fetita mea se agita foarte tare si in anumite perioade din zi vrea san non-stop

09-08-2008
micheline_apostol
Nu este medic/terapeut
micheline_apostol
fetita mea de 1.5 luni care la nastere avea 2.850 kg si acuma are 4.000 se agita foarte tare si in anumite perioade din zi vrea san non-stop, cred ca prea mult !! Daca o iau de la san plange foarte mult. Nu reusesc sa ii fac un program de masa. Ii dau san de la inceput si Ceai pt colici odata pe zi. Sughite foarte des si vomita dupa fiecare masa chiar daca eructeaza. Scaun foarte des.in ultima sapt de 4-5 ori pe zi ;chiar daca nu-i in cantitate mare nu stiu daca e normal.
11 comentarii
0
09-08-2008, ora 00:00
candycandy
Nu este medic/terapeut
candycandy
buna, si la mine, cand era copilasul mic, voia san f f des, nu avea un program de masa fix, ii dadeam sa suga de cate ori voia. Iar in legatura cu scaunele dese, sa stii ca asa este normal sa faca un copil alimentat la san, multe scaune pe zi, asta nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare.Oricum, pt a fi tu linistita, vb despre astea cu medicul de familie al fetitei.
0
10-08-2008, ora 00:00
micheline_apostol
Nu este medic/terapeut
micheline_apostol
ms de ajutor, sunt un pic ingrijorata pentru ca sta ffffffff.mult la san, chiar in ultima saptamana sa invatat sa adoarma la san.Plange foarte des si nu o vad linistita si ma cam doare sufletelul.
0
10-08-2008, ora 00:00
Diasistentasefa
Nu este medic/terapeut
Diasistentasefa
Si eu am patit la fel cu copilul meu, acu 7 ani.I-am dat supliment de lapte praf pt ca laptele de la mine nu era consistent.Asa ca te sfatuiesc sa faci acelas lucru: sa incepi cu 20 ml lapte praf (eu i-am dat milumil) si e bine sa-i dai seara, dupa ce ia-i dat sa suga, iar daca doarme bine dupa aceea continui.; cumpara de la farm.SAB SIMPLEX sau un inlocuitor al acestui siropel contra colicilor.
Nu trebuie sa te sperii, ca unii copii sunt mai plangaciosi, mai rai...copiii mici mai fac si temperatura, asa degeaba, le mai este si rau, tu TREBUIEsa fii tare.
Eu am reusit sa fac copilului meu program de masa pe la 4 -5 luni, atunci cand i-am introdus si alceva in alimentatie.
Sanatate multa!
0
10-08-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
poate ca nu se satura indeajuns cu laptele de la san!!vb cu medicul pediatru si daca e nevoie trebuie sa o dati pe lapte praf!!eu am o fetita de 4 ani si am putut sa o alaptez pana la 3 luni jumate pt ca pierdeam laptele si ea nu se satura, asa ca pana am pierdut laptele de tot, i-am dat si lapte praf iar dupa aceea a ramas doar cu laptele praf.a luat foarte bine in greutate, ca la carte!!si fetita mea avea cand era micuta si pana la 8 scaune pe zi, dar un profesor dr.mi-a zs ca atata timp cat face sa nu imi fac probleme, e mai rau cand nu face deloc!!si sunt niste picaturi speciale pt colici!!cereti medicului reteta ca sunt gratuite!!sab simplex se numesc!eu i-am dat fetitei mele si sincer nu am avut niciodata probleme cu colicii!!multa sanatate!!
0
13-08-2008, ora 00:00
micheline_apostol
Nu este medic/terapeut
micheline_apostol
iti multumesc pentru sfaturi chiar nu stiu ce sa mai fac, i-am dat sab simplex pentru colici dar nu prea a avut efect, acum am schimbat pe debridad si chiar parca are efect, ii fac si niste analize ca sa stiu eu ca totul e ok, doctorii o banuiesc ca inca nu ia trecut icterul, iar de faptul ca nu ar fi suficient laptele de la san au zis ca nu e adevarat ca ea a prins bine in greutate(1500g in o luna si doua saptamani).ce mai e curios ca inca se gemuieste, se face ca un covrig.
0
14-08-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pe langa Debridat si Sab Simplex sau Bonisan picaturi un aspect important tine deregimul mamei. In functie de copil, anumitealimente consumate de mama pot schimba gustul laptelui - trebuie evitate - berea, alimentele picante, condimentate, cafeaua, ciocolata, ceapa, usturoi, boia, legume si fructe care fermenteaza, varza, fasole, etc. De asemenea, ceaiul de fenicul baut de mama are un efect calmant, la fel si o paturica calda aplicata pe burtica. Numarul de scaune e normal, cjiar dupa fiecare supt, iar cresterea in greutate excelenta, deci nu renuntati la san.
0
15-08-2008, ora 00:00
micheline_apostol
Nu este medic/terapeut
micheline_apostol
D-na Dr. va multumesc pentru informatii, as mai avea o intrebare pentru dumneavoastra.I-am facut analizele fetitei mele si RBC(3.18), HGB(9.5g/dl), HCT(27.3%)i-au iesit scazute, precum si bilirubina totala(6.23 mg/dl), bilirubina directa(1.15mg.dl) si TGP(56U/L) au valori ridicate, asadar cele doua asociate adica anemia si icterul ce probleme pot crea la un bebelus de doua luni, sau poate fi ceva mai grav?tratamentul dat este fenobarbital si fier
0
15-08-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Tratamentul este corect, intrucat icterul poate persista la copilul alimentat la san si se remite sub fenobarbital in doze mici, iar anemia se remite sub tratament cu fier de minimum 3 luni. Numai daca persista si icterul si anemia sub tratament (putin probabil) poate fi vorba de o anemie hemolitica, cu distrugerea globulelor rosii care poate duce la icter, dar atunci valoarea fierului ar fi crescuta. Analizele trebuie repetate dupa cateva luni pentru a se vedea daca hemoglobina a revenit la normal - cam 11 la copil.
0
18-10-2008, ora 00:00
clim adina
Nu este medic/terapeut
clim adina
Sunt o mamaica cu o fetita de 9 luni. Stai linistita ca si eu am trecut prin asta. Daca mananca peste 70% san pana la 100% poate avea si 10 scaune pe zi. Ai norocu' sa ai un copil pofticios si mananca cu aere d'aia tot vomita. Vei scapa de chestia cu vomatul dupa 5 luni cand incepe diversificarea. Cu faptul ca plange... parerea mea este ca nu se satura. Ar trebui sa ia in medie 200 g pe saptamana asta inseamna ca e in "schema". daca mananca exclusiv san te felicit e foarte bine! Ea ar trebui sa manance din 3 in 3 ore socotite din momentul cand incepi sa-i dai san. Deci cred ca una peste alta intervalul de la o masa la alta este de 2 si 1/2. Poti sa o mai minti cu ceai in inerval. Daca totusi plange ar trebui sa vorbesti cu doctorul pediatru poate ii dai si supliment din lapte praf.

Success!
0
18-10-2008, ora 13:12
micheline_apostol
Nu este medic/terapeut
micheline_apostol
Multumesc pentru sfaturi.Acum are trei luni si jumatate si papam tot san, mai plangem dar nu asa de des, chiar am inceput sa-i dau o masa pe zi de lapte praf ca e mancacioasa rau, dar cred ca plange ca sa invatat cu mine mai mult si chiar nu stiu ce sa mai fac.Daca sta cu bunica o ora cand vin acasa o gasesc si pe fata si pe bunica vinete de plans si cum ma vede tace imediat chiar nu stiu ce sa mai fac. :-)
0
29-10-2008, ora 13:06
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Fetita mea are 5 luni si avem aceeasi problema: s-a obisnuit cu mine si nu sta cu altcineva. Esti tare daca ai puterea sa pleci o ora de acasa fara ea, eu nu am reusit inca desi se pare ca usor usor se invata si cu bunica. Solutia: stati cu ea impreuna si tu si bunica, dar las-o mai mult pe bunica, pe tine doar sa te vada din cand in cand si mai ai putina rabdare este inca prea mica. Incet incet se va obisnui si cu bunica. A!... altceva! este foarte important ca bunica sa vorbeasca foarte mult cu ea cu voce calma, blanda, sa ii zambeasca foarte mult, sa se joace cu ea si chiar sa ii cante (nu conteaza daca are voce sau nu, ei o sa-i placa). Despre laptele praf, am avut si eu aceeasi problema, iar medicul pediatru m-a sfatuit sa ii dau san si apoi lapte praf in completare pana se satura la fiecare masa. Am citit si in carti ca nu este indicat sa ii dai san si apoi o masa intreaga numai lapte praf. Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Caracteristicile laptelui matern
  • Alimentația mamei în perioada alăptării
  • Sfaturi pentru alăptarea la sân
  • Pompele de sân
  • Alăptarea și cofeina
  • Greutatea bebelușului
  • Alăptarea în sarcină
  • Alăptarea după cezariană
  • Indicele de masă corporală al bebelușului este un bun indicator al riscului de obezitate în copilărie
  •