Probleme erectie

10-02-2017
Cristian.cristian
Nu este medic/terapeut
Cristian.cristian
Buna ziua ! Am si eu o problema care ma sperie foarte mult ! Am varsta de 18 ani si inca nu mi-am inceput viata sexuala..problema ar fi umatoarea: ii timp ce stateam cu o fata si am ajuns la preludiu, am constatat ca penisul meu nu intra in erectie mai deloc..a fost un moment de 15 secunde cat a stat in erectie si dupa s-a terminat..vreau sa mai adaug faptul ca de la varsta de 14 ani ma masturbez mai des, odata pe zi, exceptant ultimul an..am decis sa fac o pauza majora intr-ucat masturbarea duce la imbolnavirea creierului si a coloanei vertebrale..cand ma masturbam, aveam erectie oricand..cum vedeam ceva incitant, imediat penisul meu se afla in erectie..acum de cand fac cate o pauza de 3-4 saptamani referitor la masturbare, penisul meu intra in erectie mai greu...sa fie de la faptul ca m-am obisnuit cu acest ritm ? Vreau sa mai adaug faptul ca eram si putin stresat si ma tot gandeam de ce nu intra in erectie..si mai aveam o stare de incomfort, deoarece aveam o teama sa nu vina cineva atunci sa ne vada in acea postura..are vreo legatura cu stresul? Dar cu alimentatia ? Va multumesc !
2 comentarii
0
10-02-2017, ora 22:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
De obicei primul raport sexual provoacă teamă, frica de a nu decepționa partenera, de a nu fi la înălțimea așteptărilor acesteia. Aceste temeri se manifestă și în plan fizic, prin incapacități de circumstanță, impotență tranzitorie, ejaculare precoce, lipsa erecției sau o slabă erecție, ceea ce împiedică desfășurarea normală a relației.
Tulburările sunt în mare parte legate de blocaje psihologice, care dacă se repetă e bine de consultat un psihosexolog.
In zilele noastre, comunitatea medicală consideră masturbarea o exprimare a sexualității, normală și fără riscuri, o modalitate de eliberare a tensiunii sexuale care se poate acumula pe parcursul anumitor perioade, mai ales în cazul persoanelor care nu au partener sexual sau ai căror parteneri nu sunt disponibili de a face sex.
Masturbarea este considerată o problemă când înhibă activitatea sexuală cu partenerul, sau dacă dăunează persoanei. Poate fi considerată dăunatoare dacă este efectuată compulsiv și/sau interferă cu activitățile zilnice.
De obicei, stresul, temerile de tot felul pot influența activitatea sexuală, așa că încearcă să treci peste ele și să nu-ți propui performanțe de la primele contacte sexuale. Cu timpul vei câștiga experiență și nu vei mai avea probleme.
Dacă ai ocazia să o găsești, îți recomand cartea "A face dragoste aproape perfect" autor Bebe Mihăescu, unde găsești foarte multe informații.
0
11-02-2017, ora 08:39
Cristian.cristian
Nu este medic/terapeut
Cristian.cristian
Va multumeasc pentru raspunsul dumnevoastra !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul