Fasciculatii persistente
ma numesc Alexandru, am 17 ani si de vreo 2 saptamani am contractii involuntare destul de dese la picioare, ochiul stang, maini chiar si in talpi. sunt destul de persistente si sunt ingrozit de faptul ca bunicul meu a avut ALS. (si a decedat in 2003). m-am documentat despre boala si unele simptome includ aceste contarctii. nu cred ca a avut ALS familial deoarece boala a aparut spontan si eu si familia mea nu stim pe nimeni altcineva din familie care sa fi avut boala asta. va rog ajutati-ma. am auzit ca poate sa fie din cauza lipsei de calciu si Mg? daca da, se pot fi simtite asa de persistent? apropo, desi sunt dese nu sunt neincetate, se oprest la un moment dat dar revin dupa un scurt timp. pana acum nu prezint semne de slabiciune, stau bine la flotari, dar mi-e foarte frica. daca bunicul meu a avut ALS pot sa am si eu?
3 comentarii
Alexandru, nu ai nici o ALS. In primul rand contractiile pe care le acuzi tu sunt generalizate [ ochi, picioare, maini, talpi...]. In ALS simptomatologia debuteaza la nivel brahial, afectand musculatura mainii ; iti amintesti ca bunicul tau avea o pozitie caracteristica a mainilor. Incidenta formelor ereditare, familiale, este scazuta, doar de 12% si este asociata cu dementa.In cea mai mare parte din cazuri aceasta boala nu se transmite ereditar ; aparitia ALS la copil si tanar este exceptionala, boala apare, de obicei, dupa 35-40 ani.Tu ai simple fasciculatii benigne ce vor ceda adesea dupa terapie calcica, dupa eliminarea unor excitante [ cafea, fumat, droguri, anumite medicamente etc.] sau dupa normalizarea functiei tiroidiene.Mergi la medicul de familie si solicita cateva analize [CRP, FA, Ca, Fe, Na, K, Mg, glicemia etc.] ; in functie de acestea vei primi terapie.
Am 32 de ani si de vreo saptamana am fasciculatii in piciorul stang si greutate in gambe. toate analizele imi sunt bune, la fel si RMN-ul cerebral si de maduva, controlul clinic neurologic n-a evidentiat nici el nimic anormal dar eu ma tem cumplit de SLA(nu am avut cazuri in familie).am citit mult despre aceasta cumplita boala si m-am ingrozit.
Acum iau un tratament cu Calciu, Magneziu si un anxiolitic usor dar inca nu am rezultate.
Va rog sa-mi spuneti daca-i suficient si ce-ar mai trebui sa fac..
Va multumesc si va doresc tuturor multa sanatate!
Acum iau un tratament cu Calciu, Magneziu si un anxiolitic usor dar inca nu am rezultate.
Va rog sa-mi spuneti daca-i suficient si ce-ar mai trebui sa fac..
Va multumesc si va doresc tuturor multa sanatate!
Bună ziua,
Și eu am Fasciculatii când la picioare, când la tălpi, la început am avut si la ochi, si pe brat. Mușchii nu sunt slăbiți.
Am câteodată si crampe ușoare in gambă. Toate simptomele de la începutul lui februarie.
Inca din toamna am avut niste crampe la mușchi, când in talpă, când in gamba. Din când în când zvâcnea tot mușchiul.
Am Magneziul la limita inferioara - Valoare 0, 79 (0, 7-1, 10) - suplimentez de 3 luni in continuu doza mare, chiar 600mg pe zi. Insa magneziul nu creste.
Calciul a fost la limita inferioara, 2, 23 (2, 20-2, 63), am luat calciu. Acum este la 2, 47
Natriu a fost la 137 (135-145), am luat niște săruri si am mâncat sărat - acum e la 139
Testele la neurolog sunt ok.
Insa Fasciculatiile nu se opresc. Nu mai sunt așa puternice am impresia. Am luat medicamente cum am crezut. Locuiesc in Germania, iar medicii de aici spun ca totul e ok. Dacă sunt in limite normale, e totul ok. Chiar daca la limita inferioara. Eu nu ma mai pot odihni noaptea din cauza Fasciculatiilor.
Va rog sa mă ajutați cu un sfat. Ce sa mai fac?
Mulțumesc din suflet
Și eu am Fasciculatii când la picioare, când la tălpi, la început am avut si la ochi, si pe brat. Mușchii nu sunt slăbiți.
Am câteodată si crampe ușoare in gambă. Toate simptomele de la începutul lui februarie.
Inca din toamna am avut niste crampe la mușchi, când in talpă, când in gamba. Din când în când zvâcnea tot mușchiul.
Am Magneziul la limita inferioara - Valoare 0, 79 (0, 7-1, 10) - suplimentez de 3 luni in continuu doza mare, chiar 600mg pe zi. Insa magneziul nu creste.
Calciul a fost la limita inferioara, 2, 23 (2, 20-2, 63), am luat calciu. Acum este la 2, 47
Natriu a fost la 137 (135-145), am luat niște săruri si am mâncat sărat - acum e la 139
Testele la neurolog sunt ok.
Insa Fasciculatiile nu se opresc. Nu mai sunt așa puternice am impresia. Am luat medicamente cum am crezut. Locuiesc in Germania, iar medicii de aici spun ca totul e ok. Dacă sunt in limite normale, e totul ok. Chiar daca la limita inferioara. Eu nu ma mai pot odihni noaptea din cauza Fasciculatiilor.
Va rog sa mă ajutați cu un sfat. Ce sa mai fac?
Mulțumesc din suflet
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Durere articulatie picior stang
- 2Epilepsie focala
- 1AVC hemoragic 60 % suprafata creierului
- 1Mâna stingă amortita tot timpul
- 2Probleme de memorie si de concentrare atentie scazuta
- 1Probleme de atentie si concentrare
- 2Ajutor! Pot lua Rabie?
- 2Nevralgie de trigemen.
- 5Interpretare RMN craniu nativ
- 2Tulburare memorie, concentrare, pulsații, "musculițe" în ochi, dureri cap, apăsare pe ochi