04-2016, ora 10:25
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Buna din nou... Am fost acum 2 saptamani si la un Psihiatru, dupa consult mi-a fost dat Antidepresiv Coaxil, sa il iau un an de zile. Si din concluziile acestei doctorite, spune ca aceasta criza de epilepsie ce am avuto in 2014 a fost de la alcool care a fost baut in urma cu 3 zile..(problema e ca eu nu beau alcool de fel, doar ocazional si nu sa cad pe jos), oare sa fie de la asa ceva... Iar anxietatea apare automat dupa epilepsie, ca tot stai cu gandul acolo ca ai ceva, te sperii si tot asa.

Va pot spune din ce am citit si de asta intreb si aici ca sa trag niste concluzii, eu nu am stari decat de anxietate, gen : ( o data pe saptamana, ma ia o usoara ameteala, fior in corp, ma duc la toaleta imi fac nevoile si daca iau anxiar imi trece imediat de parca nu as fi avut nimic si ma linistesc asa complet, in rest uneori mai un usor dezechilibru si ma mai trezesc dimineata cu stare de rau, gen as dormi din nou, fara chef de nimic) in rest ma simt bine de 1 luna nu am mai gustat alcool. Ce ar mai fi de facut ! Din experienta dvs, se rezolva cu acest tratament, keprra si coaxil luat 1 an de zile ? Vreau sa ma duc sa fac un RMN sa vedem ce iasa la cap acum in MAI sunt programat ! Va multumesc !
0
30-06-2016, ora 11:20
sanda chiril
Nu este medic/terapeut
sanda chiril
Buna ziua, fratele meu are 28 de ani si sufera de epilepsie de cand avea 7 ani, are crize dese, cu convulsii, cade pe jos, mai ales cand se supara de la ceva...Am fost mereu cu el la toti doctorii, a luat mereu medicamente, dar nici un medicament nu pare ca face minuni, mai mult ii dau o stare de ameteala si somnolenta, dar crizele le face in continuare..acum ia Depakin si carbamazepin, si inca ceva cu L..nu-mi aduc aminte denumirea exacta...Dar de multi ani toti doctorii il indoapa cu aceste medicamente, care par ca le ia degeaba...Ma intreb poate doctorii de la noi nu sunt buni ? ei spun ca oriunde se dau aceleasi medicamente la epilepsie...Ati mai auzit de ceva medicamente mai bune pentru epilepsie, ceva nou ? sau un alt tratament ?am fost cu el si la psiholog, si la bioenergie, si la biserica, si la o doamna care da tratamente naturiste la noi in localitate..dar nu s-a imbunatatit starea lui..E foarte greu sa am grija de el, eu am si doi copiii, si serviciu la un magazin, il mai iau cu mine, ca nu-l pot lasa singur, sa nu cada pe jos, la crize...Ce ma sfatuiti sa mai incerc pentru el ? Multumesc si sanatate tuturor
0
01-07-2016, ora 00:41
Emanoil
Nu este medic/terapeut
Emanoil
Daca a.ti citit eu iau keppra pt epilepsie asa numita de medici k am facut acum 2 ani o criza de epilepsie dar nu prea vad legatura nici nu sa manifestat asa si nici nu am mai facut de atunci iar coaxil il iau pt anxietate care chiar ma ajutat e un antidepresiv... si eu ma simt ametit de la ele si lucrez si ca sofer dar ma simt binee dar nu fac crize si nimic altceva... incercati cu keppra la un neurolog cu prescriptie medicala!
0
30-05-2018, ora 17:53
AdrianaBarlea
Nu este medic/terapeut
AdrianaBarlea
Bună ziua. Va rog frumos ajuta timp și pe mine. Fetița mea în vârstă de 1 an și 11 luni are EEG urile cu descărcări dar nu a avut niciodata crize epileptice. Ca și diagnostic uni medici spun clar epilwpsie alți doar suspect epilepsie.Am încercat tratamente cu Depakine, rivotril, topiramat și lamotrigin.eșec total cu fiecare din ele...Nu mai poate merge are pierburi de echilibru și din punet de vedere cognitiv suntem incadrate cam la 11 luni. Nu mai știm unde sa mergem cu ea...Și în ce medici sa ne încredem pt ca uni spun ca e nevident de tratament pt epilepsie iar alți ne spun ca nu pot da tratament pt o boala care nurmează sunt siguri ca exista...Ce sa ne facem suntem disperați . Va mulțumesc pentru înțelegere
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •