Frica de lesin | Forumul Medical ROmedic

Frica de lesin

24-02-2017
AndreeaDani
Nu este medic/terapeut
AndreeaDani
Buna seara! Ma numesc Andreea si am 17 ani. In trecut, am tinut cateva diete de slabit irationale ale caror efecte le simt si acum (mentionez ca greutatea mea era in limite normale insa eu imi doream cu orice pret sa arat bine). Drept urmare acestor diete, pishicul meu a fost oarecum afectat. Am inceput sa am atacuri de panica si diferite stari ce tin de sistemul digestiv (greata, satietate permanenta etc). De asemenea, ma gandesc frecvent la posibila aparitie a vreunei boli ca urmare a acestor diete insa analizele de sange si ecografiile (extrem de multe la numar ) imi spun contrariul.
Insa de ceva vreme, cand mi se face foame, simt stare de ameteala, panica, frica de lesin si chiar de moarte. Tin sa mentionez ca glicemia mea este in limite normale iar lactatele nu imi lipsesc niciodata din alimentatia zilnica. Am facut o obsesie din mancat, as spune, deoarece vreau sa compensez lipsurile dietelor tinute la varste fragede.
Daca imi puteti da un sfat m-as simti mult mai bine. Tin de asemenea sa mentionez ca nu am mai avut niciodata aceste stari de panica aparute la.senzatia de foame.
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
6 comentarii
1
24-02-2017, ora 21:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!

Ce înțelegi prin diete iraționale? Adică fără recomandarea unui specialist, așa cum ai crezut tu de cuviință? Dacă ai consumat și diverse produse de slăbit fără recomandarea unui nutriționist, probabil că ți-ai dat și metabolismul peste cap. Apoi teama permanentă că nu ajungi / menții, greutatea ideală provoacă anxietate. Stările resimțite atunci când ți-e foame se pot datora faptului că asociezi mâncarea cu luarea în greutate și-atunci apare teama de îngrășare, sau probabil în inconștientul tău chiar te învinovățești că nu poți ține diete în continuare.
Dacă toate analizele ți-au ieșit bine, mergi la un psiholog să-ți facă o evaluare psihologică și după rezultatele evaluării se va stabili ce să faci în continuare: dacă îți e suficientă psihoterapia sau e nevoie și de medicație, pe care ți-o recomandă un psihiatru.
Nu e bine să stai să se înrăutățească situația, ia măsuri urgente, că orice problemă odată depistată se poate rezolva.
0
24-02-2017, ora 21:41
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, cred ca exista doua lucruri diferite
- dietele "irationale" saracesc nu numai organismul de substantele necesare ci si creierul; pe fondul acestei saraciri pot aparea diverse stari
- simptomele descrise insa nu cred ca pot fi puse pe seama dietelor; s-ar putea ca, pe fondul slabirii organismului, sa fi iesit la iveala alte probleme, din sfera tulburarilor de anxietate.
Va recomand un examen psihologic la un psiholog clinician cu experiență, el va putea recomanda care sunt solutiile cele mai bune
0
24-02-2017, ora 22:23
AndreeaDani
Nu este medic/terapeut
AndreeaDani
Ok stiu ca am probleme de anxietate. Am fost la.medic psiholog si psihiatru. Am avut medicatie insa aceste simptome si ganduri nu au trecut in totalitate.
In legatura cu raspunsul Doamnei psiholog Ciuperca Niculina, foamea nu o asociez cu sentimentul de vinovatie ca ma ingras. Mai mult as spune ca in urma dietei alimentatia mea s-a dat peste cap iar acum simt nevoia, cum am mai zis, sa compensez oarecum. Nu mai sunt interesata sa slabesc. Mai mult ma preocupa starea mea de sanatate si felul cum ma simt.
1
24-02-2017, ora 22:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă ai fost la psiholog și psihiatru urmează indicațiile lor.Transformările nu se produc peste noapte. Ai nevoie de un număr mai mare de ședințe de psihoterapie pe lângă schema de tratament dată de psihiatru. Dacă stările persistă vorbește cu psihiatrul, poate îți modifică doza de tratament.Când dai niște Kg. jos, organismul simte nevoia să compenseze, oricum vorbește cu psihiatrul, pentru că el cunoaște și reacțiile fiecărui medicament și-ți poate da o explicație.
0
24-02-2017, ora 22:37
AndreeaDani
Nu este medic/terapeut
AndreeaDani
Va multumesc.
0
26-02-2017, ora 21:56
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Buna seara!Imi poti spune ce diagnostic ai primit de la psihiatru care te-a vazut, ce tratament ai primit si cat timp ai urmat tratamentul medicamentos si psihoterapia.Aceste date imi sunt necesare, pe langa ce ai descris mai sus, pentru a reusi sa inteleg exact situatia ta.Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul