folosesc Diane35 la recomandarea medicului

28-05-2008
lilias
Nu este medic/terapeut
lilias
De aproape 3 ani folosesc Diane 35 insa luna trecuta ( aprilie) am avut neplacuta surpriza sa vad ca fluxul menstrual a fost modificat in sensul ca nu am avut o scurgere normala ci doar citeva picaturi. Mi-am facut un test de sarcina cu rezultat negativ - deci nu a fost vorba de o eventuala sarcina. am urmat in continuare Diane35, insa fenomenul neplacut s-a repetat si de aceasta data... :( Ce e de facut ? care credeti ca ar fi motivul? cu multumiri.
2 comentarii
0
28-05-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Daca nu mai aveti menstruatie est indicat sa le intrerupeti si sa faceti un profil hormonal, eventual un consult endocrinologic.
Toate cele bune.
0
29-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
După mai mulţi ani de utilizare, în mod frecvent apare menstruaţie săracă, atât ca număr de zile cât şi ca flux. Această sărăcire a menstruaţiei care poate merge până la amenoree se explică prin hipotrofia mucoasei uterine. Este o reacţie adversă ceva mai frecventă la anticoncepţionalele cu cantitate mai mare de estrogen, aşa cum este Diane-35. De altfel, administrarea ca anticoncepţional a acestui preparat este, azi, din ce în ce mai redusă, fiind recomandat în prezent mai mult cu alte indicaţii, de exemplu acneea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul