Fractura baza metatarsian 2 fara deplasare

02-07-2017
Alabama
Nu este medic/terapeut
Alabama
Buna seara. Acum o saptamana, in urma unei cazaturi, am fost diagnosticata cu Fractura baza metarsian 2 picior drept fara deplasare. Mi s-au recomandat 10 zile imobilizare la pat si ulterior mi se va pune ghips pt 3 sapt. Din cauza ca eu sunt si persoana cu handicap, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste recuperatea cat mai rapida. Am vazut ca la diagnosticul meu unii medici nu recomanda ghipsarea, ci un tratament modern. In ce consta acesta? Multumesc
3 comentarii
0
03-07-2017, ora 08:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Fractura izolata a bazei metatarsianului 2 este destul de rara. Cel mai adesea este o componenta a unei leziuni infinit mai grave, fractura-luxatie Lisfranc.
Prin urmare, esential este diagnosticul de precizie, ce necesita un Computer-Tomograf al regiunii Lisfranc (nu RMN !!).
Tratamentul este fie chirurgical (cel mai adesea in fractura-luxatie Lisfranc), fie presupune o imobilizare in cizma gipsata sau in orteza amovibila.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
13-07-2017, ora 22:43
Alabama
Nu este medic/terapeut
Alabama
Domnule dr. va multumesc pt raspuns. Intre timp am fost la dr.-ul ortoped si mi-a pus o orteaza fixa picior glezna Aircast Xp Walker tip cizma (inalta pina la genunche). Din cauza handicapului meu nu pot misca deloc piciorul cu ea. Trebuie sa stau cu ea 2 saptamani, dar Singura solutie a fost sa o dau jos si sa stau imobilizata la pat in aceasta perioada fara sprijin pe picior. Ma puteti ajuta cu un sfat. Oare daca stau doar in pat se refac oasele? Sau sa incerc sa folosesc fasa elastica? Ce sa fac? Va multumesc.
0
14-07-2017, ora 20:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu am inteles in ce ar consta handicapul insa, in functie de acest factor, puteti neglija sau nu o fractura-luxatie grava Lisfranc (extrem de invalidanta).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: